Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Stres ile baş etmek için ilaç ya da yöntem var mı?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
710
Reaksiyonlar
609
Sadece STRES i yenen ilaç piyasaya çıkarmı sizce?

Belki vardırda PİYASA ya çıkartmıyorlarmıdır?

stres ve kaygı giderici ilaçlar var ama psikoz hastalarına pek reçete edilmiyor.

Yeni bir amir geldi. 4 tane personeli olmasına rağmen ve benim başka bir amire bağlı olmama rağmen yüzüm yumuşak cevap veremiyorum diye benle uğraşıyor, sürekli yapılacak devamlılık gerektiren işler icat ediyor ve bana kitliyor. Eve geldim şeytan öyle vesveseler veriyor, öyle hayaller kuruyor, kendi kendimi sinirlendiriyorum. Zihnim bunla meşkul şu an. Nefsime ağır geliyor. Bu düşünce ve strese daha fazla abartırsam atak geçireceğimi hissediyorum. Dün daha kötüydüm akşam yemeği nden sonra yattım sabah 10 da uyandım, uyku biraz rahatlattı.

Son düzenleme:
Uni zamanındaki stres kaygıdan eser yok çok şükür. O zamanlar çok telaştım geçti

stresi yenmenin en hızlı yolu içinde ne varsa dışarı atmak
tabi bu dediğim cinayette işletebilir
o yüzden siktir et ilaç iç

Stressiz yaşam günümüzde mümkün mü bilmiyorum.Hemen hemen herkesin stres yaptığı bir konu var.
İlaç bilmiyorum ama mümkünse spor yapmak iyi gelir.Spor olmazsa uzun yürüyüşler yapmak stresi azaltacak olan yöntemlerin başında gelir.
Stressiz yaşam için gerekli olan en önemli etken ise düşünce yapımızda reform yapmak bence.
Hayatımızda olacak olan olayları ne yapsakta tamamen kontrol edemeyiz.Biz ne kadar çabalasakta,ne kadar uğraşsakta hayatta sürprizler olacak.Bazen hiç istemediğimiz gelişmeler ve sonuçlar yaşayacağız.Bu bilinci aklımıza yerleştirirsek daha az stresli yaşamak mümkün olabilir diye düşünüyorum.

Stres kaynağını tespit etmek stresi yoketmede kat edilen yolun yarısıdır bence

@ENGELLEKTUEL,
Stres kaynağını belirleyip,o stres kaynağını hayatımızdan çıkarmak en baş yapılacak iş elbette ama ya o stres kaynağı ile yaşamak zorundaysak.
Örneğin stres kaynağı çalıştığımız iş yeri ya da o iş yerindeki birisi olabilir.Böyle bir durumda işimizi bırakmak bir seçenek olabilir fakat ülkemizde iş bulmak epey bir güç.Aç kalacağımızı bile bile stres oluyoruz diye işimizi bırakamayız ki.
O halde amaç o stresi azaltmak olacak mecbur.Stresi azaltmanın en iyi yolu spor ya da yürüyüş yapmak.Kişiye göre de değişir aslında,sevilen müzikler dinlemek ya da ilgi alanımıza giren kitaplar okumakta hayatımızdaki stresi azaltabilir diye düşünüyorum.

@Lilith76,

Yanlış anlaşılmış olabilirim, ama demek istediğim şu: Stres kaynağını hayatımızdan tamamen çıkaramayız; çoğu durumda bu mümkün değildir.

Ancak stresin kaynağını belirlemek, etkilerini minimize edebilmek ve yönetebilmek için önemlidir.

Üst Alt