Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Stresin bünyeye ne gibi zararları var?

Limooon

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
3
Öncelikle herkese slm stressin gerçekten bünyeye zararı var mı yoksa anlık birşey mi bunu merak ediyorum. Stresten ölenler falan oluyo duyuyoruz ama kalp krizi gibi birşey galiba tam bilmiyorum.
senelerce mini depresyon yaşadım 2 sene yoğun depresyon ve ağlama nöbetleri yaşadım. Acaba zararı olmuşmudur biyolojik olarak veya sinirsel olarak ? Yoksa depresyona neden olan durumlar ortadan kalkarsa yararı mı olur öldürmeyen acılar güçlendirir mi ?
Vallahi acayip stressler atlattım yıkılmadım ayaktayım. Bu aralar bipolar yaşıyorum ve aynaya baktığımda 2 farklı surat görüyorum gerçekten suratımın şekli değişiyor.

Doğrusu beni stres çok "YAKTI" adeta çıramı yaktı arkadaşım. Sana şunu diyeyim sadece canımı çıkarmadı bu stres denen illet.

Ben bu sitede ötenazi hakkı diye yazılar yazmıştım o pozisyonları geçtim şuan isyan etmeme ve sabretme noktasındayım.Hiç umudum yoktu umut var şuan ama sabah akşam umut. Hatta umut bazen hayâllere bırakıyo kendini. Bazen korku oluyo. Bazen sinir. Rengarenk oldum ama hayata söz verdim senden çok birşey beklemiyorum dedim.

benim stresten saçlarım beyazladı. ayrca 15 senedir dermansız depresyon hastasıyım...
hayatımız bir düzene girmediği müddetçe stres yakamızı bırakmayacak anlaşılan...

15 yıldır vay be.Senin iyileştiğini ve bunun sana vereceği mutluluğu düşünemiyorum.Sabır taşı olmuşsundur ve bu durumu artık kanıksamışsındır.Ben de orta okuldan beri depresyondayım.

Sters bence en belirgin reflü,gastrit ve ülsere yol açıyor. (Çok şükür ülsere ulaşmadan düzeldim.)

Depresyona sürükleyen temel faktör de stres bence. Bazılarımız depresyona o kadar alışmış ki normali hayal etmeyi bile unutmuşuz. Depresyonun yaşattığı melankoli bir nebze güzel geliyor herhalde.

Hayatımızın her alanında yer alan stresle başa çıkabildiğimiz ölçüde huzuru, mutluluğu ve geleceğe dair umudu yakalayabiliriz. Tabii ki çok kolay değil belirgin şartların oluşması gerekiyor ya da oluşturmak...

Tüm hastalıkların en temel sebebi strestir arkadaşlar. Üzüntü vb. etkilerle başlar ve buna neden olan etkeni tam olarak tespit edip ortadan kaldıramadığınız müddetçe de sizinle beraber gelir o stres. Size sıkıntı veren şeyleri ortadan kaldırın bu aileyse belki yapılabilecek pek bir şey yok ama arkadaşınızsa daha az görüşün mesela. Hobiler edinin kitap, film, diziler gibi. Yürüyüş yapın mesela. Bi keresinde canım çok sıkkındı ve uyuyamamaktan başıma migrene benzer şiddetli bir ağrı girmişti. Bu belkide en basiti. Hayat kalitenizi azaltan bir şey maalesef stres.

Bende görünen tek etki el ve ayak terlemesi artışı oldu buda pis bişey hele bide ısınması yokmu fena bişey.

Ne gibi zararı yok ki...:rolleyes:
Ne mide, ne diş, ne saç, ne sakinlik, ne uyku, ne yemek düzeni yok yok mübarek. ismira86 nın dediği gibi en çok midem den çektim ( çekiyorum).

Kepek var aynen depresyondan önce yoktu galiba doğru söylüyosun

Üst Alt