Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şu an bulunduğum duruma göre kaç gün prim ile, kaç yılda emekli olacağım?

mehmetaraz10

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2000 sigorta girişim var 2007 sag gözümden %40 aldım ve askerlikten muhaf oldum 2009 dan beri özel sektörde engelli kadrosunda çalışmaktayım 2450 gün prim yatırdım vergi indirimi için başvurdum 2010 ankaradan 525 düşürdük diye cvb geldi bu durumda kaç gün primle kaç yılda emekli olurum

%25 düşürdü %40 dan ankaradan

% 40 alamadığın sürece emeklilik başvurusu yapamazsın.

3.Derece vergi indirim belgesi alamaz iseniz emekli olamazsınız. Engelli kadrosunda çalışmanız erken emekli olacaksınız anlamına gelmez.

kronik karaciger yetmezligi ve portal hipertansiyonum var bunlara kaç oran alabilirim başvurursam 5 yılda 1 kere varis kanaması meydana geliyor 1 hafta yatıyorum hastanede

o zaman tekrar müracaat edin vergi indirim hakkına bu kez düşük gelir ise itiraz edersiniz. İş yerinizden sevk alın maliyeye müracaat edin ve yetkili hastaneye sevk alın. Yeniden rapor alıp vergi indirimi için müracaat yapın.

Bende engelli kadrosunda çalıştım 98 girişliyim deftarlıkdan fabrikaya yazılmış 3. derecede indirim alabilir diye bir belge var 2005 öncesi alınmış benimde tekrar almam lazımmıdır? ve 4080 günmü ödememi gerekiyor.

Ufuk, vergi indirim hakkı -eğer alırken bir süre kısıtlaması yazılmamışsa belgeye- çalışma yaşamı boyunca geçerlidir. İkinci bir defa bvergi indirimi başvurusu asla söz konusu değil. Aman ha, başvurusan ve düşük oranlı rapor verilirse, önceden elde ettiğin vergi indirim hakkın iptal edilir.

Üst Alt