Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şu an itibariyle: şizofrenleri dışlamak

tb2nhf

Aktif Üye
Konular
82
Reaksiyonlar
96
Arkadaşlar bende şizofrenim aynı apartmanda şizofren bi genç var biraz önce kapıya 2 sivil Polis geldi komşular çocuğu şikayet etmişler ilk önce benim zile bastılar tanıyorsunuz diye sordular az buçuk tanırım zavallı kendinde değil tanırım kimseye zararı yok bi suçlu işledi mi dedim ayrıca kendimi şizofren olduğunu söyledim biraz irkildiler yan komşunun zihin çaldılar aile bilgisini benden alamayınca ondan istediler kapıdan kulağıma dinledim bi gün apartmanı yakacak bizi öldürecek çok tehlikeli falan dedi verdi veriştirdi işte arkadaşlar şizofren ler Bu dışlanma yüzünden suç işliyorlar demekki benimde hasta olduğumu bilse apartmanda artıracaktır şizofren Uysal iyi insanlardır lütfen toplum bu kadar üstüne gitmesin bu insanların

ben hayatım boyunca hastalığımı ailem haricinden bir kişiyle paylaştım
gözlerinin nasıl büyüdüğünü ve nasıl korkuya kapıldığını gördüm
o günden sonra tövbe ettim
ailem ve doktorum hariç kimseye söylemiyorum şizofren olduğumu
bence toplum henüz bu olgunlukta değil
uzun yıllarda olamaz
bizi gerçekten çok tehlikeli görüyorlar
içimizi bilmiyorlar
bence bilmesinlerde :)

Bu nasıl bir zihniyet arkadaş,anlamak imkansız ne varmış şizofreni hastalarında her 100 kişiden birinde gözüküyor.Toplumun zihni engelliyse bizim suçumuz ne?

benim abimde şizofren ve mimar işinde çok başarılı ingilizceyi çok iyi biliyor sadece asosyal...çok temiz kimöseye zararı olmaz insanlardan kaçar...iletişimi çok iyi değil hiç bizi ölüdrmeye kalkmadı yaklaşık 25 sendeir şizofren çok badireler atlatık annemi dövdü...kendinde değildi ama asla bizlere zarar vermedi en büyük zararı kendine insanlar cahil bilinçli değil bu konuda...şuan biryerde çalışıyor ama çok zor hayatı var 3 aydan sonra çıkarıyorlar asosoyal olduğu için...

Sevgili şizofren arkadaşlar bu toplum bize sürekli bizi dışlayacak suc işler gözüyle bakacak bunu ömür boyunca düzeltemeyecegiz bizim gibilerin yaşamaya hakkı yokmu toplum bunu 2 kere 2 4 eder gibi kabullenmiş durumda

bu konuda bi tek insanlari suclamak dogru degil,cunki tum sizofrenler de ayni degil,evet,ilaclarini kullanib gayet iyi,normal yasayan cok hasta var ama hepsi oylemi?? bi sizofren hastasi tedavi gormedigi icin kendini kayb edib karisini ve kizini oldurdu,sonra intihar etdi,bu benim yasadigim yerde olan gercek bi olay

Sevgili nafe arkadaşım bu olay dogrudur fakat insanlar hastaları toplumdan dışladıgı icin bu olayın 100 de50 suclusuda toplumdur insanlar damga yememek icin hastaneye yatmıyo ilac kullanamıyo iş verilmiyo kimse görüşmüyo oturdugu bi yer varsa ikametinden zarar verir düşüncesiyle atılıyo kendimde bi hasta olarak hastalıkla ilgili bir sürü prof dr videosu izledim adamların dedigi tavuk zararsızdır ama bir köşeye sıkıştırırsanız insanın üstüne atlar mayınlarda zararsızdır taki üzerlerine basılana kadar yanlış anlamayın cinayeleri savunmuyom ama buna iten sebebler yarısı yakın akraba yarısıda toplumun sucu

tb2nhf'ye katılıyorum

toplum tarafından dışlanılmasak üretimde ve iş sahasında daha fazla yer alsak
devlet millet bize kucak açsa
bizde tedavi yöntemlerine daha sıkı sarılırız
bu sayede hiç bir tehlike arz etmeyiz
şizofren olmak bir tercih değil sonuçta
bu bir hastalık
gerçi kime söylüyorsun kansere bile kötü gözle bakıyorlar
bu da ruh kanseri sayılır
insanları anlamak çok zor . çoğu empati yoksunu . kendi başına gelse ne halde olacağını düşünmeden seni yargılayıp asıyor
kendi değer yargılarıyla
şizofren eşittir deli. diyor ve geçiyor

Tek başına dışlansak gene iyi yani şahıs olarak kardeşin şizofrense sana kız vermek istemiyolar yada ailede şizofren varsa her türlü uzak duruyorlar iş yok gizleyerek calışırsan ne ala bu yüzden akrabalar ziyarete dahi gelmez

İyi dilekleriniz icin sagolun

korkuyorum bu konuda herşeyden herkezden suç mu yani bu rahatsızlık

Sayın emper allahın verdigi hic bi hastalık hic bi insana suc degildir yalnız bizim cahil toplum suc gözüyle bakıyo normal bi insan gözüyle bakmıyor

Üst Alt