Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Su geçirmez (waterproof) işitme cihazları..?

ssancak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Su geçirmez cihazlar hakkında bilgisi olan var mı?
Siemens Aquaris'i deneyen ya da kullananların deneyimlerini rica ederim.

Hiç yorma kendini.
Atsınlar cihazı suyun içine göstersinler nasıl çalıştığını.

Hocamızın dediği gibi öyle bir teknoloji yok. Hiç uğraşma

Yanlış anlaşıldım!.
Öyle cihazlar var. Ama suya dayanıklılık oranları değişiyor.
Bazısı su içinde çalışabiliyor. Bazısıyla sadece banyo yapılıyor. Bazısı ise sadece yağmurda bozulmuyor.
Alacağınız vakit firma yetkilisine sorun demo yapsınlar demek istemiştim.

ısıtme cıhazı ıslanınca bozulmaz dıyenlere kım kanar:) o kadar para doktukten sonra kıı bıde bızım nerdeyse yasam cıhazımız:)
valla su degıl aldıgım nefesten bıle esırgerım nerdeyse
suya gırınce hemen bozulmasza bıle cok gecıkmeden muhakkak bı araz cıkartır olan bıze olur duymamak kolaymı
baska kım ıstemez denıze havuza gıttıgımızde bızlede konusulanları anlıyalım seslerı duyalım
ama mecburen cıhazı cıkarıyoruz bu dırlıktende olmayalım dıye
reklam kokan alıntılarla cıhazımızı bozup baska cıhazlar satmak ıcın guzel manevra:):eek::)

ssancak

Aquaris cihazı su ve toza karşı sertifikalı bir cihaz kesinlikle önerebileceğim bir cihaz sık terleyen birisi iseniz aquaris gerçekten çok iyi zaten herhangi bir durumda da su geçirse bile 0 ı ile birebir değişimi gerçekleştiriliyor. bizim dükkan vitrinimizde aquaris cihazı yaklasık 6 aydır fanus içerisinde sadece haftada bir cıkartıp kurulayp tekrar atıyoruz içerisine ve cihaz hala çalışıyor ve ayrıca aquaris almanız durumunda o cihazların 6 ay - 1 sene aralığında su - toz geçirmez lastik dediğimiz kısmın değişmesi gerekmektedir. cihaz garantili olduğu sürece bunu firma yapar garantisi bittiği takdirde siz yaptırırsınız daha detaylı bir bilgi için özel mesaj atabilirsiniz. saygılarımla

Konunun esası sık terlemek değil. Bllakis konu, cihazın broşürlerinde bahsedildiği gibi havuza, denize girebilmek. Hem de şikayetlerinde bahsedildiği gibi sadece 15 dakika değil saatlerce girebilmek.

Kulakta çalisan cihazin neme dayaniksiz olmasi kadar mantiksiz bir şey yok.

Ama maalesef cihazlarin cogu bu şekilde. Normalde standart olarak bu cihazlarin en azindan kulaktaki neme akintiya karşı dayanikli olmasi lazım ama nerdee.

işitme cihazı sektörünün bugün erişmesi gereken teknolojisi bu mu olmalıydı ? buna kim karar veriyor ?
yüzlerce , binlerce işitme engelli kişi ben çok iyi duyamıyorum her gün de havuza giriyorum şöyle havuzda çalışan bir cihaz geliştirilseydi , yıkanırken işitme cihazımı çıkarmaya da çok üşeniyorum , hamamda yıkanırken de zorluk olmasın mı demişler ?

her şeyde dört dörtlük cihazlar... bir tek suya dayanıklılıkları yoktu zaten.
tabi havuzda çalışan cep telefonundan sonra mutlaka havuzda çalışan işitme cihazı üretilmeliydi.
nasreddin hoca misali bize damdan düşen birini getirin .

İşittiren cihazı bulduk.Şimdi de havuzda çalışanı arıyoruz..Sağırlar tepkisiz kaldıkça bu firmalar daha da azıtacak kuşkusuz .Pazarlamada sınır yok!

login

kullandığınız cümlelere dikkat ederseniz sevinirim. Sen gözlük kullanana kör mü diyorsun da işitme cihazı kullanana sağır diye itham ediyorsun.

aserdarballı

Tamam sen sevin diye bir daha sağır demeyeyim..:) Şimdi burada o kadar isitme engelli üye varken (ben dahil) sen isitme engelli olmadığın halde neden alındın? Bir yerden yaran mı var?

Artı olarak "sağır ve kör" kelimeleri hakaret değildir.Hakaret anlamıyla kullanılmadıkça..Yukarıda da öyle değildir.Aksi taktirde engelliler forumunda bir işitme cihazı satıcısından çok önce bir isitme engellinin tepkisine maruz kalırdı.

Değerli arkadaşlar,

Kör, sağır, sakat gibi kelimeler hangi saikle kullanıldığı önemlidir ve ona göre sonuç değişir. Fakat bu, aslında her kelime ve tanımlama için geçerlidir.

Fonksiyon/işlev kaybı ile yeti yitimi farklı şeylerdir ve sakatlık ve engellilik de öyle. Engellilik durum ve koşullara göre değişkenlik arz eder. Cihaz kullanan bir kişi artık duyma yeteneğini fonksiyon kaybına rağmen yeniden kazanmışsa artık o kişi işitme engelli olmaz ama cihazı çıkardığında işitme engellidir. Fakat her durumda sakatlığına işaret eden sağırlık ortada durmaktadır. Elbette sağır sözcüğünü total duymayanlar için kullananlar da var...

Sözün özü; sizin sağır kelimesine yüklediğiniz anlam ve hangi saikle size söylendiği önemlidir diye düşünüyorum.

login

Çok şükür yaram yok. Olsa da rabbim sen gibilere muhtaç etmesin. Ama senin ki sağırlıktan değil

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ısıtme cıhazı satıcıları nedendır bılmem ben kendıme sagır dıye belletınce bı yerlerıne ıgne durtmus:pgıbısıne hemencecık yapıstırırlar

bıdaha sagır yok ısıtme kayıplı dıces dıye:eek:

heralım bıze sırın gozukmek ıcın:eek:allalla sagısak bız sagırız cıhaz satıyonuz dıye bıze yagmı cekıyosunuz dıcez ya:eek:

@hozgul

Teşekkür ederim açıklamanız için..Keşke birileri de niyet okumak yerine sizin gibi kitap okusa..

Bu arada yazılanları tam okuyamıyorum.. Mobilden bağlanıyorum.Forumda yazılar bozuk görünüyor..(Türkçe harfler) Tıpkı yazıcıdan kağıt yazdırırken oldugu gibi siyah baklava dilimi icinde soru işareti çıkıyor.Bilginiz var mı?

@shukufe

Kimileri kitap okur medeni olur, çağ atlar, kimileri okur anlamaz ve yerinde sayar. Sizlerin kime nasıl hitap ettiğiniz sizi bağlar ve sizin nerede olduğunuz gösterir.

Eminimdir ki işitme cihazı satıcıları sizlerin kendiniz için hangi tabiri uygun gördüğünüzü umursadıklarını sanmıyorum.

İşini layıkıyla yapan hiçbir ticari işletme müşterisine yağ çekerek iş yapmaz. İşinin kalitesiyle ve müşteri memnuniyetiyle büyümeye çalışır. Siz ve siz gibiler yalakalıkla hizmet aldığınız sürece de böyle gelir böyle gidersiniz.

Saygılarımla
A.Serdar BALLI

@login
Kullandığınız kelimeler sizin nezaketinizi gösterir. Demekki Kitap ta okunsa nezaket kuralları öğrenilemiyormuş.

aserdarballı

Fikrinizi söylersiniz ikna oluruz ya da size aksi söylenir. Ama bunu yaparken nefis tatmin edecekseniz asıl bu nezaketsizlik olur. Yazılanlar, söylenenler ortada. Yazının sonuna saygılarımla bitirince saygı yerine gelmiş olur mu? "Yalaka, öğrenememiş" gibi sözcükler yakışmadı.

Lütfen tashih ediniz.

Evet. Oğlumun cihazla yüzebilmesini istiyorum.

Mesele üşenmek değil. Mesele güvenlik; çevre ile ses temasının kopmaması. Özellikle çocuklar için.

Aradığımız (alıcı mikrofonu olan) bir işitme cihazı. Kulaklık değil.
Herhangi bir başka cihaza bağımlı kalmadan çevre seslerini duyabilmeli.

Hem mikrofonu olup, hem de su geçirmez olanını bulamadım. Bu arada işitme cihazı arıyoruz. Implant değil.

Aquaris suda 15 dakika dayanıyor.

Üst Alt