Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Su indirimi aynı mahallede sadece 1 kişiye mi uygulanıyor?

ts61

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
Trabzon'da TİSKİ'den suyu indirimli olarak kullanıyordum. Ancak son bir yıldır indirimsiz tarifeden suyu ödüyorum. Bunu sorduğumda mahallede başka biri indirimli su kullandığı için seninki iptal olmuştur. Sadece mahallede bir kişi kullanabilirmiş. Bu nu neye dayanak olarak söylemiştir. Kanunen bunun yeri var mıdır acaba?

ts61
Olur mu böyle bir düzenleme/uygulama! Ne saçma... Yasal dayanağını mutlaka sorun, olmadı yazılı müracaat edin ve size yazılı olarak bunu söylesinler... Şuraya ve alttaki kanun maddesine bazınız

"Kamu Kurum Ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal Ve Hizmet Tarifeleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu 1 inci maddesi gereğince 1005 sayılı Kanun ve 3292 sayılı Kanun kapsamında vatani hizmet tertibinden aylık bağlananlar ile 5434 sayılı Kanunun 56 ncı, mülga 45 inci ve 64 üncü maddelerine veya 5510 sayılı Kanunun 47 nci maddesine göre harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananların ya da 2330 sayılı Kanuna veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre aylık bağlananların veya harp veya vazife malulü sayılanlardan sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam eden kamu görevlileri ile harp veya vazife malullüğü aylığı almakta iken 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında çalışmaya başlamaları nedeniyle ödenmekte olan aylıkları kesilenlerin, bu fıkrada sayılan kanunlar veya maddeler gereğince dul ve yetim aylığı bağlananların ikametgâhlarında kullandıkları su için belediyelerce tahakkuk ettirilecek ücret %50’den az indirim içermemek üzere belirlenecek tarife üzerinden alınır.

Su ücreti indiriminden yararlanmak isteyenlerin, su sayaçlarının üzerlerine kayıtlı olması şartıyla, ilgili Belediye Başkanlıklarına başvurmaları gerekir."

bu siteye üye olmasam böyle saçmalıklar bir tek benim başıma geliyor zannederdim ama yalnız değilmişim.sabır sabır

Arkadaşlar özür bana verilen cevabı yanlış anlamışım. 6360 sayılı yasa gereği Herkes %50 su (!!!) kullandığından dolayı iptal etmişler. Böyle bir şey var mı? Bizim orayı kırsal alan yapmışlar şehire en yakın yerlerden biri.Trabzon saçmalamış

28) Trabzon ilinde, Trabzon Belediyesinin mahalleleri merkez olmaküzere,Trabzon Merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Ortahisar ilçesi ve aynı adla belediye kurulmuştur. Herkes %50 indirimli kullanıyormuş gel de inan

bu durumda belediyeye helal olsun....belediye sorduğunuzda detay verir. kullanılan sudan da fiyat hesabı yapabilirisniz.

Üst Alt