Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sualtı ve deniz meraklıları: Ben bir dalış eğitmeniyim...

fatihgunel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Dostlar. Ben bir dalış eğitmeniyim. Yeni bir dünyanın kapılarını aralama isteyenler, sualtının rahatlatıcı terapisini tatmak isteyenler, ben de dalabilirmiyim diye merak edenler....

Sizleri Bekliyorum.

Ben 8 senedir amatör balıkçıyım ama denize belki 3 sefer girdim.
Astım hastası olduğum için nefes darlığı çekiyorum çok çabuk yoruluyorum bil hassa tıkanıyorum.
Bu korkumuda bir türlü yenemiyorum.
Zıpkınla balık avcılığına çok merakım var derinlere dalıp zıpkın ile avcılık yapmak acayip istiyorum.
Geki bu korku ile yapamıyorum bunun psikolojik olarak nasıl yenmeliyim hocam....
sen daha iiyi bilirsin mesala evde kafamı kovaya filan sokuyorum bazen nefesimi genişletmek için sizce ne yapmalıyım...

:). Öncelikle şunu sormalıyım. Size astım teşhisi kondu mu ? Kondu ise astımınız ne tür bir astım. Alerjik , akut ?
Astım gerek aletli dalık serbest dalışa engel bir hastalıktır. Ancak hastalığınızın seyri ve türü hakkında daha detaylı bilgi vermelisiniz.
Nefesinizi geliştirmek için kafanızı kovaya sokmanıza gerek yok:). Öncelikle kardiyovasküler çalışmalar yapmalısınız. Hafif tempolu koşu gibi. daha sonra statik nefes tutma çalışmaları yapabilirsiniz. yani oturduğunuz yerde süre kontrolü ile birlikte nefes tutma çalışması yapabilirsiniz. Ancak mutlaka hastalığınız ile ilgili doktorunuza danışınız. Alacağınız cevapla birlikte beni bilgilendirirseniz size daha iyi yardımsı olabilirim. Serbest dalış eğitimi de uzmanlık alanlarımdan biridir.
Sevgilerimle.

Ben de yüzmeyi çok seviyorum ama sudan çok korkuyorum bu korkumu nasıl yenebilirim acaba?:)

dalmak için kuşadasına mı gelmemiz gerekiyor. açık bir adres yada sosyal tesis falanmı ? yoksa tamamıyla bireysel mi?

Üst Alt