Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şubat 2016'da T6-T7 kırığı oluştu. Durumuma dair yorum yapar mısınız?

Denizinkizi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese, 20.02.2016 tarihinde araç içi trafik kazası geçirdim ve t6 t7 kırığım oluştu. Kazadan hemen sonra ameliyata alındım, 1 hafta yoğun bakımda kaldım. Dikiş yaralarım geçer geçmez fizik tedaviye başladık. His seviyem t5 dendi ve muayenede asia a tanısı kondu. Şuan için 2 parmak kadar his inmesi oldu. 2 hafta önce paralele kaldırıldım. Kalça kontrolüm iyi ve doktorlarım şaşırdı. Ve kalçadan hafif çekme hareketim var. Tecrübe ve deneyimlerinize göre fikirlerinizi almak istedim.

Geçmiş olsun.

Gidişatın iyi görünüyor yazdıklarına göre.

T.A.K yani kateter sonda kullanıyor musun ?

Ayakların da his-hareket ne durumda ?

Bu omurilik kırılmaların da önemli olan sinirlerin ne kadar hasar aldığıdır.

İlk 6 ay yada 3 ay için şok dönemi diyorlar yani sinirlerin darbeden sonra kendisine gelmesi bu kadar zaman alabiliyor.

Bu süreçte kaslarını eritmemeye çalış ve bası yaralarına fırsat verme.

Umarım iyi gelişmeler olur.

Alt kısımlarda his yok. Elektrik çarpmaları fazla. Sol dizimde az da olsa istemli kas hareketi ve sağ ayak bileğimde çok az bir itme fark ettiler bugün. Bir de karın bölgemdeki kaslarımı istemli sıkabiliyorum. 5 saatte bir tak yapıyoruz.

Geçmiş olsun.
Daha yolun başındasınız.Uzun ve yorucu bir dönem sizi ve ailenizi bekliyor.Bu dönemde yani ilk aylarda en önemli şey yatak yarası oluşmamasına dikkat etmek, fizik tedaviye geç kalmadan başlamak ve hiç aksatmamak.Çünkü ilk başlarda geri kazanımlar daha hızlı oluyor,zaman ilerledikçe maalesef biraz daha azalıyor.
Aslında asia a sinirlerin hasar görme durumlarının derecelendirilmesinde en ağır olanı.Ama anlattıklarınıza göre durumunuz konan tanıya göre hiç fena sayılmaz.İnşallah zamanla daha da iyi olur.
Hiçbir zaman umutsuzluğa düşmeden,başkalarının söylediği şeyleri fazla kafaya takmadan çalışmalarınıza devam edin.

Öncelikle çok geçmiş olsun.Şu mübarek günde Allah sana,bana ve tüm hastalara şifa versin.Benimde t-10,t-12 bölgemde omurilik hasarı var.İlk altı ay bu rahatsızlıkta çok önemli.Doktorlar,Fizyoterapistler ne diyorsa harfiyen uygulamak,azimli ve moralli olmak asla pes etmemek gerekir.Muhtemelen ilk altı ay da hızlı bir gelişme kaydedeceksiniz.Sonra gelişme çok yavaşlıyor, bu süre zarfında fizik tedavi hareketleri yaparken kendinizi sakatlamamaya özen gösterin.Ben ilk 3 ayda aşırı bisiklet çevirmekten diz kapağımın üstündeki kası sakatlamıştım. Ve bu da beni geriye atmıştı. Bacaklarınızda spastisite oluşursa doktorlar hemen lioresal isimli ilacı veriyorlar.Bu ilacın dozajını mümkün olduğu kadar yükseltmemeye çalışın. B12 vitamini kullanın zaten büyük ihtimal doktorlar vermiştir. Su içmeyi ihmal etmeyin.Alt bezi bağlamaktan çekinmeyin. İdrarınızın geldiğini hissediyorsanız ilk başta kendiniz yapabildiğiniz kadarını yapın ondan sonra kalanı sonda ile boşaltın.Elleriniz için antibakteriyel sabun kullanın.Bacaklarınıza masaj yaptırabiliyorsanız yaptırın.Sırtınızda ödem varsa ödem söktürücü çaylar ve gıdalar tüketin.Dua edin.Ve uyumadan önce sürekli yürüdüğünüzü ve iyileştiğinizi hayal edin.

fizik tedavi, sabır, dua olmazsa olmaz... Allah kimseye taşıyamayacağı yükü yüklemez. Geçici dünyanın geçici dertleri bizim için ebedi alemde ebedi mutlulğu kazanma vesilesi olabilir. Kuran şifadır, kalbinizi güçlendirir, moralinizi arttırır.

Allah şifa versin... selametle...

kalpkurt

Tüm önerileriniz için çok teşekkür ederim. Yatağın içinde kendim sürekli sağa sola döndüğüm için yara oluşmadı ve sürekli geziyorum fazla yatmıyorum. Olayı çok soğuk kanlı karşıladım kendimi hiç hasta olarak görmedim. Moral motivasyon konusunda ailem, sevgilim ve arkadaşlarım inanılmaz destek oluyorlar. Bisiklet çevirirken kendi gücümü az da olsa kullanabiliyorum. Paralelde adım almaya da başladık. Tabi kalçadan çekerek. Bunlar bizi daha çok motive ediyor tabi. İnşallah rabbim herkesin gönlüne göre verir.

Ankara da yaşadığınızı gördüm. Orada Tsk rehabilitasyon merkezi var.Fizik tedavi konusunda Türkiye deki en iyi yermiş.Nerede fizik tedavi görüyorsunuz? Orayı da değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Suan diskapi ftr de yatmaktayim. Yollayacaklardi ama gelisme gosterince tutmaya karar verdiler. Gata icin uğraşıyoruz hala. Bir de korunmuş sinirlerimden bahsediyorlar sürekli önemi nedir? Tam kesi olmadığı ancak sağ tarafta yarı kesilerin olduğu sol tarafın gayet iyi temizlendigi de söylendi.

Merhabalar. Oncelikle cok gecmis olsun. Allah acil sifalar versin. Bende 5 6 kez yattim o hastaneye bende paraplejiyim fizyoterapist ve fizik doktoru ve ilgisi cok onemli hangi doktolar ilgileniyor hepsini tanirim isimlerini veririseniz yardimci olamak isterim eger istersenz. Denizinkizi

Denizinkizi

Çok geçmiş olsun. Henüz çok yeni bir durum. Ama kalça çekme hareketi bence iyiye işaret. Bol bol klasik fizik tedavi, bol bol üst kas güçlendirmesi, uzun bacak yürüme cihazlarıyla yürüyüşler yapın.
Bu arada yatak yarası olmaması için çok çok çok özen gösterin. Doğru bir tekerlekli sandalyede mutlaka mutlaka mutlaka mutlaka havalı minder kullanın. Yatarken birkaç saatte bir sağa-sola dönün.
İyi beslenin. Kilo almamaya özen gösterin. C vitaminini eksik etmeyin.
Yaralanmadan önce kaç günde bir tuvalete gidiyor idiyseniz yine aynı tempoyu tutturmak için düzenli olarak tuvalete oturun. Ama unutmayın, 3-5 günde bir tuvalete çıkmanız bile normaldir. Her gün tuvalete çıkmak için kendinizi telef etmeyin.
Günde 3 lt su için. Günde 6 defa TAK yapın. Her TAK'ta 400-600cc idrar çıkması gayet iyidir. Bu tempoyu tutturacak şekilde yeme-içme alışkanlıklarınızı düzene koyun.
Banyo yapmayı ihmal etmeyin. Dışarı çıkın. Yaralanmadan önce her ne yapıyorduysanız o düzene maksimum geri dönmeye çalışın. Kendinizi hasta gibi görmeyin. Başınıza bir hal geldi ve bunu aşacaksınız. Tekerlekli sandalye kullanmak ne hayatın sonu ne de trajedi! Su misali, kabınızın şeklini alıp devam edeceksiniz. Bu forumda çok sayıda deneyim paylaşımı var. Bol bol okuyup yaşamınızı düzene koymaya çalışın...

Ve, 2-3 ay fizik tedavi merkezinde kalmanızı öneririm. Nevşehir, Bolu, olaiblirse Ankara GATA... Havuza-denize girin.

Tek bir yerinize yattiginizda ağrı veya acı hissediyor musunuz acaba? Yoğun bakimda hep sirtustu yattim agri aci yoktu. Simdi ise 2 saatten fazla yatayim hemen agriyor hissetmedigim yerlerim

Denizinkizi

Bu tür ağrılar çok kişisel oluyor. Burada iki şeye dikkat etmek lazım.

1- Platin vb. bir şey varsa, bunun zarar görmediğinden emin olun
2- Bası yarası olmamasına dikkat edin. Bası ortadan kalktıktan 20 dakika sonra o bölgede kızarıklık vs. kalmamalı

2 ay icerisinde asia a dan b ye daha sonra cye geçtim. Iyi haberdir inşallah

gecmis olsun bende asia a seviyesinden 3 ay sonrasinda asia cye gecmistim.asia d'ye gecisim 10 ayi buldu...bundan sonrasinda hisler gelisti motor hareketleri yavasladi...umarim hizli bi gelisim yasarsiniz....

Üst Alt