Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şubatta 2022 maaşına başvurdum. İlk maaşımı ne zaman alırım?

classbear

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar öncelikle allahım herkeze acil şifalar versin benim bir sorum olacaktı ben geçen sene mide Ca hastalığına yakalandım ve midem komple alındı çok şükür şuan sağlık durumum çok iyi bana 3 aylık maaş bağladılar rapor oranım %80 24 şubat başvuru tarihim martta maaş alamadım yetiştirememişler şuan haziran da alacağım nasip olursa ne kadar alırım ve 2 maaş birden mi alacağım yardımcı olursanız sevinirim iyi günler....

Başvurudan sonraki ilk ay(1)maaş baslar. Mart, Nisan, mayıs ( Mart dönemi) ve haziran, Temmuz, Ağustos (Haziran dönemi) yani 2 maaş alınacak

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teşekkür edrim sağolun ne zaman verirler peki maaşı ptt den mi alacağım

PTT den tc no son hanesine göre

classbear 24 şubat'ta vakfa başvurmuşsun. eger aynı gün aylık başvuru formunu imzaladıysan ve sana başvuru alındı belgesi verildiyse başvuru tarihin dediğin gibi 24 şubat'tır. e-devletten de başvuru tarihine bak. 24 şubat yazıyorsa tamamdır. bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 mart olur. ve veli arkadaşın da dediği gibi bu haziran'da mart dönem maaşı ve eylül dönem maaşını birlikte alırsın.
rapor oranın % 80 olduğuna göre toplam 3178,92 TL alacaksın. zaten e-devlette de alacagın miktar yazıyordur şimdi. e-devlete girip bak.
ödeme gunun doğum yılına göre belirleniyor.
doğum yılının son rakamının oldugu günde herhangi bir PTT şubesinden ödemelerini çekebilirsin.
ödeme gunlerine şuradan bak: https://www.engelliler.biz/forum/20...gunleri-ve-aylik-tutarlari-3.html#post1807834

Örnek:
doğum yılın diyelim ki 1993
doğum yılının son rakamı 3
bu durumda 8 Haziran perşembe gunu gidip PTT'den çekebilirsin.

"Doğum tarihinin son rakamı 3 - 8 olan kişilere her dönemin 8 inci günü"

NOT: *veli* ödeme günleri doğum yılının son rakamına göre belirleniyor, T.C. numarasının son rakamına göre değil.

PTT den doğum yılı no son hanesine göre alınır PTT kart varsa buna gerek yok
Bun göre, son haneye.
0_5 olursa 5
1_6olursa 6
2_7 olursa 7
3_8 olursa 8
4_9 olursa 9.günü hak edilen maaşlarınızı alabilirsiniz.

çok teşekkürler bende gördüm sizin dediğinşz rakam yazıyor ptt aradım çarşamba günü gelin verelim dediler ilginiz için teşekkür ederim herkeze

Merhabalar benim kardeşim 17 yaşında 1 ay sonra 18 yaşına giricek ve erkek olduğu için babadan düşüyor sanırım tekrar babamdan yararlanabilmesi için ne yapmalıyım bilgilendirebilirmisiniz acaba. Birde engelli raporu %80 ÖTV indiriminden yararlanamıyoruz bunun için ne yapmalıyız ,ayrıca engelli maaşı alabilir mi ? Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum iyi günler

2022 maaşı için, 18den gün almalı evdeki tüm gelir kişi başı 423,58 TL yi geçmeyecek, ötv indirim için ortopedik bir rahatsızlık olup araca özel tertibat ekletemezse faydalanamaz
2022 maaşı alırsa zaten sağlık güvencesi olur primi devlet öder

Likaba kardeşinin 2022 engelli aylığından yararlanması için 18 yaşını tam olarak doldurmuş olması ve 19 yaşından gün alması gerekir. ayrıntılar için şurayı okuyunuz: https://www.engelliler.biz/forum/20...ngelli-ayligi-alabilir-miyim.html#post1828640

2022 aylığı baglanırsa 60/c 3 GSS'lı olur (eski yeşil kart) ve primini devlet öder.

babasının sağlık güvencesinden yararlanabilmesi için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılması lazım. SGK müdürlüğüne babasının sağlık güvencesinden yararlanması için başvurun. SGK kardeşinizin maluliyet tespiti için hastaneye sevk edecektir. daha sonra da hastaneden maluliyet tespiti için aldığınız rapor SGK ankara sağlık kurulu tarafından degerlendirecektir. eger kardeşiniz malul sayılırsa babanızın sağlık güvencesinden yararlandırılacaktır.
18 yaşını doldurmasını beklemeden gidip sgk'ya başvurun ve kardeşinizin maluliyet tespitini yaptırın bence.

Üst Alt