Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Subdural Hematom (ağır kafa travması) için % kaç rapor verirler?

ahmetceylan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar
yaptıgım trafik kazası sonucunda
Subdural Hematom / agır Kafa travması geridim ve 4 yıl rehabilitasyon tedavisi gordum ve BBT'de kafamda mandalina buyuklugunda bir bosluk olustu (yani hucreler öldü) Hfıza kaybı ve,bas donmesi ve epilepsi geciriyorum acaba Subdural Hematom / agır Kafa travması'na özürlülük raporu verirlermi verirlerise % kac özürlülük raporu verirler ?
daha once bu durumda olan biris varmi ? veya öyle birisini tanıyormusunuz ? onlar ne gibi rapor alabildiler ? cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılar

herhalde kimsenin bilgisi yok benim sorduğum sorudan

ben 2 defa beyin ameliyatı gecirdim,ayrıca epilepsi,şizofren, psikiyatrik hastayım,askerliğe elverişli değildir diye askeri hastahaneden raporum var ve antalya'da saglık kuruluna girdim
Antalya devlet hastahanesindeki saglık kurulundaki
doktor tomografi ve raporlara 2 dakikada baktı ve bana; "elin ayagın sağlam" dedi ve % 15 verdi doktora dedimki;"%40 almam lazım işe girmek için" doktor bana sunu söyledi;
" kollarının veyahut bacaklarının 1 tanesini kayıp etmen lazım"
ne diyeceğimi şaşırdım,bilmiyorum ne yapcam?bu özürlü cetveli hala geçerlimi?

GEÇİCİ FONKSİYON KAYBINA NEDEN OLAN RUHSAL HASTALIKLAR *
B- Beyin Hasarı, Beyin İşlev Bozukluğuna Bağlı Davranış Bozuklukları (organik kişilik bozukluğu
-frontal lob sendromunu içerir-, beyin sarsılması sonrası-postkontüzyonel sendrom-)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 30
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 70 (sürekli)​

buna itiraz edebilir miyim ? edebilirsem nasıl ?

cevabınız için teşekkürler

daha önceden raporlarda özür oranı daha yüksek oluyordu şimdi ise bu oranı düşürdüler. Daha önce %85 olan özürlü bireyin özrü bile %40'a düşüyorsa sizn bu durunda %40 üzeri rapor almanız zor. Yine de şansınızı başka bir hastanede deneyebilirsiniz.

Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik ne diyorsa o geçerlidir. Eğer size verilen oranın bu cetvele aykırı olduğunu, size %40 ve üzerinde işgücü kaybı oranı verilmesi gerektiğini düşünüyorsanız, Antalya Devlet Hastanesi'nin verdiği rapor için Antalya İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde itiraz edebilirsiniz. İl Sağlık Müdürlüğü sizi Hakem hastanesine sevk eder. Oradan çıkacak rapor lehinize ise, o rapor geçerli sayılır...

Cook sağolun cevabınız için Oturan-Boga arkadaşım
yarın aldığım sürekli %15 iş göremez raporumu ve Ant.İl sağ.Md.'lüğüne gideceğim. bakalım ne olacak.
iyi akşamlar

Postop bulgular,sol frontal lobda genis hipodens saha(ensefalomalazi)

kazadan sonra asırı unutkanlık,bas agrıları,dikkat eksikligi yasıyorum
bana onceleri %15 ÇGK dediler,gözümdeki agrılar için tekrar doktor’a gittim vebu günkü aldıgım tomografide;

Postop bulgular,sol frontal lobda genis hipodens saha(ensefalomalazi),sag temporooksipitalde ve sag parietal lobda hipodens enfefalomalazik sahalar.yazıyor , bunlar ne demek ? doktor bunun tedavisi olmaz dedi,baksa bir sey demedi

Acaba ben gercekten özrlümüyüm?özürlümüyüm? özürlü isem % ?

saygılar

%40 verilmiyor maalesef. Öyle anlaşılıyor

Üst Alt