Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şubenin kapatılmasıyla işçi çıkarılmasında işe iade davası açılabilir mi?

venom

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar:

Bir konu hakkında sizden bilgi almak istiyorum. ve bu konuya hakim olan veya başından geçmiş olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.
4 yıla yakın bir zamandır özel bir sektörde engeli kontenjanında işe başladım ve halen çalışıyorum. Fakat iş yeri il içerisinde bazı iş yerlerini kapatıp aynı il sınırları içerisinde yeni yerlerde yenisini açıyor ve halen faaliyet gösteren 5 mağazası daha var. . benim çalıştığım iş yeride kapanacaklar arasında bulunduğundan çalışanları başka mağazalara rotasyon yaparak çalıştırmaya devam ediyorlar. bana ise bizden 20 gün sonra kapanacak başka bir mağazamıza rotasyon verdiler. ve o mağazadanda çıkışımı vereceklerini söylediler. diğer çalıştığım 7 arkadaşa ise çıkış verilmiyor. sadece bana verilecek. ve buda benim çok zoruma gidiyor. gideceğim yeni mağazada ise 2 kişiyi daha işten çıkaracaklarmış. o iki arkadaş işe geri iade için iş mahkemesine başvuracaklarını söylediler. bende geri iade için iş mahkemesine başvurmak istiyorum. buraya kadar herşey tamam. fakat sizden öğrenmek ve bilmek istediğim konu şu?
Ben engeli kontenjanında işe girdiğim için işe geri iade için iş mahkemesine başvurabilirmiyim diğer normal arkadaşlar gibi yoksa engeli kontejanında işe girdiğim için böyle bir hakkım olamazmı. kafama takılan soru şu? iş veren şunu diyebilirmi ? işçi sayısı azaldığı için ve bende engeli kontenjanında girdiğim için, onu işten çıkardık diyebilirmi veya benim geri iade için hakkım varmı? 170'i aradım bilgi almak için. bana denilen evet sende normal vatandaş gibi iş mahkemesine başvurabilirsin diyor. ama 170'de fazla güvenmediğim için buraya yazıyorum. bir kaç günede bir avukatla bu konu hakkında görüşecem fakat bilen arkadaşlar varsa beni andınlatsa sevinirim. şimdiden teşekkürler. ve saygılar..

İş mahkemesine başvurdun diyelim.

Davayı da kazandın diyelim.

İşe geri döndün diyelim.

Sana o iş yerinde eskisi gibi davranmazlar. Mobing yaparlar. Bence uğraşma.

kardeş haklısın fakat emin ol o iş yerinde herkesten fazla çalışan bendim. sırf englidir demesinler diye. ve bunu müdür dahil tüm çalışan biliyor. fakat yönetimin çoğu değiştiği için bunu bilmiyorlar ve ben tüm sağlığımı verdim oraya. hatta eski bölge müdürümüzde benim için en çalışkan arkadaşlardan dedi hatta kefilim bu kişiyede diye ilave etti. buna rağmen sadece bana yapılan muamele zoruma gitti. birde iş yerine mobing yapıp yapmama sorunu değil benimkisi artık bir onur meselesi oldu. tavsiyen için tşk. fakat aradığım cevap başka..

Çalıştıranın bir bildiği vardır. mahkemeye vermeniz sonucu değiştirmez. tazminatınızı alır başka işlere bakarsınız.

sizden başka çıkarılanlar da varmış bir siz değilmişsiniz ki. sayı düştüğü için engelli kontenjanına gerek yok denebilir.

Fakat kontenjan olmasa bile işverenin sizi çalıştırması yine işine gelir. avantajlı olarak. Belki de işveren küçülme yönüne gidiyor olabilir. tek şube olarak kalabilir. işveren durduk yere şubelerini kapatıp, işçilerini çıkarmaz iflas durumu da olabilir.
bahsi geçen özel sektör.

Tavsiyeleriniz için tşk. Ederim fakat anlaşılan bu konuyla ilgili kimsenin doğru dürüst bir bildiği yok. İş mahkemesi avukatıyla konuştum. Normal çalışanla aynı hakka sahipsin ve işyeri 30’dan fazla işçi çalıştırıyorsa davayı kazanırsın diyor. Bilginize...

Üst Alt