Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Suç özel eğitim kurumların da değil ses çıkarmayanlarda !

Ben OTİZM

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Özel eğitim merkezlerin de eğitim alan birçok velinin söylemleri şikayetleri iyi güzel de burda sorarlar sen ne yaptın diye ? stajer çalıştırlıyorsa,kiralık diploma ile eğitimci derse giriyorsa, burda susmayacak ve gerekli merciye şikayetini bildireceksin ne şiş yansın ne kebap misali oldu artık durum bunu neden yazıyorum çevremde bu durumdan şikayet edenlerin çokluğu dikkatimi çekti o zaman susmayacaksın arkadaş der çıkarım işin içinden ne diyeyim başka !hoş çocuğum gitsinde aman yeter ki biraz kafamı dinleyeyim tarzında yaklaşanlar yok değil, eğer gerçekten eğitimin evde de devamlılığını istiyorsa bir şahıs eğitimciyle sürekli işbirliği halin de olacak ve sık sık kuruma uğrayacak terapi cetvellerini sen ben imzalamazsak zaten parasını alamazlar burda da dikkatli davranmak gerek gitmediği günleri imzalamamak gerek uzun lafın kısası biz ailelere büyük iş düşüyor...takip takip ....ve yerinde gereğini yapmak gibi...

Bu yazdığınız şeyler pek mümkün değil. Kiralık diploma ile veya stajyer ile bu iş yapılamaz. MEB sistemine her ay öğrencinin ders aldığı gün, saat, eğitimci, eğitim odası, eğitimin içeriği bilgisi düzenli olarak girilmektedir. Bunlar aylık çıktı şeklinde bastırılır ve hem eğitimciye hem veliye imzalattırılır. Ayrıca, eğitimcinin her seans için defterine açıklama yazması gerekmektedir. Bunları ne kiralık diplomayla, ne de stajyerle yapamazsınız. Kadrolu ve MEB onaylı personeliniz olması lazım.

mümkün olmadığını söylemeyin lütfen sizin merkezinizde olmayabilir bunu söyleyin anlarım ...imza yetkisi olmayan eğitimci bu durumda ne oluyor ? yada şöyle diyeyim nasıl ders verebiliyor..?

Öyle ders verenler kısa sürede tespit edilir.

MEB müfettişleri 3 ayda bir denetleme yapar. Bu denetlemelerde hem o gün dersi olan çocuğun dersine girer, hem eğitimcisini değerlendirir... ayrıca, ders defterinden yapılan işlemleri kontrol eder.

Fatura kesilen her çocuk için çizelgede belirtilen eğitimcilerin MEB'in MEBBİS sistemine internetten ayın başında girişi yapılmaktadır. Bu giriş sırasında sistem otomatik olarak eğitimci, çocuk, ders modülü, sınıf, saat vs. kontrolü yapmakta, yanlış girişlere izin vermemektedir.

İmza yetkisi denilince, bu tamamen saçma sapan bir konu... Bazı eğitimciler bazı eğitim modülleri için zorunlu tutuluyor. Örneğin zihin engelliler öğretmeni gibi... Ancak yeterince bu alanda mezun yok. Personel açığı çıkınca MEB 30 günlük kurs açıp sınıf öğretmenlerine sertifika veriyor. Yani bir yanlış başka bir yanlışla düzeltiliyor.

Uzun lafın kısası, işin derinine inersek pek öyle göründüğü gibi yüzeysel bir konu değil. Mevzuatın zorunlu kıldığı bazı saçmalıklar var.

Özel eğitimler çok farklı işliyor dışardan bakıldığı gibi değil.
Devletin özel eğitim okullarında bile Sınıf öğretmenlerini Zihinsel Engelli öğretmeni kadrosuna geçirerek çalıştırdılar.Hem de ciddi hiç bir eğitim vermeden.Verdikleri eğitim başka bir okulda 1 hafta uygulama eğitimi gibi birşey.. En sonunda o yasa iptal edilerek Sınıf öğretmenlerini kendi kadrolarına geçirdiler sanırım..Ben doğru bulmuyordum,iyi ki de iptal ettiler..Çünkü özel eğitim çok farklı yöntemlerle eğitim veriyor,uzmanlık allanına girmeyen ve bilmediği bir alanda çalıştırılan öğretmen yetersiz kalması kaçınılmaz..
Engelliler için yapılan çoğu şey göstermelik,güllük gülüstanlık değil..İçine girmeyince dışardan camekan güzel görünüyor..

Üst Alt