Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sun expreste uçuş yardımları ücretli mi?

Mediha

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
2
Sun expresten uçak bileti aldım ve hemen ardından müşteri hizmetlerini arayıp engelli olduğumu yalnız yolculuk yapacağımı tekerlekli sandalyede olduğum için uçağa inip binerken hizmet istediğimi belirttim. Bana mail olarak yazmamı isteğimi söylediler.. Bir kaç yazışma ve gerekli bilgileri verdikten sonra kaydım yapıldı fakat özürlü kimlik kartım veya son 10 günlük bir rapor sunmazsam bu hizmetin üzretli olduğunu söylediler. Bana gelen yazıyı aynen alta kopyalayacağım..
Müşteri hizmetlerini arayıp ödemem gereken ücreti öğrenmek istediğimde onu havalimanında öğrenebileceğimi ve orada ödemeyi yapabileceğimi belirttiler..

THY'dan da bilet aldım ve aynı şekilde hizmet isteğinde bulundum hiç bir ücret belirtmeden not aldılar kaydı yaptılar..

Bu konu hakkında bilgisi olan varmı? Sadece Sun expreste mi bu uygulama var yoksa tüm şirketlerde mi? Uçuş yardımı için ödeme yapan oldumu hiç?

Sun expresten mailime gelen yazı :

[FONT=Arial]İç hat uçuşlarımızda tekerlekli sandalye ve/veya ambulift (engelli yolcularımızın uçağa binişini kolaylaştıran araç ) kullanmak isteyen yolcularımız, Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından verilen “Özürlü Kimlik Kartı” ya da 10 günden eski olmayan doktor raporu ibraz ettikleri takdirde ücretsiz olarak hizmetlerimizden yararlanabilirler. [/FONT]
[FONT=Arial]Gerekli belgelerin ibraz edilememesi durumunda yolcularımızın bu hizmetlerden yararlanabilmeleri için ücret ödemeleri gerekmektedir.[/FONT]
[FONT=Arial]Bunun dışındaki tekerlekli sandalye hizmetleri kredi kartı ile önceden ödeme yapılmak üzere ücretli olarak sunulabilmektedir. [/FONT]
[FONT=Arial]Ambulift uçak kapısına kadar hizmeti yön başına 120 TL [/FONT]
[FONT=Arial]WCHR merdiven başına kadar hizmeti yön başına 20 TL

[FONT=Verdana]WCMP[/FONT]
[FONT=Verdana]MEDIHA TÜRKKOT[/FONT]
[FONT=Verdana]TZX- AYT 11/09/2011[/FONT]
[FONT=Verdana]WCHC TEKERLEKLI SANDELYE ALIMINYUM KATLANABILIR AYT STR BA 2107[/FONT]
[FONT=Verdana]KK[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]

[/FONT]

en güzel cevabı BİMER e bunu mail at ve yazılı olarak cevap istediğini bildir.yasal değil ise onlar gerekeni yapar.

E sen özürlü kimlik kartını vererek zaten ücretsiz yararlanabileceksin. Bu kartın ya da raporun olmasaydı ödeme yapman gerekirdi...

Yanlış mı anlıyorum?

Evet doğru ama benim özürlü kimlik kartım yok maalesef.. Raporum var ama son 10 günlük rapor olması lazım dediler. Bende o yüzden diğer arkadaşlara sormak istedim.

nüfus cüzdanında da işli değil mi?

10 günlük rapor diye bir şey olamaz. Bu dayatma aptallık olur! "Sürekli" ibareli heyet raporunu mecburdurlar kabul etmeye. O 10 günlük rapor dedikleri sakatlar için değil, uçuş açısından sakınca doğurabilecek hastalar içindir. Firma uçuş riskini almamak için güncel (heyet değil!) doktor raporu ister...

"Ben taş gibi hatunum, uçuşla ilgili b sorunun yok" de :)

Anlatarak ikna edeceksin....

Başka seçenekte yok şimdilik zaten.. mecburen derdimizi anlatarak çözeceğiz.. yada ücreti neyse ödeyeceğiz..

Mediş , ben Antalya'ya gelirken hep Sun Express ile yolculuk yaptım. İlk kez senden duyuyorum acaba yeni bir uygulama mı bu ?
Havalimanının yer hizmetleri yetkilileri ilgileniyor bu işle, Havayolları şirketi değil. Tekrar bir görüşüp durumu açıklığa kavuştursan :confused:

mediş bizde hasanla beraber 2 defa sun expresle uctuk. bizden hiç bir belge istemediler tekerlekli sandelye hizmeti isteyip istemedigimizi sordular evet dedigimizdede görevlilerle beraber uçak içine kadar yardımcı oldular iniştede tekrar araç yanına kadar yardımcı oldular . havalimanında bankoda bileti ni alırken engelli oldugunu beyan etmen yeterli oluyor . bilgine iyi yolculuklar.:)

bi tazminat davası acacaksın akılları başlarına gelecek bunlar yeni yetme personel yüzünden oluyor presedürü bilmiyolar kafalarından atıp tutuyolar. ama emin ol özür dileyecekler ve paranı alacaksın. ama affetme çok para iste vermezlerse davacı olacağını Engelli bireyi magdur etmekten büyük cezası var..!

Yer hizmetleri ilgilendiğinden sorun çıkmaz mediş, rahat ol, tatiline ve eğlenmene bak:eek:

Üst Alt