Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Superonline internet taşımada çıkartılan cayma bedeli hakkında..?

celik

Aktif Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

turknet internetimiz vardı. değiştirmek isteyip superonline ile görüştüm. superonline görüşünce bana satış yapacakları için hem telefonumuzu hemde internetimizi taşıyacaklarını söyledi ama eve gelip yeni internet bağladılar, telefon hattını da karşı taraf (turk.net) onay vermediği için taşıyamadıklarını söylediler. bu olayın satışçıların dümenine benzetmekten hemen cayma hakkımı kullanmak istedim. istedikleri dilkçe ve kimliği pdf ve jpg formatında gönderdiğim halde bana jpg-pdf veya word formatında göndermemi söyleyip cayma hakkımı doldurdular herhade. bugün beni arayıp iptal ederseniz 300 küsür tl ödemek zorunda kalıcaksınız. cayma hakim olduğunu söyledim. bana verdikleri cevap bizde cayma yok.

bu durumda maillleşmelerimiz duruyor. ben 300 küsür ödeme yapıp tekrar nasıl iade alabilirim. bu konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum arkadaşlar..

her ihtimale karşı iadeli taahhütlü posta ile aşağıda ki dilekçeyi de gönderdim .

9 mart 2019 tarihinde sizlere başvuru yaptıktan sonra süresi içinde cayma hakkımı kullanmak istedim. Siz ise telefon görüşmelerinde "bizde cayma hakkı yok, eğer iptal talebinde bulunursanız 300 küsür TL ödeme yapmak zorunda kalıcaksınız" dediniz. Bu duruma itiraz ederek 300 küsür TL ödeme yapmayacağımı, ödesem bile hukuki yollara başvuru yaparak iadesini talep edeceğimi belirttim. Cayma hakkı sizler de yokmuş ama şunu belirtmek isterim ki Türk kanunlarında var ve bu kanuna uyulmak zorunluluğu var.

ama bunun üzerinde bana aşağıda ki mesaj geldi.
71751232 numarali aboneliginize ait 11/04/2019 son odeme tarihli faturaniz 350,30 TL dir. Faturanizi anlasmali odeme noktalarindan musteri numaraniz ile odeyebilir, odeme noktalarini ogrenmek icin BANKA yazip 2220 ye mesaj atabilirsiniz.Odeme yaptiysaniz mesaji dikkate almayiniz. Detayli fatura bilgileriniz; Internet Ucretleriniz: 46,40 Diger Hizmet Ucretleriniz: 314,85 Diger Indirimleriniz: -10,95 Faturaniza https://eur01.safelinks.protection.o...amp;reserved=0 adresinden ucretsiz olarak ulasabilirsiniz.

bu duruma dayanarak ödeme yapmalı mıyım, yapmamalı mıyım, yaparsam iade alabilir miyim.

bilgilerinize ihtiyacım var arakadaşlar.. [h=4][/h]

celik
Superonline genelde abone adına taşıma işlemi yapmıyor, bence size satış yapan eleman yalan söylemiş gibi.
Ben de TurkNet'ten Superonline fibere geçtim. TurkNet aboneliğimi kendim sonlandırdım.
Aşağıdaki linkte durumunuzla ilgili detaylı bilgiler var, göz atın derim.

Tüketiciye ?taahhüt? oyunu! - Haberler Son Dakika

teşekürler Ufuk abi araba konusu gibi burada da yardımcı olduğun için. itiraz ettim. iaadeli posta dilekçemi gönderdim. teslim edildiğini gösteren evrakta geldi.

bu durumda bana fatura kesildi . ödemesi yapılması gerekiyor mu gerekmiyor mu?

şunu da eklemek isterim

logoemail.jpg
Sayın Mehmet Kavcu;

933557 No’lu, cayma hakkımı kullanırken yansıtılan 350 tl konulu şikayetiniz 08/04/2019 tarihinde kayıt edilmiştir.

Superonline ile gerekli iletişim kurulmuştur. Şikayet başvurunuza işletmeciniz tarafından en kısa zamanda dönüş yapılacaktır.

[FONT=Helvetica]Selam Arkadaşlar. şikayetim kabul edildi, paylaşmak isteidm.

Sayın Mehmet Kavcu,[/FONT]

[FONT=Helvetica]BTK Online Şikayet Sistemi üzerinden ilettiğiniz 933557 numaralı başvurunuz şirketimize ulaşmıştır.[/FONT]

[FONT=Helvetica]09.03.2019 tarihinde Limitsiz Yalın ADSL Kampanyasıyla aboneliğinizin başladığı görülmektedir.[/FONT]

[FONT=Helvetica]Aboneliğiniz onayınız doğrultusunda 28.03.2019 tarihinde iptal edilmiştir. Kampanyanıza ait taahhüdünüzün bitiş tarihi 09.03.2020’dir. Taahhütte bulunduğunuz süre sona ermeden kampanya iptali halinde, erken iptal bedeli talep edilmektedir. [/FONT]

[FONT=Helvetica]Abonelik sözleşmeleri yönetmeliğinin 16. Maddesi kapsamında “(1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.” hükmü yer almaktadır. [/FONT]

[FONT=Helvetica]Satış kanalımız ile ilgili ilettiğiniz talebiniz incelenmiştir. İnceleme sonucunda bayi tarafından hatalı işlem yapıldığı tespit edilmiştir. Bu kapsamda faturanıza yansıyan 303,08 TL tutarındaki cayma bedelinin iptalini sağladık. [/FONT]

[FONT=Helvetica]İnternet kullanımınızın bulunması nedeniyle 47,22 TL’lik faturanızın geçerli olduğunu bildirmek isteriz. Yapılan hatalı işlem sebebiyle bayi hakkında şirket içerisinde gerekli aksiyonun alındığını bilgilerinize sunarız.[/FONT]

[FONT=Helvetica]Saygılarımızla,[/FONT]
[FONT=Helvetica]Superonline İletişim Hizmetleri AŞ [/FONT]
12/04/2019 11:07:37

Üst Alt