Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şüphecilik, takıntılar, depresyon gibi haller için kullanılan ilaçların etkisi..?

Factotum

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Selam.
3 senedir aralıklarla ilaç tedavisi oluyorum.
Birçok ilaç kullandım ama tanı konulmadı hiç. En son kullandığım ilaçlar şöyle

| Ozaprin Olanzapin, Velorin od ve Xanax |

Şikayetlerim konusu bayağı karışık dönem dönem değişiyor. Aşırı derecede şüphecilik, takıntılar yerli yersiz aşırı endişelenmeler ve depresyon belirtileri ama hepsini en uçlarda yaşıyorum. İlaç kullandığım zaman şikayetler azalıyor ama kalan şikayet derecesi yine hayatımı olumsuz etkiliyor yani ilaçlar tam ise yaramıyor. Bu ilaçları daha önce kullananların yorumlarına ihtiyacım var sizde etkisi nasıl olmuştu ve ilaç öneriniz var mı?

olanzapin bende göz kuruluğuna sebep olmuştu baya kullandıktan sonra (3-5 yıl sonra)

bunun yerine ketiapin alıyorum bende. velorini kullanmadıma ama xanaxı kullandım buda bağımlılık yapabilir ,prospektüsündede "4 haftayı geçmesin" şeklinde buna benzer bir ibare yer alıyor

geçmiş olsun.

ozaprin'i akşam alıyorum zira uyku yapıyor, araç kullananlar için sakıncalı olabilir.

ahmet75 sana ne için verdi?
Bende uyku falan yapmıyor nedense. Uyumadan önce çok düşünür ve türlü türlü senaryolar yazarım ama ilaç uyku yapmıyor ama uykuya geçincede bilinç kapalı duruma geçiyor yani derin uyutuyor beni.

şizofreni için verdi
çok garip alakasız görüntüler görüyorum uyumadan önce doktor uyku düzeni için verdi

Tanı öğrenme ve ilaç kombinasyonu

Bana konulan tanıdan haberim yok ve unutkanlığım yüzünden sormayı unuttum |unutuyorum.
Bunu hastanenin yada e nabız sitesinden öğrenmenin yolu var mı?

Bir diğer sorum da şu

Ozaprin rapid 15 MG
Paxera 20 MG
Xanax 0.5 MG

MG yeni ilaçlarım daha doğrusu Paxera yeni ozaprinin MG artırıldı Xanax ta sabit MG devam ediyorum.

Bu ilaç kombinasyonunu kullananlar bilgi verebilir mi? Hastalığım nedir sorusuna bu ilaçlar cevap verebilir mi?

Sıkıntılarım şunlar

En az 9 ay süren saplantı takıntılarım oluyor
Çalışma isteğim yok
İki ayda bir banyo yapmaya başladım ve bu konuda çok üşengecim ve kişisel bakımın sıfır kıyafetlerim hep aynı kirli. İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor şizofren yada bipolar olabilirmiyim?

Baktığım da eski tanılarda bipolar yazıyor ama son gittiğim doktor. ". F41.2 -KARIŞIK ANKSİYETE VE DEPRESİF Bozukluk". Demiş ve ilaçları da bu yüzden vermiş. İnternete bu konuda araştırma yaptığımda pek birşey çıkmadı.

Üst Alt