Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Supraventriküler Taşikardi için rapor oranı ne olur?

pasayil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Dostlar merhaba,

5-6 sene önce numune hastahanesinden engelli raporu çıkartmak için başvuru yaptım ve KLAS 2 B maddesinden %20 rapor verdiler. Aradan geçen sürede Ritim bozukluğum (Supraventriküler Taşikardi) nüksetti ve sıklaştı. Bende yeniden heyet raporu çıkartıp %40 almayı düşündüm KLAS 3ün 1 inci maddesine girmem için ilaç kullanıp ritimlerimin düzelmediğini kanıtlamam gerek lakin bu madde de bahsi geçen 1-Kişinin ilaç tedavisi veya kalıcı kalp piline rağmen semptomları sürmektedir ve EKG veya Holter’de aritmi gösterilmiştir (fonksiyonel kapasite 3): %40 Bahsi geçen ilaç tedavi süresi ne kadar olmalı?

Teşekkürler.

ARİTMİLER
Klas 1:
1-Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir: %10
2-Kişiye aritmi nedeniyle ablasyon veya cerrahi işlem yapılmıştır ve günlük aktivite sırasında asemptomatiktir: %10

Klas 2:
Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir ve aşağıdakilerden birisi varsa (fonksiyonel kapasite 1 veya 2);
a) ilaç tedavisi veya kalıcı kalp pili ile semptomları giderilmiştir: %20
b) aritmi devam etmektedir ve organik bir kalp hastalığı vardır: %20
c) aritmi nedeniyle İCD implante edilmiştir: %30

Klas 3:
1-Kişinin ilaç tedavisi veya kalıcı kalp piline rağmen semptomları sürmektedir ve EKG veya Holter’de aritmi gösterilmiştir (fonksiyonel kapasite 3): %40
2-Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonu uygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3): %50

Klas 4:
Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlı semptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir (fonksiyonel kapasite 3 veya 4): %100
a) İlaç tedavisi
b) Kalıcı kalp pili
c) Kateter ile ablasyon
d) Cerrahi müdahale
e) İCD implantasyonu

çarpıntı çıkıyo bende ekg 97 çıkıyor dideral kullanıyorum

pasayil

İlaç tedavisinin süresi olmaz.

Burada kasdedilen şey ilaçla dahi kontrol altına alınmayan aritmidir. Yani ilacı bir hafta kullandınız, iyileşti diye bir durum değildir.
İlaçlarla kontrol edilemeyen aritmilerde zaten bir sonraki aşama ablasyon ve ICD uygulamasıdır.

Yani ben şimdi bi kardiyolog dan çarıntı ilacı aladım 2 hafta heyete başvurdum onlarda ekg ye sokacaklar aritmi halen görünüyor sa KLAS 3 ün 1 in maddesi gereği %40 verirler. Doğru mu anladım?

İlacı almazsanız ölüm riskiniz var. Size EPS yapılmadı mı? 250-280 dediğiniz taşikardiye normalde ICD takılması lazım.

İlaçla kontrol altındaysa sorun değil ama ilaca rağmen 250 üstünde sık taşikardileriniz oluyorsa bu konuda uzman başka bir kardiyologdan görüş almanızda fayda var.

MeTePe

Bugün devlet hastanesinde tahlil yapıldı kriz anında ritim düzeltmem için ilaç yazarmısınız dedim. Gerek yok sende ritim bozukluğu yok sadece kalbiniz yüksek ritimde çalışıyor dedi yolladı :(

100-110 yüksek kalp hızı.. Bunu yavaşlatmak için size sanıyorum ilaç vermişlerdir. 250'lere çıktığında uygulamanız için vagal masaj veya öksürme vs. gibi yöntemleri de söylemiş olmaları lazım.

Her halukarda 250 dediğiniz hız bana göre yüksek hız diye geçiştirilecek bir durum değil. Hele ki bu durum istirahat halinde veya herhangi bir efor sarfetmezken de yaşanıyor, ani bayılma, halsizlik, göz kararması gibi durumlara yol açıyorsa... Çok kısa süreli 5-10 saniye sürüp geçen ataklarsa doktorunuz önemsememiş olabilir. Ancak söylediğim belirtilere yol açan uzun süreli ataklar oluyorsa şahsen ben bu alanda (aritmiler konusunda) deneyimli bir doktordan da görüş almayı tercih ederdim.

Tesekkurler MeTePe Sanırım tetkitler sırasında kriz vs olmadığı icin doktor onemsemedi eski ekglerle baska bir dr.a daha gorunecem. Ins raporda alabilirim.

Bugün özel bir hastaneye gittim isoptin verdi

Uygun bir ilaç... kalp hızınızı biraz düşürecektir.

Üst Alt