Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Supraventriküler taşikardi ile askerlikten muaf olur muyum?

Dadddyyy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Askerliğe başvurduktan ve sağlık muayenesini geçtikten sonra sevk tarihini ve yerini beklerken bana supraventriküler taşikardi tanısı konuldu. Nabız 230'larda dolaşıyor sol kolum uyuşuyor ve ortalama 1-1.5 saat arası devam ediyor bu durum. Sadece efor sarfettiğim zamanlarda bazen ortaya çıkıyor. Hastaneden bu durum oluştuğunda EKG'mi aldım üstüne ismimi yazdılar ve acil doktoru kaşesini bastı. Daha sonra kardiyologa gittim ve SVT tanısı koydu. Ablasyon önerdi. Ben SVT ile askerden muaf olabilir miyim ? Ablasyon olmadan verirler mi yoksa illa ol gel mi derler ? Forumu okudum ve ablasyon olmadan muaf alanlarda var. Ablasyon olduğu halde muaf olamayanlarda var. Mevzuata baktığımda 42 B-6'ya göre muaf olmam gerekiyor. Sizce bu durumda muaf olur muyum ?

Birde sevk tarihinden 2-3 gün önce gelip ancak öyle beni hastaneye sevk edeceklerini söylediler. Şu an için yapabileceğim bir işlem yokmuş sanırım. Doğru mudur ?

Not: Bu durum bende çocukluktan beri var. Ama eski tarihlerde olduğu için tanı koymamışlar. Çocukken kalp deliği demişlerdi sonradan kapandığını söylediler. En son olduğunda tanı yeni konuldu.

Üst Alt