Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süre sonunda maliye oran düşürdü, emekliliğim durduruldu!?

hakan77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
vergi indirimden 2017 yılında emekli oldum.ağustos ayında kontrol muayesini oldum. hastane toplam %45 oran verdi.
noropatik ağrı 5
tek elde ince beceri bozukluğu 10
yürüyüş düz zeminle sınırlı 20
ara ara idrar inkontinans 20
toplam 45 oranli

maliye 39 a düşürdü.incelediğimde idrar oranımı 10 a düşürdüğünü tahmin ediyorum. fakat yürümem önceki süreli 3 adet raporda 40 ve düz zeminle sınırlı diyor. yeni raporumda ise %40 açıklamısı var ama oran %20 verilmiş.maliye bunu dikkate almamış.

maliyeye itiraz dilekçem hazır.h.içi yollayacağım.fakat bundan önce kendim hastaneye gidip hatayı düzelltirebilirmiyim.yoksa sevkli gittiğim için kurum mu düzelttirmeli.ve bu kurum maliye mi yoksa bana sevki veren sgk mıdır.itiraz sürem geçmeden yardımcı olurmusunuz

Neden kontrol muanesi oldun....SGK mi arayıp git dedi yoksa sen kendini gittin

raporumda,vergi indirimimde 2 yıl süreliydi.

hakan77
Ben de vergi indirimden 2012 yılında emekli oldum.şubat ayında kontrol muayesini oldum. hastane toplam %8 oran

Ortopedik engelliyim

2012 den önce olanları maliye bakıyormuş benim yeni oranımı onaylamışlar şubat ayından bu yana emekli maaşı alamıyorum artık kesinleşmiş sgk dan tebligat bekliyorum sonrası mahkemeye başvuracağım

Raporu aldigim tarih uzerinden 6 aygecti. 9 Aralıkta itirazimi yaptım, halen cevap gelmedi.itirazin sonucunu beklemeden kendim yeni rapor alıp silbaștan vergi imdirimi başvurusu yapabilir miyim. Yoksa itiraz sonucunu beklemek zorundamiyim

bende de benzer engel durumu alta 20 üste 40 vermişlerdi 52yi 36ya indirdi sürekli.
itiraz dilekçesi yazdım ocak 2020 de daha yeni geldi sevk yazmışlar.
bahanede ayrıntı yokmuş çelişkli varmış açık açık yazılmışken.

hayır ben ilk raporumu aldım onu gönderdim maliyeye

Dilekceme cevap gelmeden. Yeni raporla sil baştan vergi indirimi basvurusu yapabilirmiyim

Böyle bir yol izleyen var mi

OturanBoğa bu yeni vergi indirimi almami engeller mi. Bu arada tedavi gördüğüm hastaneden yuzde 51 oraninda yeni rapor aldim. Yani ayni raporla degil, yeni raporla başvuru yapmam yinede sıkıntı olur mu

Son düzenleme:
hakan77

İşleyen bir süreç varken yeni raporla da olsa araya girmek bence soruna yol açabilir. Belki biraz da şans meselesi...

OturanBoğa selamlar, benim 9 aralikta yazmis olduğum dilekcem ile ilgili halen bir hareket olmadi. Şöyle bir soru sorsam... Şimdi yeni aldığım raporumla çalışıp vergi indirimine basvursam ve olumlu sonuclansa, yeni vergi indirimi cevaplari cabuk geliyor ya, dilekçeler çakışmadi ve yeni vergi indirimim onaylandı, sonrasinda emekli oldum diyelim. Daha once yazdığım dilekçeyi vakti gelince dikkate alıp yeni raporla hal ettigim emekliligime etki edecek birsey yaparlar mi yoksa hiç dikkate almazlarmi?
Belki saçma bir soru oldu ama çok sıkıştım ve ne yapmalıyım bilemiyorum

Arkadaşlar maliyenin oran düşürmesi neye göre oluyor? Vergi indirimini onayladığı halde düşürüyor yazmışsınız bu mağduriyeti dile getirmek gerekmez mi?

burask vergi indirimini onayladığı halde düşüyordu demedim. Daha once onaylamadi düşürdü, itiraz ettim dilekce yazdım, hala cevap gelmedi. Simdi farkli raporla basvurursam ne yapar onu sordum.

Üst Alt