Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sürekli %48 engelli babasından yetim maaşı alabilir mi?
Engelli olmaktan dolayı ekstra bir hakkınız yok. % 60 ve üzeri raporunuz olmadığı sürece size yetim aylığı bağlanmaz (eğer öğrenci iseniz, o statüde yetim aylığı bağlanabilir)
Anne tek hak sahibi olarak dul maaşı alıyorsa, zaten alınabilecek tüm payı alıyorsunuz demektir. Eğer siz "ha annem almış ha ben" diyorsanız, uğraşmanıza gerek yok. Çünkü size maaş bağlanması demek, anneden 1/3 kesilip o kesilenin size bağlanması demek (ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dul...yliginin-hak-sahiplerine-paylastirilmasi.html).
annem biri özelden biri babamdan 2 maaş alıyor.ayrıca ben 45 yaşında evli 2 çocugum var okuyorlar.çok zorluk çekiyorum.oturdugum yer apartmanın bodrum katında yaşama elverişli degil.annemin ve kardeşlerimin maddi durumu iyi oldugu halde yardım göremiyorum.maaşı 100 60 olursa hak edermiyim.saygılarımla
sgk ya baş vurup hastaneye sevk alıp 60 oranında rapor alırsanız hak iddaa edersiniz daha önce alınmış raporların bir önemi yok kurum sevki ile alınan rapor gecerli olur ayrıca maaş talep ederken sgk dan herangi bir maaş veya calışıyor gözükmeniz halinde gene baglanmaz elinizdeki rapor ile vergi indirimi alıp pirimleri tamamlayıp engelilere tanınan erken erkenemeklilikten yararlanıp emekli olmaya calış manız sizin yararınıza %60 alsanız dahi anneniz hayatta oldugu sürece ufak bir pay baglanır yetim aylıgı olarak
89 sigorta girişi ve % 48 rapor ile ne zaman emekli olurum?
ben yuzde 48 engelı raporum var 2 yıldır daha kotu durumdayım ve bır kaza gecırdım bılegım ve kaval kemıgım kırık suan sol gozumude kaybetım hıc gormuyor sol elım de kas erımesıvar haraketler sınırlı kulanamıyorum bu neden den dolayı erken emeklı olmam ıcın nerelere muracatda bulunmam gerekır ve olmus olan babamın masını alabılırmıyım ve ayrıca adana ruhsalıgı ekrem tok hastanesınden doktorum bana bıyoplar bozuklugu tehsısı koydu bı sakıncası olurmu tsk ederım ıyı calısmalar
Erken emeklilik için rapor tarihinizi, sigorta başlangıcını, doğum yılınızı, kaç gün priminizin olduğunu, ve hangi statüden yattığını (ssk,bağkur vs.) belirtir misiniz?
Yetim aylığı için ayrıca babanızın statüsü neydi onuda belirtirseniz iyi olur.
sgk'ya maluliyet tespiti yaptırırsanız ve sonucunda malul olursanız hem 10 yıl 1800 gün ile malulen emekli olur, hem de maaşınızın maaşını alırsınız. Ancak fazla olanın tamamını, az olanın yarısını alırsınız.
malul sayılmazsanız, yetim maaşını da alamazsınız, 15 yıl 3600 günle emekli olabilirsiniz priminizini tamamladığınızda.