Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli dilekçe vermeme rağmen tayin hakkımdan yararlanamıyorum. Ne yapmalıyım?

mrabagnale

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
engellilerin 1 defaya atanma hakkına istinaden defalarca dilekçe yazdım fakat hiçbiri uygulamaya konmadı. Bu konu hakkında idari mahkemeye nasıl bir dilekçe yazmalıyım elinde örnek olan kimse yokmudur.?

yapabileceğin bir şey yok. çünkü kanun bu atamalarda kadro durumu dikkate alınır diyor. kibarca isteğin reddediliyor. lakin karşı tarafta kurumu ikna etmen lazım bunun için etkili ve yetkili birilerinden referans alabilirsin. mahkeme falan filan düşünme çünkü bu atama kurumları bağlayıcı bir kanun değil! boşa zaman kaybedersin.

olmadı eş durumu veya normal atama takvimini takip et.

kurumun hangisi öncelikle kurumundaki üstlerine sırasıyla dilekçe yazdın mı yazdıysan cevap verildi mi

ben napıcam ozaman? ben engelimden dolayı 2 defa ölümden döndüm sağlık raporumu ve olduğum yerde benim hastalığımın tedavi edilebilecği bölüm olmadığını söyledim ama yinede kimse bana olumlu bir yanıt vermedi.. eş durumu olursa olurmu.? sağlık daha önemli değilmi eş durumundan?

Hangi kuruma gitmek istiyorsanız oradaki engelli arkadaşlarla görüşmeye çalışın.
Aynı pozisyonda olan ve sizin bulunduğunuz ile geçmek isteyen bir engelli varsa yer değişikliği yapabilirsiniz.

dünyalı tabiki yazdım benim kurumun benim tayin talebime evet diyor fakat karşı taraf her zman yer yok diyor.. izmit bursa izmir mersin valilikleri

ben erzincandayım eminol kimse istemiyor

zaten tayin hakkımın olması bir işe yaramıyor.. bana kibarca şunu söylüyorlar referans varsa işin olur

Ben baştan diyim: dava kaybedersin değmez. GEREKÇE hazırlarlar ve dava biter.

ne yapmalıyım?

eş durumu tayini dahamı öncelikli bir durum? tayin hakkını alabilmem için çalışan biri ile evlenmemmi gerek ?

Engelli kamu personel seçme sınavı ve engellilerin devlet memurluğuna alınmaları hakkında yönetmelik

[FONT=arial]ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Yerleştirme Süreci ve Atama İşlemleri[/FONT]
[FONT=arial]

Kadroların tahsisi

MADDE 10- (1) Engellilerin atanmasına tahsis edilecek kadro sayısının tespitinde, ilgili kamu kurum veya kuruluşunun, yurtdışı teşkilatı hariç, toplam dolu memur kadro sayısının %3’ü dikkate alınır.

(2) Kamu kurum ve kuruluşlarının, hizmet gereklerine göre engellilerin atanmasına tahsis edecekleri münhal kadrolarını, EKPSS sonuçlarına veya kura usulüne göre yerleştirme yapılmasını sağlayacak şekilde farklı eğitim düzeyi, hizmet sınıfları ve unvanlar itibarıyla hazırlamaları esastır.

(3) Engellilerin istihdam edileceği uygun münhal kadro bulunmadığı takdirde hizmet gereklerine ve genel hükümlere göre diğer münhal kadrolarda değişiklik yapılarak gerekli kadrolar temin edilir. Engelli personelin istihdam edileceği birimler engellilerin engel durumları dikkate alınarak ilgili kamu kurum veya kuruluşunca belirlenir.

Bu 3. madde işinize yararmı bilmiyorum. Ayrıca burda bazı arkadaşlar olmaz diye kestirip atmaları yanlış eş durumu, sağlık durumu engellilik durumu özür grupları tayinleri var bunlar boşamı..
Arkadaşlar internette örnekleri var engelli memur tayin isteyip dava açıp kazanıpta istediği yere gidenler var..

birde burayada gözatabilirsiniz.
[/FONT]
http://www.engelliler.biz/forum/kurumlar-kadrolar-meslekler-ve-ozluk-haklari/151724-saglik-bakanliginda-engelli-memur-olarak-tayin-istedim-kabul-edilmedi.html

Son düzenleme:
dava açmayı düşünüyordum idari mahkemeye. ama habip50 arkadaş yazmış biraz mantıklı geldi çünkü hangi müdürümle konussam ''boşuna dava açma çalıştığın kurumla neden kötü oluyosun bu sefer seni hiç tayin etmezler diyor...'' böyle diye diye ailemden uzakta 1 yıldır zarzor yaşıyorum daha önce dava açıp kazanan kimse yokmu yazacak

sanırım bu konuda kadro doluluğuna bakıyorlar.. kadro boş olsa neden kabul etmesinler ?

Yapman gereken;
1. Gideceğin kurumda boş kadro var mı? bilmeniz gerekiyor.
2. Gideceği yerde amir sizi istiyor mu? Amir ile görüş ve düşüncesini al.
3. ISrarla tayin iste; olmuyorsa geçici tayin iste..

1 numara genelde öğrenmezsiniz ama araya tanıdık sokarsanız öğrenirsiniz..
2. Numara ise amirinizin istediği pozisyonda iseniz size öncelik tanır. Bunun için 3. şık kullanabilirsiniz geçici olarak görevlendirme yapabilirsiniz.

Mahkeme işi genele sakat; Niye tayin olmuyor diye soracak hakim; cevap zaten hazır; boş kadro yok...

Arkadaşın biri tayin istemiş reddedilmiş dava açmış kazanmış.bence bu arkadaşla irtibata geçin yol göstersin size.

Engelli tayini ve idare mahkemesinin gerekçe isteği? - Memurlar.Net - Forum

Arkadaşlar sağlık özrü sebebiyle başka yerdeki bakıma muhtaç bir yakınına bakım amacıyla tayin istediğinde istediği yerde boş kadro yok diye kabul etmediklerinde vefat ile sonuçlanmazmı ?
Ayrıca ben şahsen evlilik sebebiyle tayin oldum sağlık sebebiyle nasıl tayin olunmaz ya..

Son düzenleme:
uNiQuE_54 okudum hepsini çok saol.. ama hala bir tutarsızlık sözkonusu
Mr.No çok saol bunları uygulamak gerekli ama devletin bana verdiği sağlamış olduğu ''engelli memurun 1 defaya mahsus atanma hakkı kanun maddesi uygulanamadıktan sonra

sağlık daha öncelikli gelmesi gerekirken.. evlilik veya eğitim ile istediğin yere gidersin diyorlar..

Burda bazı arkadaşlar yol göstermek yerine direk olmaz demeyi daha uygun buluyor yanlış yönlendiriyorlar. Eğerki ciddi olarak durumdan dolayı rahatsızlık duyuyorsanız mahkemeye başvurun mahkeme bu durumlar için var.. Madem özür grupları dikkate alınmıyor ozaman neden kanun genelge çıkarılıyor anlamak mümkün değil hakkınızda hayırlısı olsun yinede..

Bu tayin dilekçesi sizce uygunmudur.?

BURSA VALİLİĞİNE

2012 yılında EKPSS sınavı ile Giresun Valiliğinde göreve başladım Engelli durumumdan dolayı 16 ağustos 2014 tarihli Karar Sayısı: 2014/6578 Resmi Gazetede yayınlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 11. maddesine (engelli memur tayini ek madde 3) istinaden “Engelli Personel Yer Değişikliği” konulu yazısına “Engelli personel için bir defaya mahsus olmak üzere istedikleri il emrine kadroları ile birlikte yer değiştirmeleri uygun görülmüştür.” hükümleri belirtilmiştir. Bu kanun kapsamında;
Ankara Sağlık Bakanlığı Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 23.01.2010 rapor tarihli ve 58695 numaralı Özürlü Sağlık Kurulu raporunda ‘Tüm vücut fonksiyon kaybı %40 oranına sahip’ engelli ve sürekli rapor geçerlidir.” hükümlerinin olduğu Sağlık Kurulu Raporum ekte sunulmuştur. Giresun’da akut ve kronik lösemi bölümü olan bir hastane olmadığından tedavimi daha düzenli yapabilmek için.

Kurul raporunda belirtilen %40’lık özür oranım dikkate alınarak atamamın Bursa Valiliği emrinde bulunan bir birime veya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl Dernekler Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü veya Bursa Valiliği bünyesindeki müdürlüklerinde, durumuma uygun boş bir kadroya naklen atamamın yapılması hususunu takdirlerinize arz ederim.

sizce düzeltmem gereken yerler var mı arkadaşlar ne yazmalıyım.?

Kardeş gitmek istediğin kurumları ara kadro açığınız var mı diye sor var olan yer için dilekçe yaz. Ararsan boş kadro var mı sana söylerler.

Üst Alt