Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli dini eserler okumak psikoza sokar mı?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
117
Sürekli dini eserler okumak kişiyi dini bir psikotik atağa sebep olur mu?
not: dini obsesyonum yok

Bana doktorum dini şeylerin fazlasını önermemişti dini okurken çok dikkatli okuyun,
Asla metafizik konulara girmeyin gireceksenizde yüzeysel olsun.
Bana göre uzman değilim, psikoza sokar.

ruhsal rahatsızlıklar ve din ?

sevgili arkadaşlar ruhsal rahatsızlığı olan insanlarda din iyileşmelerinde etkili olabilirmi?

elkerim

Din doğası gereği gerçeklikle bağı kopartma riski doğurur. Bir süre sonra etrafta olmayan şeyler görmek, olmadık vesveselere kapılmak, hatta bir süre sonra kendini peygamber/Allah sanmaya başlamak gibi riskleri vardır. Oysa psikiyatrik atak dönemlerinde ihtiyaç olan şey bunun tam tersi, gerçekliğe dönmektir. Sorunlarla yüzleşmek, çözümü etrafta/doktorda/akıl ile aramak gerekir.

psikiyatrik hastalıga en ıyı din gelir ruhsal boslugunuz olmaz hıdayet gelırse ıyı dusunmeyede baslarsınız.Asıl gerceklığe din sayesinde ulasırsınız Allaha baglı oldugunuzda kalbınızle bu sefer ıyılesmeye baslarsınız.Tıpta sızofrenının caresı yok ama allah ol derse ıyılesmıyecek hastalık yok . Sağlıklı dusundugunuz muddetce din size ruhunuza ilactır sonucda ruhu en cok kotulukler zarar verır.Allah kuluna yeter.

ben ıyılestım demıyorum ama saglıklı olmayı dınsız olmak gıbı ateıst dusuncelerı savunmaya gerek yok caremız Allahta.Dınden uzaklasmak yerıne daha cok ımanlı bırsekılde allaha baglanmalıyız buda bı ımtıhan sonucta.Allah ol dedımı hersey olur ıyılısırsınde.Ben suan hap ıcıyorum kendımı ıyılesmıs saymıyorum tabıkıde.

kişisel düşüncem , faydalı ilim edinmek/öğrenmek gerektiği.
o sebepten ne öğrenildiğine ve kimden ,hangi kaynaktan bilgi edinildiği çok önemli.
ortalık yanlış bilgilerle de dolu gibime geliyor çoğunlukla.

yani sözgelimi konuyu örneklendirmek gerekirse , ben kişisel olarak daha arapçayı dahi öğrenememiş kişiliklerden nasihat almıyorum genelde.

Ben 2018 sonlarından beri bu sitedeyim. İlk zmnlar intihar sonrası foruma üye olmuştum. İNtihar sonrası dönemimde ise uzun bi süre ateist agnostik gibi takıldım. Saçmaladığım çok şey olmuştur burda. Onların hiçbir önemi yok. Çünkü ateistken yapılan hatalar daha kolaydır bana göre. Çünkü bir açıklamasını yapabilirsin. Onların hesabını ben Allah'a vericem...Traji komik biraz ama olsun ben açıklamasını hertürlü yaparım . Yeter ki olduğu gibi olsun herşey. Çünkü dinde tövbesi olmayan günah yok iken. Ben hiçbi zaman dürüstlüğümü kaybetmedim. Umarım bazı şeyler bütün yüzeyleriyle her noktasından anlaşılır böylece olaylar güzel anlaşılır.

Ve uzun zmndır da psikozdayım ve şüphedeyim. Yani cinler varmı yokmu bilmiyorum. Veya herşey bir oyun mu bilmiyorum.
Ama ben napıyorum ? ben müslümanlığı tercih ettim. Mantıklı bulduğum için değil belki . Ama kesinlikle dışardan birgüç ile yaratılmış olma olasılığımız yüksek geliyo bana.Nerden bilebiliriz dimi olup olmadığını ? yani olma ihtimali var ve ben müslümanım. yani hem hastalıkla mücadele edip aynı anda müslümanlığıda tercih ettim. şuan tam olarak ibadet etmesemde işe gireyim başlıycam inşallah...

Konuya gelirsek ; din işe yarar mı yaramaz mı ?

2 yönüde vardır bunun. Bazı kişileride çok zorlayabilir. Bazı kişileride gerçekten hayata bağlayabilir.

Evet psikoz dönemimde mehdi zannettim kendimi. Napiyim ?çevremdeki herkes cin iken kendimi başka bişey mi sanayım ? hastalık yani sonuçta. hiçbişey yoksada yalandan yere iş yapmamış olurum. zaten kmsede ciddiye almaz kolay kolay. ve bi zmn sonra biter. mehdilik bir hastalıktır.Ayıp bişey değildir.

Yani bence güzel araştırılıp sorgulandığı zaman başvurulabilir. Biz böyle yazıyoruz ama burda birsürü ateist agnostk vs var. Onlara ayıp oluyor biliyorum. Yeri burası değil. Ama bir taraf seçmek zorundayız ... çok ortada dolandım. yavaştan iyice müslümanlığa giriyorum.

genelde zaten psıkozda olanlar kendını ozel sanıyor mehdı felan sanıyor ama mehdılıgınde alametlerı vardır adam hepsını tasımıyor gorudugu halusunasyonlar yuzunden kendını ozel sanıyor buda yanlıs.Mesela adam seyyıd degıl arap degıl arapların soyundan gelmıyor mehdılık ıddıa edıyor veya dişleri aralıklı değil nubuvvet muhru tasımıyor felan. Mantıklı düsünüp kendınızı mehdı veya baska bıse sanmazsanız kendınızı kandırmazsınız Allah hıdayet verırse dın sağlıgınıza cok ıyı gelır demek ıstıyorum ben.

Dinden kurtulduğumda yeniden doğmuş gibi oldum.allaha inanın ama dinden uzak durun bence

Bugün normal biri olmadığını anladım.ilaclar etkisinimi gösteriyor noluyor.simdide koyu müslüman oldum.. tövbe ettim ama yarın neci olurum bilmiyorum...bi deist oluyorum bi müslüman...doktoruma anlatıyorum ilacı yükseltiyor bişey demiyor başka...beni rahatlatacak bir açıklama yapacak olan var mı...

@Muyo müslüman mıyım ,deist miyim diye kafa yormana hiç gerek yok Allah'a inanıyorum de geç .

Son düzenleme:
Dogru dini bilgiler çok önemli. Bahsi gecen problemler sakat düşünce ürünlerin neticesi.Yaratici rehberimi örnek alın diyor.Bütün sapmalar en güzel örneği tanimamaktan geliyor.Peygamber, bizzat çile dolu hayatı gerçekleriyle yaşayarak sabrederek bize örnek olmuştur.Hayatta en başarılı ve mutlu olmanın yolu onu iyi tanımaktan geçiyor. Hakiki imanı elde eden adam Kainata meydan okuyabilir.

ofarko

Kutuplarda 6 ay gece 6 ay gündüz burada oruç tutmak isteyen nasıl tutacak.vakitler güneşe göre ayarlanmış.kuranda böyle sorunların cevabı yok.cevapla bende kâinata meydan okuyayım...biz boşuna hasta olmadık hep böyle cevapsız sorulardan dolayı.dogru bilgi nereden öğreneceğiz.kurani herkes alimler bile farklı yorumluyor .

Kastedilen hangi din ve ne tür eserler roman ahlak kıssa kelam? Din bir alimden öğretmenden öğrenilir. Sayısız insanı sağlığına kavuşturan bir ilacı doktor kontrolünde olmaksızın keyfince alan hasta olup hatta ölebilir her şey için bu böyledir. Temel edindikten sonra yalnız okumalar yapılabilir. Usulüne uygun doğru eserleri okumaktan zarar gelmez.
Muyo

Bulunduğu bölgeye güneşin günlük doğup battığı en yakın yerleşim yerinin zamanına uyar.
Kuranı Kerimde böyle geneli kapsamayan detayları bulamazsın, namaz kılmayı zekat vermeyi hac etmeyi emreder ama nasıl yapılacağından bahsetmez peygamberimiz öğretir.
Alimler farklı yorumlayabilir, dediğiniz gibi zaten bu bir yorumdur' en doğrusunu Allah bilir, alimlerde böyle der düşüncelerini aktardıktan sonra. Muhkem manaya zıt olmamasına dikkat edilir. Farklılık zenginliktir insanlarda çeşit çeşittir herkesin tek kurala tabi kılınmaması kolaylıktır.
Cevabı olmayan soru yok sen bulamamışsındır. Doğru bilgiyi de doğru eserleri okuyarak öğrenebiliriz, kolay değil emek harcamadan hazır yok.

Üst Alt