Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli düşürülen rapor oranına son itiraz hakkım..?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba Konu hakkında bilgilerinizi rica ederim Arkadaşlar

Kalp rahatsızlığım sol ventrikül hipertrofisi %20

Astım alerjik raporlu

Tansiyon ilaç raporlu

diabetes mellitus ilaç raporlu

Sağ kolda kırık ters kaynama %10

iyi huylu prostat büyümesi

ilk muracat ettiğim hastaneden %28 ile onaylandı

itiraz ettim baska hastaneye yıne aynı %28 ile onaylandı.

sanırsam 3 kere itiraz etme hakkımız var sağlık kuruluna ancak ben özürlü cetveline baktığım zaman %40 geçmem lazım diye düşünüyorum neden bu şekilde oluyor anlamış değilim. Son kez başvuru yapmayada korkar oldum elimde raporlarım rahatsızlıklarım olmasına rağmen neden alamıyorum oranları?

iyi calismalar herkese tskler. Yaşım 32

Diğer hastalıklarınızdan oran verilmediğine göre değerleriniz gereken seviyelere ulaşmamış olabilir.
İtirazlarınıza sonuç alamasanız dahi 6 ay kadar bir süre bekledikten sonra yeniden rapor almak için başvurabilirsiniz.

Hastalalıklarıma özür oranı verılmıyor.Yardımlarınızı rica ederim. Ne yapmam lazım?

Merhaba arkadaşlar tecrübelerinizi rica ederim;

hastalıklarım; diyabet2, tansıyon, aktif mesane, astım, Kalp sol ventrikül hipertrofisi; sağ kol 30 derecelık eks kaybı 10 derece fleksiyon kaybı; Raporlu ilaçlı hepsi

rapor almak ıcın hastaneye basvuru yaptım ılk yaptıgım hastaneden mevcut aldığım oran;

ilk hastane : sağ koldan %10 kalpten %20 : sürekli %28 ozur oranı aldım itiraz ettim

2. hastaneden: tansiyon %10 diyabet %20 : Kalp doktoru %20 vermıstı kagıtta yazılı idi çıktım sız bana bu sekılde oran verdınız neden oranım gozukmuyor dedım ben heyet doktoru degılım mudahele edemıyorum dedı sızın vermıs oldugunuz tanı ozur oranını kımse degıstıremez dedım benım yapabılecegım bırsey yok dedı. heyet baskanının yanına gıttım bana sadece dedıgı su ıstersek iptal ettırebılırız oranı dedı; dedım nasıl olur hangı doktor iptal edebılır dedım bana dahiliye doktoru uygun gormemıs sadece tansıyona verdıler oran dedı bagırdım cagırdım orda.%28 oran aldım,tekrar il saglık mudurlugune itiraz ettım Hakkımın kalmadığını söğlediler. bende rahatsızklarımın atlandıgını sogledım dilekçe yazdım şehir dısına sevk ettıler

dün itibariyle;

3. hastaneden :sağ dirsekten %2 hipertansiyon %10, Aktif mesaneden 15, Ancak burda diyabete vermedıler yıne oran ve muayene esnasında eko yapan doktor evet kalp sol tarafta buyume var ancak bız yorumlamıyalım doktor yorumlasın dedıler ve doktorda sadece tansıyondan %10 verdi. bu hastaneden işlemım endokrinoloje kaldı o doktorunda gormesınden sonra karar verıcekler. heyette ;

biraz karısık oldu ancak 3. hastaneden umudum kalmadı benım bu surecte nereye ne sekılde sıkayet etmem gerekıyor?

kardeşim 2. hastanenin vermiş olduğu oran doğruymuş diyabet 20 kol 10 hipertrofi 20 buda 42 yapar ancak dahiliye dr u neye dayanarak hipertrofiye 10 na düşürmüş anlamadım burda kalp doktorunun suçu var orda not düşmesi lazım sol ventrikül hipertrofisi mevcuttur yada + şeklinde not düşmesi gerekir şayet bunlar yoksa sana dahiliyeci 10 puan verir
gaziantep27

kagıtta hepsı yazılı kagıdı gormek ıstedıgımde goremezsın dedıler adım gibi emınım doktoun verdıgınde zaten doktorda evet ben verdım dedi bılıyorum dedi konuyu il saglık mudurlugune anlattım ıstersen mufettıs gondereyım dedı ancak ıstersen 3 kez senı gonderırım dedı sehır dısına

bak kardeşim kalp dr oraya oran yazabilir bunu kurulun değiştirme hakkı vardır ancak senin durumun daha çok tansiyonla alakalı bir durum olduğu için dahiliye dr unun dediğini yaparlar benimde başıma aynı şey geldiği için diyorum kalp dr u oranı yazıyor ama belli açıklamalarıda yapması gerekir eğer o durumunu orda net bir şekilde belirtmiş ise dahiliyeci kafasına göre indiremez sonuçta kardiolog senin ekonu yaptı ve inceledi o senin durumunu nerden bilebilir bence sen tekrardan kalp dr unu bul ve ona aynen anlat bu dediklerimi bakalım ne diyecek gaziantep27

1. hastane kalbime yuzde %20 verdi
2.hastane doktor onayladı ekoda ancak dahılıye bozdu?
3.hastane eko yapan uzman dr. evet buyume var ancak doktor bey yorumlucak dedı tansıyondan 10 verdı

ben suan 2. hastaneye gıdıpte neyı ıtıraz edebılırımkı 1. hastane verdı zaten o kalp doktoruda bu degılmı
doktorların dedıgı su her doktorun yorumlaması farklı arkadas balcan domates yorumlucak hallerı yokkı bunların

ekoda hersey ortada 1. hastane vermıs 2. hastanenın doktoru yazmıs dahılıye bozmus, 3. hastanenın eko doktoru evet var ancak doktorunuz degerlendırsın demıs.

celiskide celiski

arkadaşım bak aynen dediğim gibi olmuş kardiolg tanısını yoruma açık bırakıp topu dahiliyeciye atmış bunu gören dahiliyecide zaten puan vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar yapıştırmış hipertansiyondan 10 puanı
karadayi

Peki en son endkrnj kaldık oranlar böğle olursa 20+15+10+2 ne kalır elimde

tam 40 yapar böyle olursa kardeşim hayırlısı@gaziantep27

süreç sonunda 3. sevk edilen hastaneden %25 aldım bu hastanedede farklı farklı hastalıklarıma oran verıldı yıne oburlerıne verılmedı. bska itiraz hakkım varmı yoksa bittimi

Üst Alt