Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli Engelli İstihdam Projeleri Önerileri

alanya

Üye
Konular
49
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar bu konudaki tüm fikir önerilerini bu başlık altına toplayalım.

Konumuz Engelli arkadaşlarımızın evde yada iş yerinde yapabilecekleri işlere göre proje önerileri oluşturmak.

Tüm önerilerin ortak noktası yapılacak işin 12 aylık olması yani sürdürülebilir olmasıdır.

Bu başlık ilerleyen yıllarda da bu konuda çalışma yada proje yapmak isteyen tüm STK ve kurumlara fikir vereceğinden konuya yazdığınız mesajların yapıcı ve mantıklı olması peşinen rica olunur.

Önerilere ben başlayayım;

1- Evlerden Çağrı Merkezi Hizmeti sunabilmeleri için hazırlancak projeler

2- Galoş, Eldiven V.B. sıhhı malzeme Üretim Merkezi Projesi

3- Takı Tasarımı ve atölyecilik kursu ile üretebilecek engellilere üretim pazarlama zinciri oluşturmak.

4- Engelli Koordinasyon Merkezi bünyesinde engellilerinde istihdamı.

Saydıklarının hepsi var zaten uygulanıyor ama ne kadar haberi var insanların orası mechul çağrı merkezi Turkcell ve Siemens tarafından uygulanıyor Galoş üretim merkezi Erol Sabancı Yürğme merkezinde yapılıyor Takı seramik yine Sanacı ve baı reheblitasyon merkezlerinde üretim yapılıp carefour gibi marketler de yapılıyor ama son dediğin yere gelince orası konusuna herhangi bir bilgim yok bunlar yapılıyor ama söz bunları yapılırken ulaşılan kitle yani duyuru emin ool daha fazla duyuru yapılsa daha çok kişiye ulaşılsa herkesin bilgis olsa keşke bence yapılan proje değil öneli olna önemli olan o projenin kaç kişiye ulaşabildiğidir

Sana katılıyorum serdar kardeş, burada amacımız zaten hali hazırda yapılan yada devam eden projelerin bir listesini oluşturmak.

Proje sayısı ne kadar çok olursa zaten ulaşacağı kitlede o kadar büyür.

Bu vesile ile tüm proje fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

bu tip projeler genelde amacına ulasmaz ben İş dünyasında bende varım diye bir projeye katılmıstım Koca koca firmalar sponsor olmustu 10 kişiydik 2 kişi iş buldu oda asgari ücretle Sponsor olan bankalar bile almadı işe
bence en guzeli evden cıkamayanlar için call center projesi bu işe devletin kurumlarının el atması gerekir diye düşünüyorum

Aynen öyle yeşil-izmit size katılıyorum.
Bende belediye hollanda ve işkurun yürüttüğü bir proje grafik tasarım fotoşop
ve diğer bölümlerde de projeler oldu .hiçbir arkadasımız işe yerleştirilmedi.ve okula bizim sayemizde sıfır masalarıyla birlikte bilgisiyarlar alındı.
Burası türkiye
ve okul müdürü nü tesadüfen duydum bizlerin hakkında zekalarımız ile ilgili hoş olmayan yorumlar yaptı.
Ben bu ülkede kimseye güvenmiyorum.
Saygılar.

cok proje yapılıyorda arkadaslar ben bu işte cok basarılı denen bir iş duymadım.İnş duymasakta vardır.Çok büyük paralar harcanıyor sponsorlar bulunuyor sonuc yok
Gerçi biz engellilerde kordine olamıyoruz bu site olmasa kimsenin birbirinden haberi olmucak

Olsun siz yinede aklınıza gelen projeleri yazın bakalım... tabi varsa...

insan kaynakları danısmanlık firmaları için cv ve data girişi yapılabilir
Evden telefıonla satış bir nevi call center ağı kurulabilir
Bilgisayar tamiratı elektorink eşya tamiratı gibi şeyler engelli arkadaşların evlerine kadar getirilip eğitimle bunları tamir etmeyi öğrenen arkadaşlara tamir ettirelebilir
Geri donusum şirketleri ile kordineli çalısarak 3-4 kişilik engelli bir ekiple cok guzel finasman sağlanabilir ( bu proje için cok emek harcamıstım zamanında )
Dergi gazete cıkartılıp pazarlama yapılabilir
E-ticaret portalları kurulup engellilerin yaptıgı ürünler satılabilir
çok şey yapılabilir Yeter sanırım :)

Sağlam sponsor yada finansman+Bu işe gonul vermiş kişiler+destek

yesil_izmit;

Çok güzel devam devam, ellerinize sağlık, bakın ne güzel fikirler çıkmaya başladı.

tşk

tabiki güzel şeyler cıkarda neden bu projeleri soruyorsunuz onu anlamadım bir düşüncenizmi var ?

Bölgemiz Başbakanlık tarafından pilot proje ilan edildi,

Buradan çıkacak güzel proje önerilerini, Engelsiz Kent Meclisi olarak proje masasına vereceğiz onlarda yapcak.

Tele satış yapabilecek bir ekip ve ekipman sağlanırsa büyükolçekli bir projeyi size yonlendirebilirim

yesil_izmit;

İlginiz için teşekkürler, öneriniz kayda alınmıştır.

Diğer önerileri bekliyorum arkadaşlar.

Bence yardımcı teknolojilerin kullanılarak bir proje oluşturulması daha doğru bir yaklaşım olur. Şu anda İstanbul'da bu alanda üretilen pek çok teknolojik ürün var. Yüz hareketleri, baş hareketleri veya göz hareketleriyle çalışan bilgisayar sistemleri getiriliyor yurt dışından. Mesela ellerini kullanamayan bir engellinin göz hareketleriyle çalışan bir bilgisayarı kullanarak meslek edindiğiniz düşünsenize. Bilgisayar ortamında yapılabilcek her işi yapabilir bu kişi.

Ayrıca projelerin üç köşeli olması gerektiğin inanıyorum. Vakıf veya derneklerin yanında iyi bir sponsor firma ve güvenilir bir tedarikçinin bulunması lazım. Bu şekilde sürdürülebilir bir proje yürütülme olasılığı daha da artar.

onu diyenler tam bir akıl hastasıdır zaten o ve onlar gibi ler yüzünden insanlık diye birşey kalmadı artık

arkadaşlar çok güzell düşünceleriniz ... yalnız burada ruhsal ve duygusal engelli arkadaşlara yönelikte birşeyler yapılması lazım her türlü engelli iş kura başvurup birşekilde iş bulabiliyor.yalnız biz ruhsal ve duygusal engelli arkadaşların işe girmesi çok daha zor hale geliyor
özel şirketlerin hiçbirisi bizleri istihdam etmek istemiyor .işte bu durum bizim engelimizi daha da işin içinden çıkılmaz hale getiriyor ...
ekpss den başka bi çıkış yolu yok .onunda bir garantisi yok .lütfen bu durumda olan bizler içinde bi fikirde bulunursanız çok daha iyi olur.. alanya

örneğin birçok belediye solucan gübresi üretim tesisi kuruyor .zihinsel engelliler ve ruhsal duygusal engelliler istihdam ediliyor yani korumalı işyeri adı altında bi çok arkadaş iş bulabiliyor.hayatları değişebiliyor .

Üst Alt