Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli engelli raporu geçersiz olduğunda kurumlar bunu anlar mı?

berke26

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
250
Sürekli engelli raporuna sahip birisi herhangi bir sebepten dolayı yeniden engelli raporu alırsa ve yeni oranı %40 altına düştüğü için eski raporu geçersiz olursa kurumlar bunu anlarlar mı?

Mesela; ben trene sürekli ibareli engelli kimlik kartımı kullanarak ücretsiz binebiliyorum. Eski raporum geçersiz olsa bile eski raporumu gösterdiğim takdirde ücretsiz yolculuk hakkımdan hâla yararlanabilir miyim? Ya da birçok kurumda sürekli ibareli eski engelli raporumu kullanarak engelli haklarından yararlanmaya devam etsem anlamazlar mı?

Benim böyle bir şey yapma niyetim olduğundan sormuyorum. Sadece merak ettim. Çünkü hâla birçok yerde eski tip engelli kimlik kartını kullananları çok görüyorum. Bakanlık da böyle bir ihtimali göze alıp kimlik kartlarını 10 senede bir gibi bir sürede yeniletmiyor. Ayrıca eski raporu süresizken memuriyet ya da emeklilik gibi mecburi sebeplerden dolayı tekrar heyete girip raporun süreli ya da %40 altına düştüğü birçok vaka duydum. Bu durumu yaşayanlardan böyle bir çakallık yapan hiç yok mudur?

Üst Alt