Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli engelli raporum ikinci raporu alınca iptal olur mu?

Erdinç karayel

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
%42 engelli raporum varken ÖTV indirimi için müracaat ettim. %40 yanık %2 ftr raporum vardı. ÖTV indirimi almak için basvurumda cildiyeye gitmedim. Dolayısıyla raporum %9 olarak çıktı. Heyet ÖTV indirimi vermedi. Şimdi benim ilk raporum gecersizmi olacak. Bütün haklarim gidecekmi. Heyet teki memur son rapor geçerli olur dedi. İlk raporumda sürekli kronik

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet.En son aldığınız rapor geçerlidir.

Yani benim aldığım engelli kartım, emeklilik hakkım, su indirimim ne olacak

@login

Hocam ben ikinci raporda sadece ÖTV indirimi almak için tüm doktorlara gitmedim. Onun için raporum %9 oldu. Şimdi %42 sürekli olan raporumdan elde ettiğim haklar. Emeklilik su indirimi ulaşım ne olacak.

Erdinç karayel sen sadece ötv indirimi değerlendirilmesi için başvurmuşsun ,oysaki anladığım kadarıyla %42 olan raporun sürekli ,sağlık raporu. bu yüzden bi sıkıntı olmaz diye biliyorum . eğer diğer işler için yani vergi indirimi,engelli kartı vs için başvursaydın ozaman son başvurduğun kabul görecekti bu sadece ötv için değerlendirilmiş ,sorun yok bence

iyi de ötv indirimi için zaten %90 rapor alman gerek, neye dayanaraktan gidip buna başvuruyorsun ki.

bazı şeyleri fazla zorluyoruz arkadaşlar, araştırın sonra işlem yapın.

Sardonyx35

ÖTV indirimi için sadece %90 olması gerekmiyor. Benim kollarımda ftr raporum var oran önemli değil. Doktor özel donanımlı araç veya otomatik vites araç kullanması uygundur deseydi ÖTV indirimi alabiliyordum. Ancak benim ftr den raporum olmasına rağmen kurul otomatik vites de düz viteste kullanabilir dedi.

o zaman başka bir hastane de şansını dene derim. bende rapor alırken 2 hastane ye gittim nitekim 2. hastaneden alabildim. doktorlar bazen keyfi davranıyor diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.

Evet doktorun birisi uygun dedi. Diğeri gerek yok dedi. Beni dışarı çıkarttılar kuruldan olumsuz yanıt çıktı. Ben ÖTV indiriminden vazgeçtim %42 sürekli raporum geçersiz olurmu onu düşünmeye başladım.

%42 engelli raporum varken ÖTV indirimi için müracaat ettim. %40 yanık %2 ftr raporum vardı. ÖTV indirimi almak için basvurumda cildiyeye gitmedim. Dolayısıyla raporum %9 olarak çıktı. Heyet ÖTV indirimi vermedi. Şimdi benim ilk raporum gecersizmi olacak. Bütün haklarim gidecekmi. Heyet teki memur son rapor geçerli olur dedi. İlk raporumda sürekli kronik

Bana daha sonradan senin raporun 42 den 9 a düşmüş aldığın haklarını geri iade et demezler İnşallah. Kesin bir bilgiye ulasamadim

Erdinç karayel ben cevap verdim ama pek inandırıcı olmadı galiba.
zaten kendin söylüyorsun cevabı aslında,diyorsunki : ÖTV indirimi için başvurdum cildiyeye gitmedim bu yüzden %9 verdiler.

zaten ötv için olduğunu belitrmişsin ,oysaki senin %42 lik raporun tüm vergi indirimlerini kapsayan sağlık raporu ve bu neticede zaten hastalıklarınla ilgili tüm branşlara muayene olmuşsunki sana %42 vermişler . ötv için aldığın rapor bunları kapsamaz.
dediğim gibi cevabı zaten sen kendin veriyorsun :rolleyes: ( sıkıntı yok yani diyorum)

Sağolun anladım ama sanki net değilde kendi yorumunuz olarak düşünmüştüm. Yoksa inandirama gibi bir sıkıntı yok. İyi günler dilerim.

%9 oran aldığınız son raporunuzda, rapor istem sebebiniz ÖTV indirimi olduğundan, ilk raporunuz geçerli olmaya devam edecektir.

hazansairi

Sağolun İçim rahatladı. Durduk yere sürekli rapor gidecek diye korktum. Kuruldaki memur son rapor geçerli olur deyince.

Erdinç karayel mrb eğer vergi indiriminiz var ise veya emekli iseniz aldığınız düşük oranlı raporunuz sorun teşkil eder sgk düşük oranlı raporunuzu sistemde görüp kontrole çağıra bilir bunun dışında eski raporunuzu diğer engelli hakları için kullana bilirisiniz.

böyle şeyler çok risklidir neden millet zorlar anlamak mümkün değil ya pirince giderken evdeki bulgurdan olmak mantığı ile!..zaten sgk emeklilik vermemek için 1500 takla atarken, birde millet böyle şeyler yaparsa hiç affetmez kontrole çağırır yeterki sistemlerine düşmeye görsün!

deathless
1989 yılında işe girdim, aynı yıl rapor ve bu raporla vergi indirimi aldım. 2008 yılında bu vergi indirimine istinaden emekli oldum.
Hayatımda aldığım ilk ve tek rapor oldu. Emeklilikten başka hiç bir avantaj da umurumda değil.

benimde raporum 2 yıllık vergi indirim ve emekliliğim sürekli..ha sgk gel kardeşim bi kontrol ettirelim seni der de o zaman anca rapor alırım,ki oda zaten mecburiyetten olur...fazla kaşınmamak lazım bu zaman da:))

Üst Alt