Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sürekli engelli raporuna vergi dairesi muayene şartı koyması!?
2016 yılında hakem hastane olarak Ankara Numune Hastanesinden %60 ( Göz %58+nöroloji %5 ) oranında sürekli engelli raporu aldım.
Vergi dairesi 2 yıl sonra kontrol muayenesi şartı ile raporumu %66 olarak onayladı. Nisan 2018 yılında 2 yıllık kontrol sürem dolacak, vergi indirimi ve erken emeklilikten yararlanamayacağım.
Arkadaşlar Ankara Numune hastanesi ile telefonda görüştüm bana raporunuz süresiz biz yazı olamadan tekrardan size rapor veremeyiz diyor.
Vergi Dairesi ile görüştüm Kastamonu devlet hastanesine sevk verebiliriz diyorlar.
Benim gibi sürekli engelli raporu olup vergi dairesi kontrol şartı veren arkadaşlar hastaneye nasıl başvuruda bulunuyorsunuz yardımcı olabilir misiniz? Birde vergi dairesi nörolojik rahatsızlık ( uyku ve huzursuz bacak sendromu ) nedeniyle mi bana kontrol muayenesi veriyordur bilginiz var mı?
Günü geldiğinde vergi dairesine gidin ve rapor aldığınız hastaneye sevk isteyin. Hastane size "zaten sürekli raporun var, yeni rapora gerek yok" der, o yazıyı alıp vergi dairesine sunun. İşgüzarlık etmeyip var olan raporunuzla vergi indirim hakkınızı uzatırlar diye umuyorum. Baktınız ki bıdı bıdı ediyorlar, başka hastaneye sevk etsinler. Vatandaşa eziyet...
Bende 2017/07 ayda aldığım sürekli sağlık raporum ile kronik ve ortopedik rahatsızlık olmasına rağmen 1yıl kontrol şerhi ile vergi indiriminden emekli oldum.
SGK da vergi indirimi kontrol şerhine uyarak 2018/07 ay kontrol muayenesi için sevk yaptırmamı istiyor.
Aldığım sürekli raporu tarih olarak yeniletecek ve sunacakmıyım yoksa tekrar silbaştan sağlık raporumu çıkartacağım kararsızlık yaşıyorum aldığımız ve yeni tarihli olmasına hiç bakmadan merkez sağlık kurulu kendi düzleminde değerlendirmede bulunup bütün kurumların ona uymasını zorunlu kılıyor.
sürekli engelli raporum var 2 yıl süreli vergi indirmim 2 yıl süreli geldi. iki yıl dolunca sgk gittin beni tıp fakültesine gönderdi.yazı ile orda muayelerim 2 ay sürdü ordan 3 hekim imzalı ara rapor düzenlendi.sgk gönderilmiş ssk bunu kabul etmememiş yeniden engeeli raporu istiyor.tabii bu bana söylenmiyor.ben sgk sorunca çıkıyor bu arada benim iki ayım giiti.şimdi ben ne yapmalıyım.bir yardımcı olabilirmisiniz.
engelli raporum sürekli yeniden alacammı yoksa eskisi yeterlimi yalnız hastane yenilecenek ddiyor ne yapcam.acil dönerseniz sevirim
abiciğim 26.11.2017 kontrol muyanesi yazıyordu.ben 16.10.2017 başvurdum.17.10.2017 başladım muayeneye 03.12.2017 bitirdim.
ara rapor hazırlandı.3 hekiim imzalı raporlar düzenlendi.sgk bunu kabul etmemiş 08.12.2017 tekrar yazı yazmış engelli raporunu yenileceksin diye bende hemen başvurdum . raporun yenilemek için ama bana mart randevu veriyor.meram tıp fakültesi 2 bölüm kaldı.mart gün veriyorlar. benim maaş kesildi .2 ay oldu ne yapmam lazım
bir yardımcı olurmusunuz
Merhaba arkadaşlar bugün vergi dairesinden kontrol muayenesi için sevkimi aldım yarin hastaneye gidiyorum bakalım hayırlısı artık dualarınızı bekliyorum
Dün Kastamonu Devlet Hastanesine Vergi Dairesinin sevki ile gittim mırın kırın ettiler ama ben kararlı olunca giriş yapıp heyet başvurusunu yaptılar.
Hastanede tam 6 tane doktora göründüm göz doktoru bana seni sevk etmem gerekir dedi başka hastaneye Bende tamam hocam sevk edebilirsiniz dedim ama benim zaten Ankara Numune Hastanesinden 2016 tarihli sürekli raporum var dedim onu inceledi sonrada tamam dedi. sonra nöroloji doktoru benim sürekli gittiğim doktorum çıktı ona da hocam ne olur sağlam yazın eski raporumda %5 huzursuz bacak sendromu olduğu için vergi dairesi 2 yıl süreye çevirdi dedim doktorda bana kasım ayında geldin ve şikayetin hala devam ediyor, ilaçlarını kullanıyorsun rapora yazmam gerekiyor dedi ve huzursuz bacak sendromu diye yazdı.
Saat 11:30 da tüm doktorları tamamladım ve kurula raporumu ( göz tetkiklerim ile birlikte) teslim ettim. Saat 2 de heyete gireceksin dediler saat 3 de çağırdılar hiç bir şey sormadılar sen 15 gün sonra Vergi Dairesine gider oradan sonucunu öğrenirsiniz dediler. İşlemleri adım adım yazacağım diğer arkadaşların da bilgisi olsun diye.
27.02.2018 tarihinde Kastamonu Devlet Hastanesinin hazırladığı sağlık kurulu raporum gelmiş yeni oranın %67 fakat 1 yıl süreli olarak vermişler. Vergi dairesi raporumu Gelir Dairesi Başkanlığı Engellik Tesbit ve Derecelendirme Müdürlüğüne gönderdi. Şimdi son olarak oradan gelecek cevabı bekliyor.