Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli ibareli rapora sahibim. Yeni rapor almama gerek var mı?

muratislak

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
kbb saglık rapor sürekli ömür boyu mu?yeni raporu gerek varmı

Sürekli ibaresi yer alıyorsa rapor ömür boyu geçerlidir. Yeni rapor almanıza gerek yok.

Valla kardeşim bizlerin en büyük problemlerinden birisi bu SÜREKLİ/SÜRESİZ/DAİMİ ibareli raporların kimi zaman bazı kamu ve özel kurumlarda kabul edilmemesi.
Bende de var "süreklidir" ibareli sağlık raporu ama çoğu zaman yeni tarihli rapor istediler. Yirmi küsur yıldır her yerde bu raporumu kullanıyorum. Yeni tarihli rapor isteyenlere taleplerini yazılı yapmalarını söyleyince hep caydılar. Ama burada bir çok arkadaş devlet kurumları ile ilgili işlemlerinde hep yeni tarihli,rapor istendiğini dile getirdi.
Bu konuda açılmış çok forum konusu var. Onlara bir göz at istersen.

2016 ve eski tarihli ise E-devlet sisteminde görünmediğinden isteğinize bağlıdır, 2016 sonrası e-devlet sisteminde gözüktüğünden yenisine gerek yok ;)

sürekli rapor ömür boyu geçerli ancak e rapor çıktı çoğu kurum onu istiyor ösym örneğin bu durumda ne yapılabilir bunun hakkında yapılan bir çalışma varmı acaba çok önemli bir konu neden gündeme gelmiyor ? e rapor için yeniden heyet istiyorlar deniliyor öyle ise sürekli raporlar nerelerde geçerli?

@alifatih1958,
örneğin ösym e rapor istiyormuş e rapor içinde hastaneler eski raporu çevirmiyor yeniden heyet istiyor gibi söylemler mevcut e haliyle kanun mu değişti de sürekli raporu nasıl işleme koymuyorlar bunun için ne yapılabilir?

Raporum 2014 yılında çıkartıldı.sisteme işletemezmiyiz şimdi yeniden almaya kalksak hem oranı düşürüyolarmış hemde süreli veriliyormuş.bu durumla karşılaşırım diye uğraşmak istemiyorum.diğer tğrlüde kağıtda zamanla siliniyor ya ondanda endişe ediyorum.o yüzden e devlete işletmek istiyorum.böyle birşey yapılabiliyormu?

@Kırmızıı,

sürekli raporların aslında çevrilmesi gerekir bunun için düzenleme olmalı ne yapılabilir? sıkıntılı bir durum gibi gözüküyor

Kimlik ve raporunla birlikte, kayıtlı olduğun hastaneye gidip, e nabıza kaydetti rebilirsiniz. Arşivden bulup çıkartırlar ve
e nabıza kaydederler, eğer arşivden yok derlerse sorun çıkartırlarsa, cimere şikayet edin sonra sizi arar çağırırlar ve arşivden bulurlar işlerler. Ben öyle yaptım oldu.

E Nabıza kaydedince raporun barkodlu görünmüyor, yanıltıcı bilgi vermeyelim.
Sadece e nabız da rapor numarası görünüyor.
Başıma geldi , gidip yeni rapor çıkarttım.
Ve artık eski tarihli rapor olduğunda ve devlet ile ilgili bir işiniz varsa e devlette görünen barkodlu raporu istiyorlar.
1 sene uğraştım guncellemediler,

@barcan88,

Ösym diyor e raporu verin diye mevzu bu aslında sürekli raporu e rapora hastaneden güncelleme varsa sıkıntı yok. Hastane yapmazsa problem var demektir 2019 öncesi raporlar e nabızda sayı olarak gözüküyor sadece

Muhterem kardeşim benim devlet ile olan münasebetim hemen hemen artık tamamen bitti. Yaş 67. Yani hiç bir devlet kurumu ile bu yaştan sonra işim olmuyor. Benim işim özel kurumlar ile oluyor, belediyeler ve belediye iştirakleri ile daha ziyade. Onlar yeni rapor istediklerinde de "Süreklidir" ibareli raporumun aslını verip işimi hallediyorum. Kabul etmek istemeyenlerden de kabul etmediklerini yazılı olarak bildirmelerini istiyorum. "Yazılı bildirin" deyince de çark ediyorlar. Ama maalesef devlet kurumları (resmi kurumlar) ille de sistemde görünmesi gerek diye tutunuyorlarmış. Arkadaşların bu konuda şikayetlerini ben de burada okuyorum. Ben de raporumun e-devlette görünmesi için girişimde bulundum, bizzat cumhurbaşkanının kendisine yazdım, iki kere veya üç kere de Cimer'e yazdım zira iş öyle gelişti ve her sefer 70-80 lira taahhütlü posta parası verdim ama sonunda pes ettim bıraktım zira cimer her seferinde son derece laubali cevaplar verdi. Aslında terbiyesizliği yapan cimer değil bakanlık. Çünkü cimer postacı, oradan aldığı cevabı bana yolluyor. Bakanlık konu dışı, laubali ve alakasız cevaplar verince anladım ki bu herifler iflah olmazlar. İlk okul talebelerinin bile anlayacağı şekilde gibi meseleyi net olarak anlatmış olmama rağmen ne hikmetse kafaları almadı yazdıklarımı. Bu adamlar bu kafa ile nasıl bakanlıkta bürokrat olmuşlar bilemiyorum.
Durum böyle.

Verdikleri cevabı ve sorumu şöyle bir misal ile anlatayım.
Ben kendilerine "iki kere iki kaç yapar?" diye soruyorum.
Ama bana her seferinde "Gaziantep'in baklavası meşhurdur" diye cevap veriyorlar.
Soru ve cevap arasında bir alaka var mı?
Anla durumu.

@alifatih1958,

2019 önceki raporları çevirmek için uğraşmıyorlar kazanılmış hak yeniyor bu durumda süreli rapor için tamam da sürekli raporları neye dayanarak ösym kullanmıyor. Bu çok önemli bi konu barkodluya çevirmek zor değil ki sistemi yok mu acaba mobil tarama sistemi var sağlık bakanlığının o ne işe yarıyor acaba. Bakanlık eski raporları iptal etmek istiyorsa ona göre düzenleme yapmalı. Raporlar geçerli ama e rapor değil alamam gibi birsey olmamalı

Üst Alt