Muhterem kardeşim benim devlet ile olan münasebetim hemen hemen artık tamamen bitti. Yaş 67. Yani hiç bir devlet kurumu ile bu yaştan sonra işim olmuyor. Benim işim özel kurumlar ile oluyor, belediyeler ve belediye iştirakleri ile daha ziyade. Onlar yeni rapor istediklerinde de "Süreklidir" ibareli raporumun aslını verip işimi hallediyorum. Kabul etmek istemeyenlerden de kabul etmediklerini yazılı olarak bildirmelerini istiyorum. "Yazılı bildirin" deyince de çark ediyorlar. Ama maalesef devlet kurumları (resmi kurumlar) ille de sistemde görünmesi gerek diye tutunuyorlarmış. Arkadaşların bu konuda şikayetlerini ben de burada okuyorum. Ben de raporumun e-devlette görünmesi için girişimde bulundum, bizzat cumhurbaşkanının kendisine yazdım, iki kere veya üç kere de Cimer'e yazdım zira iş öyle gelişti ve her sefer 70-80 lira taahhütlü posta parası verdim ama sonunda pes ettim bıraktım zira cimer her seferinde son derece laubali cevaplar verdi. Aslında terbiyesizliği yapan cimer değil bakanlık. Çünkü cimer postacı, oradan aldığı cevabı bana yolluyor. Bakanlık konu dışı, laubali ve alakasız cevaplar verince anladım ki bu herifler iflah olmazlar. İlk okul talebelerinin bile anlayacağı şekilde gibi meseleyi net olarak anlatmış olmama rağmen ne hikmetse kafaları almadı yazdıklarımı. Bu adamlar bu kafa ile nasıl bakanlıkta bürokrat olmuşlar bilemiyorum.
Durum böyle.
Verdikleri cevabı ve sorumu şöyle bir misal ile anlatayım.
Ben kendilerine "iki kere iki kaç yapar?" diye soruyorum.
Ama bana her seferinde "Gaziantep'in baklavası meşhurdur" diye cevap veriyorlar.
Soru ve cevap arasında bir alaka var mı?
Anla durumu.