Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli ibareli raporum olmasına rağmen sürücü kursu yeni rapor istiyor..?

LEONHEART

Yeni Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
sürekli engelli raporum var maksimum 1 yılı geçtiği için trafikten sürücü kursuna verdiğim sürekli ibareli raporumun yenilenmesini talep ediyorlar fakat hastaneden yeni rapor talebimde zaten sürekli raporunuz var yenisine gerek yok dendi bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

Sürücü belgesine temel olacak raporlarda 6 aydan eskileri kabul görmüyor emniyet'te. "sürekli"si şusu busu önemli değil. Sürücü kursu kabul etse de emniyet kabul etmez.

Merhabalar. Ben de bu hafta içinde raporumu aldım. Raporumda ortopedik engelli, H sınıfı ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullanabilir ibareleri var.
Sormak istediğim şu: B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirmek için sürücü kursuna kayıt yaptırdım. Ancak benden raporun aslını istiyorlar ve noter onaylı suretini kesinlikle kabul etmiyorlar. Bu raporun ben yaşadığım sürece bana lazım olduğunu belirtmeme rağmen kabul etmediler zira trafik böyle istiyormuş kesinlikle. Bu konuda ne yapabilirim, hangi yolu izlemem lazım Yardımcı olursanız sevinirim.

letmax
kesinlikle aslını verme
ne demek noterden onaylı sureti kabul etmiyorum.Türkiye cumhuriyetinde hangi kurum ,kuruluş noterden onaylı sureti kabul etmiyorum diyebilir.bırak noter onaylı sureti, hastanenin onayladığı aslı gibidir i kabul etmek zorundalar.
aynısını bende yaşadım ve aslını vermedim.2012 mayıs ayında emniyet genel müdürlüğü raporun suretiyle işlem yapılabilir diye genelge yayınl
adı , trafiktekiler yinede aslı diye zorluk çıkarırlarsa egm ye şikayette bulunabilirsin.

engelli raporunda otomatik vites kullaabilir ibaresi olmak zorundamı?

engelli raporumda otomatik vites kullanabilir ibaresi olmadığı için ehliyetimi trafikten alamadım yeni rapor düzenlenmesi gerekiyormuş +(yada özel hastaneden rapor alsam otomatik vites otomobil kullanabilir diye kabul ederlermi. tşk

Merhaba..;
Engelinizi ne olduğunu söyleseydiniz size cevap verebilirdim..

benim h sınıfı otomatik vitesli ibareli ehliyetim var sağlık raporumu özel hastahaneden aldım otomatik vitesli araç kullanabilir diye sürücü kursuna ve emniyete bu rapor verildi ve ehliyetimi aldım ancak raporunuzu özel hastane den alacaksanız ortopedi uzmanının olması gerekiyor bazı özel hastahaneler vermiyorlar bazıları veriyorlar

Üst Alt