Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli ibareli raporuma rağmen Maliye kontrol şerhi koydu!?

mcmtel

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Benim raporum kolon-ca T3N1M0 %80, sürekli. Yani vergi indirimi 1. derece(800 TL). Ankaradan raporum geldi. %80 aynen kabul edilmiş ancak yazıda "... Ancak, Merkez Sağlık Kurulu'nca; adı geçenin engellilik derecesinde gelecekte değişiklik olabileceği dikkate alınarak, ... 2 yıl sonra yeniden hastaneye sevki uygun görüldüğünden,... ) ibaresi düşmüşler. Yani tüm ameliyat, kemoterapi v.s. herşeyimi bilen üniversitemin verdiği raporun sürekli olmasına rağmen 2 yıl sonra yeniden onların belirleyeceği bir hastaneden rapor almam isteniyor herhalde. Şimdi bilen arkadaşlara şu sorularım olacak:
1- Vergi indirimimin devam etmesini istiyorsam, raporumun sürekli olmasına rağmen 2 yıl sonra yeniden rapor için onların belirleyeceği bir hastaneden rapor almam ne derece doğru?
2- 2 yıl sonra, mevcut raporumu hiç ellemeden, sadece sürekli ibaresini fosforlu kalem ile işaretleyerek göndersem ne olur? Ya da sizlerin bir tavsiyesi olur mu?
3- Temmuz 2013 te ameliyat oldum. Şu an halen istirahatliyim, istirahatim 27 mayıs 2014 te bitiyor. Kemoterapim de bitti, 3 ayda bir kontrol olacağım söylendi. Raporumu aldıktan sonra 27-12-2013 tarihinde Ankara'ya vergi indirimi için gönderdim. 21 Şubat 2014 te cevap geldi. 21 Ocak 2014ten geçerli 2 yıl süreli, %80. İstirahatli oldğum için işyerime bu vegi indiriminden faydalanmaya ne zaman başlarım diye sorduğumda istirahatim bittiğinde yanıtını aldım. Bu nasıl oluyor? Doğru mudur?

Bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler...

Maliye ceberrutluk etmiş belli ki. Hastane süre kısıtlaması koymamışsa uysanız be kardeşim!

1- Evet, kontrol muayenesi zamanı geldiğinde defterdarlıktan sevk alıp hastaneye gitmeli ve raporunuzu yenilemelisiniz.

2- Ben olsam öyle yapardım! Ama işe yarar mı bilemem. Sonuçta sağlık bakanlığı "elinde sürekli ibareli rapor olana yeni rapor verilmez" diye yönetmelik maddesi yayınlamış. "Hastane elde sürekli rapor varken yeni rapor veremeyiz dedi" diyerek Maliye'ye başvurabilirsiniz...

3 Vergi indiriminden yararlanmak için çalışan olarak işyerinden maaş alıyor olmanız lazım. Şu anda istirahat gelirini SGK'dan alıyorsanız, doğrudur, işveren sakatlık indiriminizi aylığınıza yansıtamaz.

benim karşılaştığım durumda benzer sayılır şöyle izah edeyim,

Ankara'da Ulus'ta bulunan vergi dairesine çalıştığım iş yerimdem aldığım belge ve özür bildirir sağlık raporumla beraber başvuru için gittim.
Fakat raporumun yenilenmesi gerektiğini belirtti görevli 2008 yılından önce alınan rapor geçersizmiş,raporda süreklidir yazıyor da dinleyen yok,bu nedenle yenisini almam için yazı ile hastaneye başvurmamı istediler.
İş yerinde daha önce başvuru yapanların oranı 60 lardan 40 lara düşürülmüş.

İşe daha önce 2005 yılında özürlü kadrosuyla çalışmaya başlamıştım, ordan ayrılıp 2010 yılında özürlü kadrosuyla başka işe başladım.
Şimdiye kadar vergi indiriminden yararlanmadım çünkü konu hakkında bilgim yoktu ve araştımadım durumu.

Ben 2010 yılında işe özürlü (%40) kadrosuyla başladığım için erken emekli olabilecekmiyim?
Ben vergi indirimi almak için raporumu yenilersem oran düşürülecek olursa ve bu durum iş yerine bildirilirse işten çıkartılmam söz konusu olur mu?

Üst Alt