Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli ibareli raporumun oranı düşürüldü. Ne yapmalıyım?

31metin

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba,ben tek kulak işitme engelliyim. 2006 yılında %40 rapor aldım iş kur tarafından işe yerleştim. 3250 iş günüm var. vergi indirimi alamadım. sağlık il müd itiraz ettim hakem hastanesi %20 verdi. sürekli ibaresi raporum da var.
odyo test yaptırdım. sağ13db sol 120 db bu sonuca göre tekrar mı rapor alıcam nihayi karar geçerli diyorlar. acaba müracat etsem % kaçlık rapor alabilirim.

yardımcı olursanız çok sevinicem...

2006 yılında rapor aldığınızda defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etseydiniz, bugün o hakka istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirdiniz.

O zaman sakatlık indirimi almadığınız için şimdi bu sakatlık indirimini almanız şart ki erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilesiniz... Ama, tek kulan işitme kaybı için %40 rapor verilmesi mümkün değil. Başka bir sağlık sorununuz yoksa, hiç uğraşmayın, sakatlık indirimi alamazsınız...

benim sizden ricam % kaç tek kulak işitme kaybına rapor alırım sorum bu.eski raporlar hani geçerliydi...evet vergi indirimi alınmazsa emekli olunamıyor.onu biliyorum.

Tek kulak işitme kaybından %20'nin üzerinde orana sahip rapor alamazsınız.

ÇOK ACİLLL peki arkadaşlar sizden bilgi almak istiyorum ricam şu.bakın çok sıkıntıda olmasam arayış içinde olmazdım bu zamana kadar lütfen şu aşamada ne yapmam lazım.eski raporum %40 idi.vegi indirimi için müracaat etmiştim hakem hastanesi düşürdü biliyosunuz.şimdi tekrar bir rapor almasamda eski %40 raporumla direk vergi dairesine gitsem dilekçeyede şöyle yazsam benim eski raporumu kabul etmek zorundasınız desem olumlu bir sonuç alabilirmiyim lütfen cevabınızı bekliyorum...

malesef arkadaşım sana üzülerek söylemek zorundayımki dilekçede yazsan, başbakanada gitsen, müdüre de gitsen bişey değişmez. Sen zaten yeni rapor almışsın üstelik hakem hastaneden almışsın. Bu son aldığın rapor zaten vergi dairesi defterdarlığındadır. Fazla ümit bağlama daha çok üzülür ve kahrolursun. O rapor olmasada sen hayatına devam ediceksin zaten.

ben 3 hastalıktan %41 zor aldım sana nedediilerse o olur

Daha önce de yazmıştım:

oturan boğa arkadaşımız bazı şeylerde bilgi sahibi olsaydı bizi yanlış yönlendirmezdi.niyemi elinde %40 üstü raporu olanlar beklesin hiç hastaneye gidip raporlarını düşürmesinler diyebilirdi. bununlada kalmayıp özür oranları hastaneden düşürüldükten sonra hakem hastanesine gidin demesi herşeyi bitirdi. ve bizi mağdur duruma getirenlerden biride bu sitedeki yanlış bilgiler.
.şimdi bilende konuşuyor bilmeyende konuşup duruyor.insanın moralini bozmaktan başka bir şey yok nasıl kızmayım anti oksidan ya...

Metin bey, sizi mağdur eden ben ya da bu sitedeki bilgiler değil, sistemdir! Size verilen bilgilerin de tamamı doğrudur.

Elinizdeki tek kulak işitme kaybına karşılık 2006 öncesinde aldığınız rapor vergi indirimi için hiç bir işinize yaramaz. O raporla ne vergi indirimi alabilirsiniz ne de ona istinaden erken emekli olabilirsiniz. Mecbursunuz yeni yönetmelik uyarınca hastaneye gitmeye ve yeni rapor almaya... Ve o rapor %40'In üzerinde olmazsa, hiç bir işinize yaramaz...
Bu konuyu yargıya da taşıyabilirsiniz... Yeni ve %40'ın altında rapor almanız buna mani değil. Mahkemeye gidip, "maliye bu eski raporumu kabul etmek zorunda" diyebilirsiniz... Ama, maalesef, hakimler de bizim lehimizde değil, kurumlar lehine karar veriyor bu konuda ve size dönüp, "git yeni rapor al" diyor...

Hasılı, sorun bende ya da burada verilen bilgilerde değil...

Üst Alt