Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli ibareli raporuyla emekli olanlar kontrol muayenesine çağrılıyor mu?

Helsinki

Yasaklı Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
2
Vergi indirimi alıp , raporu sürekli olan ve emekli olduktan sonra her yıl doktor kontrol muayenesine çağrılıyor mu? Kafam karışık biraz bana saçma geldi bu kural bazıları evet kontrol muayenesi için her yıl gidiyorum yazmış.
Vergi indirimi alıp ve sürekli raporu olan , emekli arkadaşlarım ve sayın yayın yönetmeni oturan boğanın yorumlarını ivedikle bekliyorum.

Deyerli arkadaşım öyle bir kanun yoktur o giden arkadaşın vergi indiriminde vardır süreli almışsa o sebeple konturol vardır

raporda sürekli ibaresi mevcutsa kontrol muayenesi söz konusu değildir sadece süreli raporlar kontrole tabi tutulur

teşekkürler, kafamdaki soru işareti kalktı.

Benim raporum "sürekli ömür boyu" ancak her yıl kontrole çağırıyorlar .... İtiraz ettiğimde de mahkemeye ver bizi diyorlar... Burası Türkiye...

ya nsl oluyor sürelimi , süreklimi raporun nsl iş kafam karışıyor kesin bilgisi olan varmı arkadaşlar.

Kafalarına göre takılıyorlar arkadaşım... Bir masada oturan memurun diğer masada oturandan haberi yok.. Kaldı ki birine gelen genelge diğerine gitmeyebiliyor.. Ya da gidiyor da yanlışlıkla üzerine çay dökülüyor ve çöpe atılıyor... Dedim ya burası Türkiye... Herşey normal... Hiçbir işin olmasa bile SGK ya git bir gün.. şöyle kafana göre 1 saat takıl ve servislere bak.. Adamın önüne bilgisayar koymakla iş bitmiyor... Eşimin SGK da görünmeyen 1 yıllık primleri için 50 kere gittik.. Yok ödenmemiş diyorlar.. Ya kardeşim devlette çalışıyordu.. Ödeme görünmeyenden önceki ve sonraki seneler var da bu neden yok diyorum.. Biz bilmeyiz diyorlar.. kafayı yedik.. Sonra gittik eski işyerinden tüm belgeleri çıkardık. 51. kez sgk ya gittik. Bu olay 1 yıl önce falan oluyor haaa.. 1920 de falan değil... Baktılar ettiler evet yatmış dediler.. Eee nerede dedik.. Üst kata çıkın bu görünmeyen primlere bakan bir bayan var onu bulun o yardımcı olur dediler.. İyi de daha önce ona gitmiştik dedim.. Olsun yine gidin dedi.. Gittik.. Sadece eşimin adını soyadını sordu.. Bilgisayara girdi.. Baba adın bu mu dedi. Evet dedi.. Hımmm dedi.. Başka birinin üzerine yanlışlıkla kaydırılmış dedi.. Nasıl yani dedik.. Boşverin siz dedi.. Şimdi düzeltiyorum dedi ve birkaç tuşlama ile olay bitti.. Bütün iş bu kadar mı dedik . evet dedi.. Peki bunca belgeleri neden istediniz daha önce de size gelmiştik dedik.. Belgeleri kim istediyse ona sorun dedi.. Geçen size geldiğimizde neden bu işlemi yapmadınız diye sordum.. Yapmışımdır siz görmemişsinizdir dedi.. Hadi gel de katil olma ... Bunlar gibi onlarcası var kardeş... Önce beyinler değişecek... Örümcek bağlamış zeka özürlü bir beyin yönetimindeki işyerleri böyle oluyor maalesef...

iron merhaba,

kafan hiç karışmasın , ben sana açıklayayım. raporun süreli ve ya sürekli olması kontrol muayenesi için önemli değil. Raporun sürekli olabilir, bu senin hastalığının iyileşmeyeceği anlamına gelir. Kontrol muayenesi raporunda psikolojik oran var ise ve bu oran senin emekli olman için gereken minimum %40 oranını etkileyecekse kontrol muayenesi veriyorlar, bunu rp da göremezsin çünkü kurul rp. gönderirken dipnot olarak bunu yazıyor.
ikincisi sen eğer hastalığın sürekli ama oranı etkileyecek bir şekilde iyileşme olabilecek bir rahatsızlığın varsa o zamanda kontrol muayenesi istiyorlar.

ben epilepsi hastasıyım , epilepsinin oranı %40, raporumda ayrıca epilepsiye bağlı psikolojik deformasyonda var %24 yani toplamde %64 , benden kontrol muayenesi istediler bende ilk kontrolumu oldum , psikiyatri doktoru bu konu ile ilgili hastaneye sene içinde 2-3 kez muayeneye gelirsen kontrol talebini kaldırırım sende sureklı bununla uğrasmazsın dedi, yani anlayacağın hastanedeki dr. kanaati kontrol muayenesini devam edip etmeyeceğini belirliyor.

surekli vergi indirimi raporu ile emekli olup kontole çağrılan varmi

sayin seronko ve sema sizin vergi indiriminiz sureklimi acaba

Kalp hastalıklarında rapor süreli mi? süresiz mi? veriliyor
benim Klas II Ef %50
kolestrol ve yüksektansiyon var %43 aldım
psikiyatride vardı ama değerlendirmede o dikkate alınmadı sanırım %0 yazıyordu
Ankara da vergi indirimim süresiz onaylanmış ama kağıtlar daha bana gelmedi
Benim sağlık raporum sürelimi olur acaba

Polat, vergi indirim hakkı SÜREKLİ olacak şekilde (yani bir süre kısıtlaması olmaksızın) onaylanırsa, raporun süreli ya da sürekli olmasının bir önemi kalmaz. Vergi indirim hakkı süresiz ise, emeklilik açısından kontrol istenemsi binde bir ihtimaldir.

Emekliliğe çok var abi daha 7 yıl felan.
Beni emekli edene kadar bi kaç defa daha kontrol muayenesine tabi tutarlar herhalde,keşke bu kalp hastalığından iyileşsemde kontrol muayenesine yollasalar
umrumda olmaz valla.Kalp,şeker,tansiyon hastalığı bizim sülalede genetik herkeste var iyileşende olmadı.Hemen hemen herkes baypass oldu.Kardeşim 26 yaşında onda bile askerdeyken çıktı kalp hastalığı.Bendede şeker çıkacak diye korkmaya başladım.Pazartesi diyabet bölümüne gidecem şekerime baktırmaya.Dışardan baksan fiziki olarak hiçbirşeyin yok derler ilaçlar yüzünden bile dengem bozuldu artık

Üst Alt