Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli iş görememezlik için aldığım rapor oranımda değişti, hangi rapor geçerli!?

greenred

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler diliyorum, bir konu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var. Bilgisi olan arkadaşlar konu hakkında net bir bilgi paylaşımında bulunursalar çok memnun olurum.

Ağustos 2007'de iş kazası geçirdim ve 2009 yılında sürekli iş görememezlik geliri bağlandı. Buradaki oranım gerekli mahkeme vs işlemlerinin ardından %39 olarak tescillendi ve ona göre sürekli iş görememezlik geliri bağlandı.
Yalnız benim 2008 yılında Üniversite hastanesinden almış olduğum ve sürekli ibaresi bulunan %63 raporum mevcut. O rapor ile vergi indirimi için başvuru yaptım Ankaraya ve 6. ay sonunda vergi indirimim %63 olarak ve devamlı olarak onaylandı. Yani yeni onaylandı.

Şimdi sorum şu arkadaşlar;
SGK raporumu 2008 de olan vücut durumu ve hastalığma göre %39'a çekti ve ona göre iş görememezlik geliri bağladı. Yalnız o süreden bu zamana kadar benim iş kazasından dolayı engellilik durumum arttı ve farklı hastalıklarım meydana çıktı. Ankaranın %63 olarak ve devamlı şeklinde olan rapor mu geçerli artık, yoksa sgk 2008'de adli tıp kurumuna gönderip, hastalığımla ilgili ve o zamanın şartlarında verilmiş olan %39 iş gücü kayıp oranı mı geçerli. Yalnız o zaman kronik olmayan hastalığım şimdi kronik oldu ve Ankara da buna göre raporumu %63 olarak onayladı. Ankaradaki rapor onayı iş gücü kaybı için mi yoksa genel rapor oranı mı?

İkincisi de SGK'ya %63 ile Ankaradan onaylanan vergi indirimi yazısı ile başvuru yapmam doğru olur mu, yoksa hiç dokunmayayıp bu şekilde devam etmesini mi kabulleneyim.

greenred mrb
İş görmezlik için aldığınız %39 oranlı raporunuz sadece
Iş görmezlik icin geçerli olup sonradan çıkan kronik rahatsizlıklarınız iş görmezlik maaşı için değerlendirmeye
Alınmaz sonradan aldığınız %63 rapor ve vergi indirimi hakkınız ile gerekki gün ve hizmet yılınızı tamamladığınızda erken emekli olup ve iş görmezlik maaşınızla birlikte almaya devam edebilirsiniz.

umut2135 bey, %39 olarak aldığım iş gücü kayıp oranında yıl 2008'di ve rahatsızlığım o zaman kronik değildi ama rahatsızlığım kronik oldu ve geçirdiğim iş kazasına bağlı olarak kronik oldu. Yani iş kazası sonrası geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı bu olay meydana geldi. Sonradan gelişen veya farkına varmadığım bir durum değil. Yani yaptığım bir kaç araştırma sonrası geçirilen iş kazası sonrasında buna bağlı olarak hastalık nükseder ise talepte bulunabileceğimi okumuştum ama net bir bilgi olmadığı için forumdan da bilgi almak istedim.

Üst Alt