Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli iş görememezlik ödeneğinin yeniden bağlanması

süleyman1010

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Herkese merhabalar,

babam 1983 senesinde çalıştığı iş yerinin şantiyesinde iş kazası geçirdi ve o günün şartlarında grandmal epilepsi teşhisi konuldu. 10x10 çapında kafatasında platin takılarak %70 sürekli rapor verilmiş.
O dönem kendisine sürekli iş görememezlik ödeneği bağlanmış %29 oranı üzerinden ve 2 sene sonra kontrole gitmesi istenilmiş ancak babam o günün şartlarında işten çıkartılırım korkusu ile kontrole gitmemiş ve bu ödeneği kesilmiş. Iş yeri hiç bir uyarıda bulunmamış.
10 sene sonunda babamı vergi indiriminden faydalandırarak gününü doldurduğu için yaşlılık aylığı ile emekli etmişler.
E devlet kayıtlarında emekli maaşı bölümünde 2 ayrı tahsis numaralı maaş çıktığını gördüğümde sgk dan araştırdım ve bu ödeneğin yeniden bağlanabileceği söylendi.
Sgk ya dilekçe yazarak müracatta bulunduk ve araştırma hastanesinde durum bildirir rapor aldırıldık(raporda hiç bir oran yazmıyordu bizim okuduğumuz kadarıyla heyet ne karar verdi bilmiyoruz) sonrasında raporumuz ilgili sgk müdürlüğü tarafından bölge sağlık kuruluna gönderildi.

Acaba evrak ne kadar sürede bölge sağlık kurulundan çıkar ve 40 sene sonra bu iş göremezlik ödeneğinin tekrardan bağlanması mümkün mü? Yoksa boşa ümitlenmeyelim mi?
Ayrıca bildiğim kadarıyla rapor tarihinden sonrası için ödenek bağlanacak önceki dönemi kapsamayacak doğru mudur?

Sürekli iş görememezlik ödeneğini hesaplama

HERKESE MERHABALAR

SÜREKLİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİNİN BAĞLANIP BAĞLANAMAYACAĞI İLE ALAKALI BİR KONU AÇMIŞTIM BU KONUDA ACABA BAĞLANIRSAN NE KADAR İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİ ALIR ONU ÖĞRENMEK AMAÇLI AÇILDI.
BABAMIN İŞ KAZASI GEÇİRDİĞİ TARİH 1983 YILI ŞUBAT AYI VE SON 3 AYLIK MAAŞLARI

4a 506/4 Aylık Bordro 1001010943437 SÜLEYMAN KARAGÖZ 1983/02 1 Asıl 0 0,00

4a 506/4 Aylık Bordro 1001010943437 SÜLEYMAN KARAGÖZ 1983/01 1 Asıl 42 49.608,00

1983 Yılı Genel Toplamı 62 73.348,00

4a 506/3 Aylık Bordro 1001010943437 SÜLEYMAN KARAGÖZ 1982/04 1 Asıl 88 73.920,00

BU CETVELİ SGK HİZMET DÖKÜMÜNDEN ALDIM 2005 TE TLDEN 6 SIFIR ATILDI DAHA AÇIKÇASI %29 ORANLA BUGÜNÜN ŞARTLARINDA NEKADAR İŞ GÖREMEZLİK BAĞLANACAĞINI BEN HESAPLAYAMADIM

ACABA BANA YARDIMCI OLABİLECEK BİRİLERİ VARMIDIR?

CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

konu hakkında yorum yapacak kimse yok mu bilgi sahibi olan daha önce başından geçen

herkese merhaba
babam ile ilgili süreçte yaşanan gelişmeleri aktarmak istedim.
2022 yılı Ocak ayında yapmış olduğumuz mürcaat sonrası sgk tarafından ..... eğitim ve araştırma hastanesine durum bildirir rapor almak için gönderilen babamın raporu bölge sağlık kurulunda incelendikten sonra herhalde eksik bulundu ara karar alınarak ........... üniversite hastanesine tekrardan sevk edilerek babam 2. bir durum bildirir kontrole gönderildi.
Üniversite hastanesinde 2 bölümü gönderilen babam burada kontrollerini tamamladıktan sonra bugün bakıtığım sgk evrak takip kayıtlarına göre evrağı sgk ya ulaşmış oradanda bölge sağlık kuruluna sevki sağlanmış bakalım sonuç ne çıkacak.
herhalde 30 gün gibi bi süreyi bulabilir sonuçlanması
eğer bağlanırsa bağlanacak olan maaşıda çok merak ediyoruz. çünkü 40 yıl öncesinin rakamları üzerinden nasıl bir hesaplama çıkacak tam bir muamma

herkese merhaba arkadaşlar bugün sgk dan arandım tahsis talep formu göndermişler doldurmam için evrağınız eksik gönderirseniz işleminizi tamamlayacağız dediler ve sürekli iş göremezlik ödeneğinin tekrardan daha önce almış olduğum oran üzerinden takip eden aybaşındın başlamak üzere adıma yatırılacağı bilgisini verdiler çok sevindik. Uzun ve yorucu bir süreçti ama sonuç olumlu olunca buna değdi birde bağlanacak olan tutar iyi olursa çok sevineceğiz bakalım 1983 yılı verilerine göre ne kadar maaş bağlayacaklar gelişmelerden haberdar ederim sizleride herkese iyi günler herşey gönlünüzce olsun...

müsadenizle bende bir soru sormak istiyorum. Babam 1983 yılında geçirdiği iş kazası nedeniyle 2 yıl kadar yüzde 29 üzerinden sürekli iş göremezlik geliri aldıktan sonra geliri kesilmiş ve 1985 senesinde vergi indiriminden faydalanmak için engelli raporu almış o dönem ki rapor oranı yüzde 70 ve sürekli olarak verilmiş.
aradan geçen 40 sene sonra sgkya yeniden müracaat ettiğimizde gerekli raporlar aldırıldıktan sonrass ürekli iş göremezlik gelirini yeniden yüzde 29 üzerinden bağlayacaklar işlemleri devam ediyor.
Ancak 1985 senesinde aldığımız yüzde 70 engelli raporumuz e devlette bulunmadığı ve elimizde de fotokopisi olduğu için yeniden engelli raporu için başvurmak istiyoruz ama bu oranın düşebileceği söylendi bu bize nasıl etki eder maaşında falan emekli olurken vergi indiriminden faydalanmış olumsuz yansır mı bu raporu nasıl elde edebiliriz hiç bir yerde bundan faydalanamıyoruz çünküü

Raporu aldığınız hastaneye gidip arşiv ya da rapor bölümünden raporu isteyin. Aslı gibidir yapıp verirler. Yeniden sakin rapor çıkarma çünkü rapor oranı %40 altı olursa emekli maaşı kesilir. Elinde fotokopi olan raporu daha önce aldığın hastaneye gidip aslı gibidir yaptır. Kaşe ve imza atsınlar sorun çözülür kardeşim.

bunu kuruma bir dilekçe yazarak çözebilirmiyiz aynı zamanda e devlete işlenmesinide sağlayabilirmiyiz yoksa kendimiz bizzat mı gitmeliyiz.

HERKESE MERHABALAR,
bugün bütün işlemlerimiz sonuclanmış bulunmakta arkadaşlar
herşey bizim acımızdan olumlu sonuclandı sürec biraz uzun sürdü ama buna değdi. 1983 yılında iş kazası geçiren babama bağlanan sürekli iş göremezlik maaşı kontrole gitmediği için kesilmişti hatırlayacaksınız tam 40 sene sonra bir dilekçeyle yapılan müracaatımız sonucunda tekrardan aldırılan raporlar neticesinde o günkü işgücü kaybı değerinden yeniden bugün aylık bağlandı. biz biraz şanslıyız babamın o günkü maaşı asgari ücretin üzerinde olduğu ve ilk aylık bağlama süreci 2008 yılı öncesi olduğu için bağlanan maaşımız bugünkü emekli maaşından yüksek çıktı ve sürekli iş göremezlik maaşının tamamını emekli maaşının yarısını bağlıyorlar. sgk tarafından geçmişe dönük bi hakkımız olmadığı söylendi yani maaşımız en son aldırılan rapor tarihini sağlık kurulunun onayladığı ayı takip eden aybaşından itibaren bağlanılıyor süreç biraz uzun vede meşakatli ama bizim uğraşlarımıza değdi sonucta bir dilekçe verdik ve gönderdikleri hastaneye rapor almaya gittik bunun dışında beklemekten başkaca meşakati yok. forumda sorularıma cevap veren pa_pi arkadaşa çok teşekkür ederim. muhtemelen foruma birdaha giremeyebilirim herşey gönlünüzce olsun. iyi günler

Üst Alt