Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli iş göremezlik aylığı neye göre hesaplanıyor?

Işıksız

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese merhaba,

bu konuda bilgisi olanlara bir sorum olacak.Ben 2015 yılında bir iş kazası geçirdim kazada sigortasız olduğum için şuana kadar hiç bir ödeme alamadım kaza daha sonra tescillendi ve 4 ay önce Kocatepe SGM %64 sürekli olamak kaydıyla oran verdi ve dosyam şuanda maaş bağlama servisinde Ankara da yaşadığım için dosyam ile ilgilenen memurla 3 -4 defa yüz yüze görüştüm ve son olarak dün bana sürekli iş göremezlik aylığımın bağlandığını ve miktarın 1.700 tl olduğunu söyledi .

Bu maaş bizim beklediğimizin üzerinde olduğu için ısrarla yanlışlık olabilir mi diye sordum onlarda raporda bakıma muhtaçlıkta olduğu için aylık bağlama oranının % 100 olduğunu bir yanlışlık olmadığını söylediler henüz e devlette gözükmemekte

benim kafama takılan şu :99 sigorta girişim var bağkur sigorta toplandığında 3000 günün üzerinde primim var ama bildiğim kadarıyla sürekli iş göremezlik maaşında pirim sayısının önemi yok kaza geçirdiğiniz iş yerindeki ve ondan önceki 3 ay ve 1 yıl geriye dönük çalıştığınız işlerdeki yatırılan sigorta pirimine göre belirleniyor.

Benim tüm sigorta primlerim SGK tarafından tescillenen kazadaki bir günlük sigortam dahil olmak üzere geriye dönük tüm primlerin asgari ücretten yatmış kendimiz buna göre hesapladığımızda 1.700 liranın çok altında bir maaş çıkartıyorduk sizce benim 1.700 tl olan maaş yukarıda ki verdiğim bilgilere göre normal mi yoksa memur bana yanlış mı bilgi verdi. KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLANLARDAN CEVAP BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

2015 kaza geçirdim dediniz asgari ücretten dediniz vede bakıma muhtaç diye karar çıkmış bunlara dayanarak hesapladığımda 1.440,00-tl ediyor aylığınız fakat esas olan sizin hizmet dökümünüzden kaza tarihindeki aylıktan başlayıp geriye dönük 3 ayın aylığın gününü ve kazancını yazmanız bunu e devletten hizmet dökümünüzden yazmanız gerekiyor onu yaparsanız ancak net bilgi verebilirim.

Hilal hanım cevabınız için teşekkür ederim e devletten geriye dönük 3 aylık sigortama baktığımda kaza günü olan 18 nisan tarihinde bir günlük sigorta kazanç 40.50 tl mart ayı 12gün prim 480 tl kazanç şubat ayında 19 gün prim 760 tl kazanç ocak ayı 30 gün prim 880 tlkazanç gözüküyor bu bilgilerle hesaplama yapabilirseniz cevap yazmanızı rica ederim teşekkürler

yazdığınız ile 1700 tl aylık olmaz dahası mart ayı 30 gün olup 880 tl kazancı olmaz 2015 yılından bahsettiğinizden eminmisiniz birde yılı yalnış yazmayın bize neden dersen 2015 ilk 6 ayının brütü zaten 1.201,50-tl sende nasıl 880 tl oluyor

1700 tl aylık olması için 2015 de aylık brütünün 1571 tl olması gerekir aslında e devlete girdiğinizde aylığınızı görmeniz gerekir bu ay alacak iseniz siz yine maaş ödemenize girin mutlaka bir şey yazar

Size yazdıklarım edevlette gördüklerim hiç bir yanılma yok tarihde doğru sadece mart değil ocak ayı 880 tl ordada kazanç hanesinde iki rakam yazıyo biri776 tl diğeri 105 tl ben ikisini toplayıp yazdım

benimde hesaplarıma göre burakam yüksek çıkıyor ama umarım doğrudur önümüzdeki ay çekebileceğimi söylediler bekleyip görmekten başka çare yok galiba yinede verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

iş görememezlik aylığını kuruşuna kadar hesaplıyabilirim bende de sgk ilk başta aylığı hesaplarken hatalı hesapladı daha ben ptt den almadan hatalı bağlandığını fazla aylık hesaplandığını söyledim ve dilekçe verdim bende yaptıkalrı hata ben birde normal emeklidim kaza 2011 di 2016 nisan ayında bağlandı aylık emekli olduğum tarihte 2014 nisan ayıdı iş kazası aylığımı emekli olduğum tarihten itibaren yarıya indirip hesaplamamışlardı

tabiki sonra tarafıma borç çıktı ama bir ayda ortaya çıktığından 3 taksit ile kesildi siz kaza tarhinin ayını yazmadınız yılını yazdınız bize birde sizin yazdığınızda ocak ayı 19 gün 760 tl ocak 30 gün 880 tl demişsiniz şubat asgari ücret olmaz ocakta asgari ücret olmaz kopyalayıp yalnızca o ayları buraya yapıştırsanız olurdu

KAZA TARİHİ İŞ GÖREMEZLİK RAPORUN BİTİŞ TARİHİ HİZMET LİSTENİZDEKİ KAZA TARİHİ VE ÖNCEKİ AYLAR KUSUR ORANINIZ VARMI ENGEL ORANI BUNLAR HEP HESAPLAMANIN İNCE DETAYLARIDIR AYLIĞINIZI ALDIĞINIZDA GÖRCEKSİNİZ HATALI HESAPLANMIŞ OLSA BİLE SİZE SGK BORÇ ÇIKARTTIĞINDA FAİZ İLE İSTEMEYECEK KURUM HATASI OLDUĞUNDA ANAPARA İSTENİR FAİZ İSTENMEZ

Üst Alt