Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli iş göremezlik geliri alıyorum. Malulen emekli de olabilir miyim?

Serhat_____

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba...

Ben 1981 doğumluyum.. ilk sigortalı oluşum 1997... ara ara yazları çalışıyordum.. 1999 da iş trafik kazası sonucu omurilik felç oldum.. seviyem c6... bu kaza sonucu sürekli iş göremez maaşı alıyorum.. benim merak ettiğim ve bilgi almak istediğim konu ayrıca 1800 gün pirim ödersem malülen emeklide olabilirmişim.. benim toplam 134 gün sayım var..

Şimdi ben bunu toplu veya aralıklı olarak ödesem emekli olma şansımda varmı
Mlülen emekli olsam diğer sürekli iş göremez maaşım kesilirmi...
Ve aylık ne kadar pirim ödesem ;; ne kadar maaş bağlanır.. bunu sormamın sebebi toplu ödersem kefenlik boşa gitmesin :)

Şimdiden herkeze teşekkür ederim..
Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun.

askerlik borçlaması yapabilirsiniz geriye kalanıda bağkur isteğe bağlı olarak ödiyebilirsiniz ama bağkurdada nasıl oluyor bilemiyorum ondada kısmı emeklşilik var iş göremezlik maaşınız kesilmez malulen emekli olusanız az bağlanan maaş yarıya indirilir diyelimki iş göremezliktwen 1200 tl alıyorsun maluliyetten diyelim 950 tl bağlandı düşük olan hangisi ise o maaş yarıya indirilip yarısını alacaksın yada bunun tam tersini düşün hangisi az ise o aylık yarıya inecek

teşekkürler hilal72...

ya çok karışıkşeyler söylüyorlar benimde kafam karıştı.. sürekli iş göremez maaşımın kesilmeyeceğini de kesileceğinide söyleyen var..

serhat
Kardeşim sen sgk ya git durumu izah et benim eniştemde bel aşağı felç geçirdi malülen bağkurdan emekli oldu ve eşide bakım aylığı alıyor. Senin yapman gereken sgk ya gidip dilekçeni iletmen 1800 primin yoksa banka kredi ile ödeyip taksit olarak banka emekli maaşında aylık tutarı keser şubatta da annem için öyle yapacaz biz ama annem yaştan. Dikkat etmen gereken şey bankanın vadesi ve aylık ödeme miktarıdır emekli olduğunda alaçağın maaştan yüksek cıkabilir buda sizi zorlar.

banka kredisi değilde normal ben ödemeyi düşünüyorum... dediğin gibi en doğrusu sgk ya sormak.. malülen emekli olduğumda sürekli iş göremez maaşı kesilmez demi.. tşk ederim..

Meslekte kazanma gücü yüzde 10’dan fazla ise sürekli işgöremezlik geliri bağlanmakta, uzun vadeli sigorta kollarından olan malullük durumunda ise malullük aylığı bağlanmaktadır.
Bir sigortalı aynı anda hem sürekli işgöremezlik geliri hem de malullük aylığı alabilmektedir. Sürekli işgöremezlik geliri alabilmek için iş kazası ve meslek hastalığı sonucu %10’ un üzerinde meslekte kazanma gücü kaybı gerekmektedir.

Prim ödemesini sgk peşin istiyor elden taksit yapmıyor. Yada maaş kesiltili taksit yapmıyor bilgin olsun.

teşekkürler arkadaşım...

yüzde 10 un üzerindeyim ben.. iş kazası geçirdim.. boynum kırıldı omurilik felçliyim sürekli iş göremez maaşım var şuan... 1800 gün pirimim yok... bazı arkadaşlar çevremde o pirimleri öder malülen emekli olursan diğer maaş kesilir dediler kafam karışmıştı..

serhat
Rica ederim kardeşim her zaman.
Malesef bilmeyen yada yanlış bilen yanlışın doğru olduğuna inanan bir çok insanların vesilesi ile bir çok kardeşlerimiz mağdur duruma düşüp haklarındabn mahrum edilmiştir. Sıkıntı yok kardeşim emekli olabilirsin. Primi 1800 tamamlaman yeterlidir. Hayırlı olsun ve de geçmiş olsun...

çok teşekkürler kardeşim... işte bilmeyenlerde siz bilenlerin sayesinde doğru yolu buluyor... tekrar tşk ederim..

@Serhat_____
serhat bey size yukarda da yazdım 1800 gün olmadıkça maluliyet için başvuramazsınız bağkurlu olup borçlanmanız devam etse idi tabiki aradaki boşluğu ödeyebilirdiniz tek yapmanız gereken bağkurlu isteğe bağlı ödeme yapmak askerlik yaptı iseniz askerlik günleriniz toplamı kadarda borçlanıp 1800 günü tamamlıyabilirsiniz sgk dan iki maaş alma hakkına sahip olduğunuzda sgk düşük olan aylığı yarıya indirecek tek değişiklik budur

hilal72

Hilal hanım benim şuan 134 gün sgk lı olduğum günüm var.. askerlik yapmadım askerden önce kaza geçirdim iş göremezlik maaşına bağlandım.. kazada 1999 yılındaydı... sgk ya pirimleri ödersen emekli olursun dendiği için bilgi almak istedim.. yani bağkur değilde sgk üzerinden geçmiş pirimleri öedemeye kalksam olmazmı ? tabi onada bütcem yeterse yaklaşık 1700 gün eksiğim var.. ne kadar tutar bu bilmiyorum...

@Serhat_____
ssk primlerini geçmişe yönelik ödeme diye bir şey yok olmadığından dolayıda olamaz ssklı da çalışmazsınız bu durumda olmaz sizin tek şansınız şu anda bağkurlu isteğe bağlı prim yatırmak ödemeleri yıllar içinde düzenli olarak yapıpı 1800 güne ulaştığınızda mauleln emekli olmak fakat bunu yaparkende bulunduğunuz ildeki sgk yı bir telefonla arayıp durumunuzu bildirin tüm bilgileri alıp ondan sonra başlarsınız

Serhat_____

Ek olarak: Malulen emeklilik söz konusu olduğunda en son yatırılan prim hangi statüde ise emeklilik de o statüde gerçekleşir. Yani xxx gün isteğe bağlı prim yatırsanız ve son 15 gün ssk'lı çalışan statüsünde sigortalı olsanız, malulen emekliliğiniz ssk (4a) statüsünde gerçekleştirilir.

Üst Alt