Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli iş göremezlik gelirinin artması ile ilgili talepte bulunılabilir mi?

ergün1

Üye
Konular
109
Reaksiyonlar
0
kendim cevap bulamadığım için soruyorum.
sürekli iş göremezlik gelirine sahip, aynı zamanda vergi mufiyeti ile emekli olan bir kişi, yasal olarak: işgücü kaybının artmasına bağlı sebeble, yeniden tespit isteme hakkı var mıdır?

Sürekli iş göremezlik geliri için: Eğer işgücü kaybı oranının artışı, iş kazası sonucu oluşan sekelin-doğal- ilerlemesi nedeniyle ise, evet, bunu tespit ettirip gelirin arttırılmasını talep edebilirsin. Yalnız, bu ilerleyişin senin hatan olmaması gerek. Yani tedaviyi aksatman söz konusuysa artış yapılmaz. Keza, iş kazasında senin yüksek kusurun varsa, o zaman da artış yapmazlar.

Malulen emeklilikte ise, eğer sakatlık başkasının bakımına ihtiyaç duyacak seviyeye yükselmişse, evet, bunun tespiti için de sgk'na başvurup, hastaneye sevk isteyip, maaşın artırılmasını sağlayabilirsin.

konuda,eğer kişi emekli olmuşsa,(vergi mafiyeti ile emekli olmuş)tekrar sekelin artmasısına bağlı olarak talepte bulunabilirmi?emekli olmuş bir kişinin bu hakkı varmıdır.?
bahsi geçen cevabınızı,sadece s.iş göremezlik geliri alan bir kişi olarak ,hala çalışmaya devam eden biri olarak anlıyorum.

Sürekli iş göremezlik geliri alan kişi emekli de olsa çalışıyor da olsa fark etmez. iş kazası sonucu oluşan sekel ilerlemiş ise, sürekli iş göremezlik gelirininin arttırılmasını talep edebilir.

Yaşlılık emekliliğinden dolayı emekli olan kişilerde sonradan maaş düzeltmesi söz konusu olabiliyor mu bilemiyorum. Bir ihtimal, orada da sekelm başkasının bakımına muhtaçlık düzeyine çıkarsa maaş artığı istenebilir. Olmaması için bir neden göremiyorum...

ben çalışma yasasındaki,maddeleri gözden geçirdim.direkt olarak yukarıdaki soruya bağlı bir ibare bulamadım.ancak şu ifade,böyle bir hakkın olduğu sonucu ortaya çıkarırmı diye sormak isterim: sigortalı sekilin artması ile ilgili talepte bulunabilir, itiraz edebilir"

emekli sigortalı sıfatı taşıyorsa, bu hakkı var diyebiliyor muyuz.?

%40 ile %80 oranında emeklilik arasında bir maaş farkı yok. Daha doğrusu, sakatlık oranı ile emekli maaşının hesabı arasında (malulen emeklilik ya da sürekli iş göremezlik gelirinde "başkasının bakımına muhtaçlık" sözkonusu değilse) hiç bir fark yok. Yani, %40'la emekli olan biri (başkasının bakımına muhtaçlık oluşmuş değilse) raporu %70'e de yükselse maaşı değişmez.
Emekli maaşını yükselten tek şey, başkasının bakımına muhtaçlığın ortaya çıkmasıdır.

peki,sekel yani s.işgöremezlikteki işgücü kaybı%30 .ancak sekel zamanla artıyor %53 çıkıyor.fakat aynı zamanda bu artış oranı ile ,yani %53 ile emekli oluyorsunuz.budurumda %23 lük bir işgücü kaybı farkı söz konusu.dolayısıyla aldığınız s.iş göremezlik gelirinin de artması durumu ortaya çıkıyor.
işte benim sorum bu:budurumda,emekli olsam dahi bu hakkım varmı.*?
ki bu gelirler,kişiye farklı olarak ödenir.yani emekli maaşınız ayrı,s.iş göremezlik geliriniz ayrı(aynı günde ödense dahi) olarak tahsil edilir.

Bu başlığa yazdığım ilk mesajda iş göremezlikle ilgili görüşümü yazmıştım. Sorunun yanıtı o değil mi?

Üst Alt