Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli iş göremezlik maaşı alıyorum. Ne zaman emekli olabilirim?

neoplis

Üye
Konular
75
Reaksiyonlar
80
[FONT=sans-serif]10 yıldır ''Sürekli iş göremezlik'' parası alıyorum aynı zamanda 9 yıldır sigortalı çalışıyorum ne zaman ''emekli'' olabilirim ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]1) ilk işe giriş tarihim : 20.11.2006 (özel sektör)[/FONT]

[FONT=sans-serif]2) iş kazası geçirdigim tarih : 09.07.2007 [/FONT]

[FONT=sans-serif]3) Sürekli iş göremezlik maaşı başlama tarihi : 10.10.2007[/FONT]

[FONT=sans-serif]4) Sürekli iş göremezlik aylıgı baglanma oranı : 70.00 yazıyor[/FONT]

[FONT=sans-serif]5) İş kazasından sonra % 40 RAPOR alıp kamuda işe başladım tarih : 09.08.2008[/FONT]

[FONT=sans-serif]6) Toplam sigortalı oldugum yıl şuan : 11 yıl oldu.[/FONT]

[FONT=sans-serif]7) Kamuda çalışmaya başladıktan sonra engelli emeklisi olmak için %47 oranla 3.derece sakatlık indirimi de aldım [/FONT]

[FONT=sans-serif]ARKADAŞLAR GEREKLİ BİLGİLERİ MADDE MADDE YAZDIM BUNA GÖRE SORULARIM ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]1) Şuan Sürekli iş göremezlik maaşı alan birisi olarak emekli olma hakkım var mı ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]2) Sürekli iş göremezlik aylık baglanma oranı % 70 diyor ama raporumda % 47 özürlü yazıyor ![/FONT]

[FONT=sans-serif]3) Emekli olursam Sürekli iş göremezlik maaşımın düşecegini biliyorum. Peki ne kadar emekli maaşı baglanır acaba şuan maaşım 2500 tl[/FONT]

neoplis

1- Evet, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

20.11.2006 + 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 prime tabisiniz. Yani 20.11.2024 yılında emeklilik hak ediliyor.

2- Bu konu ilgisiz.

3- İki maaş hak edildiğinde çok olanın tamamı, az olanın yarısı bağlanır. Ne kadar maaş bağlanacağını bilemiyorum. Hesaplama siteleri iş görecektir

Üst Alt