Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli Kurul raporuna hastalık ilave edilmesi ve yeni sağlık kurul raporu

ilkerg

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Şu bir kaç günden beri inanılmaz bir kafa karışıklığı yaşıyorum ve çözüm bulamadım.
Olay kısaca şu;

2014 yılında İstanbul Eğitim ve araştırma hastanesinden aldığım sağlık kurulu raporu ile emekli oldum.Raporum sürekli ve ornı %84 idi.
Daha sonra 8 ay önce raporda yer almayan bir hastalığın ilavesi için bu sefer Çorlu Devlet hastanesine başvurdum ve yeni bir rapor aldım. Bunun da oranı %86 oldu.

Şimdi yaşadığım sağlık sorunları arttığı için, yeni durumu da rapora ekletmek istiyorum. Adres değişikliği ve artık hareket zorluğu da yaşadığım için Bağcılar Eğitim ve Araştırma hastanesine başvurdum. Fakat burada, yeni rapor alamayacağımı,rapor almam için il sağlık müdürlüğünden eski raporların iptalinin şart olduğunu söylediler.

Şimdi Tekirdağ il sağlıktan raporu iptal etsem, bu seferde karşılarına İstanbul eğitim ve araştrma dan aldığım rapor çıkacak. Onu iptal etsem bu sefer emekliliğimin iptali bile söz konusu olabilir.

Konu hakkında bilgisi olan ve nasıl yapabileceğimi bilen birisi yardımcı olursa çok sevineceğim.,Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla

Özürlü Sağlık kurulu yönetmeliği

Merhaba;

Bugün kafam çok karıştığı için sizlere danışmak istiyorum.
2013 yılında yayınlanan sağlık kurulları yönetmeliğinin 13 madde 2. bölümüne göre, yeni hastalıkların ilavesi için başvuru yaptım. Fakat hastahane sağlık sağlık kurulu aynı yönetmeliğin 13. madde 4. bölümüne göre yeni sağlık kurlu raporu alamyacağımı söylüyor.

Bu işin aslı nedir? çok kafam karıştı. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Bunlarda ilgili bölümler

13. Madde 2. bölüm
(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir

13.madde 4.bölüm

(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.

Üst Alt