Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli olan raporu yeniletme ve keslen 2022 aylığını yeniden bağlatma..?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
1
Kalem abla ne olur yardım et.2012 yılından beri yüzde 51 oranlı sürekli olan raporum sayesinde engelli maaşı alıyordum.Fakat kasımın sekizinde adres değişikliği nedeniyle maaşım kesildi.İlçe kaymakamlığındaki vakıf ve sosyal yardımlaşma derneğine gittim ve durumu anlattım.Memur bana yeniden rapor çıkarmamı söyledi çünkü raporun 5 yılı doldurmuş ve engel oranın değişmiş olabilir dedi.Ben de 2 gün önce hastaneye başvurup rapor çıkarttırmak istediğimi belirttim ve başvurum alındı.Salı günü heyete girecem.Abla sürekli olan raporumu yeniletme hakkında bir yasa var mı?Ayrıca maaşım ne zaman tekrar bağlanır?

hocam raporunuzu sürekli olduğunu belirtmişiniz neden tekrar rapor istediler acaba ilginç??
birde vergi indiriminiz süreklimi sürelimiydi?

Açıkçası ben de şaşırdım sürekli olan rapor için böyle birşey istenince..
Vergi indirimi çalışanlar için değil miydi?Ben mi yanlış biliyorum?

pardon benmi yanlış anladım acaba..siz vergi indirimi alarak emekli olmadınızmı?

deathless
Arkadaşın belirttiği maaş emekli maaşı değil, 2022 engelli aylığı. @plüfovil93
2022 aylıkları herhangi bir sebeple kesilmiş olanların aylığının yeniden bağlanabilmesi için şayet rapor 5 yılı aşmışsa raporun yenilenmesi gerekmektedir. Adres değişikliğini önceden yapmış olsanız ve aylık kesilmemiş olosaydı tekrar rapor istenmeyecekti.

Ufukalp
Peki maaşın tekrar bağlanma süresi hakkında bilginiz var mı?

Yeni alıyormuş gibi süreç işler, süre yoğunluğa göre yerden yere değişiklik gösterir, onu bilmek zor.

Kimse size şu kadar günde bağlanır diye nokta atışı yapamaz ki.

Bugün heyete girdim ve 3 Aralik'da raporumu alabileceğimi söylediler..

2022 aylığı bağlanana kadar geçici olarak çalışabilir miyim?

Arkadaşlar bugün yeni raporumu aldım ve aylığımın tekrar bağlanması için vakıfa başvurdum.Memur bana "15-20 gün içinde evine geleceğiz" dedi.Maaşım bağlanana kadar kısa süreli bir işe girsem hakkımı kaybeder miyim?

Madem işe girecek niye başvurdunuz

Keyfimizden başvurmadık herhalde!Benim tuzum kuru değil!Memurların keyfini mi bekleyecem bu hâlde..

İş bulduysan çalışmanı tavsiye ederim.galiba sigortasız kısa bir iş

Memurlar gelir eve bakar gider,evde biri varsa gösterir herhalde, senin kısa bir yere gittiğini söyler.

Üst Alt