Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli olan raporuma rağmen vergi indirimi süreli geldi! Ne yapmalıyım?

ozan2121

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar gözden % 50 raporum var Meb te yardımcı hizmetler olarak çalışıyorum raporumun sürekli olmasına rağmen vergi indirimine başvurdum gelen sonuç 1 yıl süreli Ancak merkez sağlık kurulunca adı geçenin gelecekte sağlık derecesinde degişiklik olabileceği dikkate alınarak başvuru tarihi 06/01/2017 tarihinden itibaren bir yıl sonra hastaneye sevki uygun görüldüğünden 06/01/2018 tarihinden sonra da engelli vergi indiriminden yararlanmak istemesi durumunda yeniden hastaneye sevk edilerek alınacak raporun incelenmek üzere e gönderilmesi gerekmektedir demişler

Arkadaşlar benim anlamadığım sürekli raporum neden böyle demişler benim ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim

Gözünüzdeki hastalığı ilerde düzelebilir-tedavi edilebilir olarak yorumlamışlar. Yani kronik sınıfında değerlendirmemişler. Hastanenin verdiği sürekli rapora maliye süreli diyebiliyor. Yada tam tersi durumlar olabiliyor. Hastalığınızdan ikna olmamışlar. Sizi 1 yıl sonra kontrol edecekler. Eğer hastalığınız-rahatsızlığınız aynen devam ediyorsa muhtemelen bir sonraki raporunuz sürekli olacaktır. Eğer rahatsızlığınızın kronik, yani düzelemez olduğunu ve bu durumda hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız, bulunduğunuz ildeki İL SAĞLIK KURULUNA itiraz ediniz. sizi hakem hastaneye sevk ederler. Ama sonuç ne çıkar bilemeyiz. Bu durumda hemen emekli olmak istiyorsanız itirazınızı yapınız. Ama ilerde emeklilik düşünüyorsanız 1 yıl bekleyiniz. Kontrole gittiğinizde çıkacak rapora göre hareket ediniz.

Çok tşk ederim Yok emekli olmayacam sadece maaş için öyle başvuruda bulundum ve bir yıl sonra tekrar başvurmazsam bişi olur mu YadA başvuru yaptığımda hakem hastanesine gidersem rapor oranım düşer mi ?

Bundan sonra ki 1 yıl dolmadan nasıl bir süreç izlemeliyim sevk alıp hastaneye gittiğim de raporum iptal olur mu memuriyetim zarar görür mü

ozan2121

Süre sonunda yenilemek için başvurup başvurmamak sizin inisiyatifinizde. Keyfiniz bilir.

Başvurduğunuzda oran düşse dahi bu durum memuriyetinize zarar vermez.
Emeklilik içinse, zaten emeklilik zamanı geldiğinde yeni rapor almak zorundasınız. Bugünden alacağınız raporun da vergi indirim hakkının da emekliliğinize bir etkisi olmaz.

Üst Alt