Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli rapor ve vergi indirimi olmasına rağmen emeklilikte kontrol istenir mi?

sabri35

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
2013 yılı 9 cu ayında yüzde 56 raporum var sürekli vergi indirimide sürekli geldi halen calışıyorum aysonu müracatta buluncagım raporumda piskiyatrik deyerlendirme var diye kontrol cıkarmı? Piskiyatri yüzde 30 tedaviyle kısmen düzelen işitme yüzde 22 fizik tedavi 20

Normalde raporunuz da vergi indiriminiz de sürekli olduğunda herhangi bir kontrol konmaması lazım.
Ancak tedaviyle kısmen düzelebilen ibaresi yüzünden sgk kontrol gibi bir yaptırım uygulayabilir belli olmaz.

tamamen şansa kaldı işimiz galiba

çok teşekkürler ufuk kardeşim

başka kimler var başına gelen varmı böyle olay vergi indirimi ve roporu sürekli olmasına ragmen kontrol cıkan

ufuk bey bende 2 yıl süreli raporla süresiz vergi indirimi aldım.emekli oldum sgk ya sordum kontrol muayenesi yok dedi.ama aklıma takılan bir şey var.sgk her zaman kontrol isteyebilir ama neresi neye dayanarak istiyor sağlık kurulumu var ankaradanmı isteniyor veya emeklilik başvurusu yaptığımız yer mi istiyor ben anlamadım

emekliliğin keyfini sürün takmayın böyle şeylere kafayı o zaman düşünürsünüz bunları kontrol olacaksa 10 yıl sonrada olabilir

xuga
SGK süresiz emekli olmuş birinden genelde rapor alınan hastanede bir yolsuzluk olayı tesbit edildiğinde kontrol ister.
Hiç bir sebep yokken yapmaz yani.

bycinaris54
O her zaman öyle olmuyor işte.
Adam önceki özür oranı cetveline göre %40-45 rapor ve vergi indirimi almış, sonradan özür oran cetveli değişmiş. Bu adam kontrole çağrıldığında o günkü cetvel esas alınıp %35-39 ile emekliliği iptal edilebiliyor.
İşin doğrusu, herkesi emekliliğe esas olan raporu aldığı tarihin cetveline göre değerlendirmektir.

oturanboğa baksın o iyi biliyor :) kamu mu özel mi oda etkiliyor büyük ihtimal isterler

Üst Alt