Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli rapora rağmen verilen süreli vergi indirimi ile emeklilik..?

PNR4516

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bülent bey,

kanser hastasıyım tedavi gördüm yapılan ameliyatlar sonrası lenf nodüllerim ve kitlem alındı devlet hastanesinden %80 oranında süresiz raporum var sonra işyerimin bağlı olduğu vergi dairesine müracaattım sonunda vergi dairesinden gelen oranda %80 ancak iki yıl sonra doktor kontrolü ibaresi var 21 yıldır çalışıyorum. Kurumumun sandığına emeklilik için başvurduğumda bu belge ile emekli olabilirsin ancak doktor kontrolünde raporda sorun yaşarsan emeklilik hakkın kaybolur dendi. İstersen risk alabilirsin, y8ada tekrar rapor al o raporla bir kez daha başvur o zaman belki kontrol süresi olmaz denildi.
Size ve konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlara sorum ;Vergi Dairesinin de verdiği %80 oran daha sonraki doktor kontrollerim de benim emekliliğime etki edecek kadar düşürülür mü?(%40'ın altına)bu tarz bir durumda risk alıp yenileme yapan arkadaş oldu mu?
benim sağlık raporum süresiz zaten tekrar heyete girdiğimde senin raporun zaten süresiz demezler mi?
birde mevcut raporumu dikkate almadan kurumumun belirtiği ikinci yolu izleyip tekrar rapor alıp tekrar vergi dairesine müracaat ettiğimde mükerrerlik söz konusu olmaz mı? Konu hakkında bilgisi olanlar yorum yazar ise çok memnun olurum.
Saygılarımla;

Bülent bey,

Heyet raporumu 2014 yıllında aldım vergi dairesine 2016-temmuzda başvurdum.2 yıl sürem 2018 temmuzda doluyor.

PNR4516

Bence %80 olan rapor hiç bir şart altında %40'ın altına düşmez. Ben olsam tereddüt etmeden emekli olurum.

Vergi indirimi süreli de olsa sgk emekliliği sürekli olarak onaylayabilir. Şans!

Günü geldiğinde sgk eliyle defterdarlığa, oranın sevkiyle de hastaneye gidip vergi indirim hakkınızı uzatmanız istenir. Bugün elinizde olan rapor o gün işinizi görmez. Arada sgk olmasaydı, bir ihtimal iş görebilirdi, ama kontrol adı anıldı mı, güncel işlem şar koşulur.

Öncellikte teşekkür ederim. Günü geldiğinde ben tekrar kendim gidip heyete girip tekrar vergi dairesine müracaat edeceğim değil mi? Sevk almayacağım bir yerden. Kaygım bu sürede bir aksaklık olur ise emeklilik hakkımın ellimden alınması. O nedenle tekrar heyet raporu alıp tekrar müracaat etsem yine aynı sonucu mu alırım acaba ,hem de mükerrerlikten sorun mu yaşarım.

PNR4516

Hayır. İki şey olabilir:

1- Vergi indirimi süreli olmasına rağmen sgk emekliliği sürekli olarak onaylar. Tadından yenmez! :)

2- Vergi indirimi süreli olduğu için sgk da kontrol koyar. Kontrol zamanı gelmeden 45 gün önce sigorta müdürlüğüne gider ve sevk alırsınız. Onlar sizi defterdarlığa sevk eder, defterdarlık da hastaneye. Hastane raporu defterdarlığa gönderir. Defterdarlık/Ankara rapora göre vergi indirim için karar verir ve bunu SGK'ya bildirir. SGK vergi indiriminin devam ettiğini görünce, emekliliğin de devamına karar verir...

işte tamda kaygım bu:) defterdarlık oranı aşağıya çekerde emeklilik hakkım durursa.

PNR4516

döveriz! :)

Ama bence korkunun ecele faydası yok. O risk herkes için her zaman var...

Sağlık bakanlığının verdiği oranın daha sonraki kontrolde düşmesi

% verilen süresiz heyet raporu oranına Bakanlığında aynı % oranı vermesi ve 2 yıl doktor kontrolü sonrası oranı düşen var mı?

Emeklilik için önemli tecrübeli arkadaşların yazmasını rica ederim.

OturanBoğa Bülent Bey kanser hastalarında verilen oran %80 ise hastalığın ilerlemiş evrelerini yada farklı bir organa metastas yaptığını gösterir, hastane heyetinin raporu sürekli olarak vermesi biraz tuhaf geldi bana zira kanser hastalarında iyileşme durumu her zaman olabilir zaten yüksek sağlık kurulu bu durumu görerek süreli indirim vermiş
bir kanser hastası olarak oranın % 20 ye inebileceğini arkadaşların bilmesi gerekir diye düşünüyorum

Üst Alt