Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli raporla emekliyim. Kontrole çağırdılar!?

ŞİFALI

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Arkaaşlar, Önce bir mesaj sonra Telofanla arandım...arayan Sgk..Efendim bura gelin sizi yeniden sevk edeceğiz yeni rapor için...Raporum sürekli dedim olsun yenilenmesi gerekiyor. Şidmi malum ortalıkta konuşuluyor yazılıyor sürekli var olan raorların değerleri düşürlme çabaı içindeler. İnanin Ailem söyleyemedim zlmesinler diye...Olumsuz olunursa Kazanılmış hak hakkında Bigi ve yol tasiyesi olan varmı..Saygılar tüm insanlığa...

Tarafınıza tebliğat uşlaştıktan sonra (üstünde yazmazı lazım şu tarihe kadar diye) hemen sgk ya başvurun ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk alın.Alacağınız rapor 40% ve üstü olur ise emekli maaşı almaya devam edersiniz. Anılan oranın aşağısında olur ise emekli maaşınız kesilir.
Not:Kontrol muayenesine gitmez isenizde emekli maaşınız kesilir.

Sizin engel ortopedi zaten oran sabit endişelenmeyin kötü bir-şey çıkmaz geçmiş olsun

ŞİFALI

Merhaba;
Geçmiş olsun, S.G.K. istediği zaman istediği kişiyi kontrol muayenesine çağırma hakkına sahip ister sürekli ister süreli rapor olsun, sizin raporunuzun %40ın altına düştüğü var sayarsak bu rapora itiraz haklarınızı kullanabilir hakem heyetine başvurabilirsiniz sonuç elde edemezseniz mahkeme yoluyla S.G.K. ya dava açarak hakkınızı arayabilirsiniz İnşAllah tüm bunlar gerek kalmaksızın emekli maaşınızı almaya devam edersiniz Ailenize ve size sağlıklı günler dilerim.

Şu sıralar kontrol muayenesi baya arttı.hangi şehirden aradılar acaba

Sorun olmaz, Bence torbadan çeker gibi engelli emeklileri peyder pey kontrol e gönderiyorlar raporlara sağlama yapıyorlar rahatsızlığı değişken olmayan zaten endişe etmemeli

Kocaelinde şubat ayında tapor sahtekarlığı tespit edildi.muhtemelen ona istinaden kontrol amaçlı muayeneye çağırıyorlar

Sahte raporlarla vergi indiriminden yararlanıp emekli olanların sayısı çok fazla olmuş.:mad:
Herkesi kontrol muayenesine çağrılıp şüpheli rapor ile emekli olanların maaşları kesiliyor.
oy kaybetmemek için seçimden sonraya bıraktılar şuan çatır çatır maaşlar kesiliyor .
iş kazalarından dolayı sürekli iş göremezlik geliri alanları tekrar kontrole çağırıp rapor oranları düşürülüp emekli maaşları düşürülüyor.

imam nikahı ile aynı evde yaşayan anne veya babadan emekli maaşı alanların maaşlarını neden kesmiyorlar? :confused:

Hangi hastaneden rapor almıştınız hastalık neydi

Şubat ayında sahte rapor mu 😯hiçmi akıllanmaz insanlar sahte raporla emekli olanın bırak verilen maaşları özür dileyerek söylüyorum donunu bile alıp hapse atacaksın

evet engellimiz sabit ama engelli oranları değişkenlik gösterdi örnek 2000 yılında rapor ve vergi indirimi alarak emekli olan bir kişiden kontrol istendiğinde hangi engelli ölçütü dikkate alınacak 2000 yılı mı yoksa 2019 yılımı son ölçüt dikkate alınırsa bir çok engelli emeklisi madur olur

bununla ilgili nasıl bir bilgi edindiniz .bende kocaelideyim. medya da duymadık böyle bir şey

Çağırdıklarında kontrol muayenesine gitmekten başka bir yol yok arkadaşlar.

Diyelimki aynı oranı (%40 vermediler ?

Not: İnşalah bu yazdıklarım olmaz....

1995 Tarihli raporum sürekli %40 ankara gitti vergi indirim dönüş %44 oarak tahmini kurumsal bir firmada 15 yıl çalışıp
emeklioldum...Şimdi yenilme için çağrıldım Amenna hırzı var sahtesi var...Sorum Madur edilirsek kanun yönünden hakkımız nedir...? Nasıl bir yol izlenmeli....

hakem hastane, mahkeme vs.

olmamış bebeğe don biçilmez der Atalarımız...

olmlu düşünmek her zaman kazandırır. Allah var gam yok...

şifalı 1995 yılından sonra rapor çıkardınız mı sonradan alınan düşük oranlı raporlarda sgk nın denetimine girmiş olabilir yani seni %45 le emekli etmişim sen sonradan düşük oranlı rapor almışsın diyebilir sgk sonrası hadi gel kontrole

%43 sürekli raporumla emeklilikte yeniden rapor istendi!?

arkadaşlar merhaba ben 5 yıl önce vergi indirimi ve yüzde 43 raporla emekli oldum geçen hafta emeklilik servisinden aradılar bugün gittim yeni rapor istediler benim raporum sürekli yazıyordu yinede rapor istiyorlar bu aralar sizinde başınıza böyle bir şey geldimi arkadaşlar.geldi ise maaşınız kesildimi devam ettimi.

Bence saçma sürekli ise istenmemesi gerekir. Rahatsızlıklarınız neydi.

geçen hafta beni aradilar bugün gittim rapor yenilemeye gönderdiler rapor sürekli olduğu halde yinede istiyorlar ve onların gönderdiği hastaneye gidiyorsun ben randevu alamadım 15 gün doluymuş cumartesi 182 den tekrar arayacağım.

şeker sağ ayakta his kaybı bir senedirde böbrek yetmezliği teşhizi kondu sol ayakta kırığa bağlı platin var

maruflu1834

size unkapanı sgk mı sevk etti ve sunu belirteyım sıze ıstedıgınız hastaneye sevk alabılıyorsunuz

g.o paşa sigorta müdürlüğü sadi konuk devlet hastanesine yolladı beni

maruflu1834

sgk size sevk evrağı verdi ise randevuya gerek yok ki direk gidip işlemleri başlatıyorsunuz.

İlginç...

Üst Alt