Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli raporlar da yenilenmeli mi?

dustypages

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
93
bu haberde sürekli olan bütün sağlık raporlarının her sene yenilenmesi gerektiği yazıyor. ve sondaki ilgili kanunda süreli ve sürekli bütün raporların geçerlilik süresi raporda belirtilir diyor.
bu haber ne kadar doğru bir haberdir bilgisi olan var mı?ve bu kanun belirli bir tarihten sonra çıkarılan raporlar için mi geçerli ?

Yazım hatası vardır süreli yazılacağına sürekli yazılmış.

Engellilik oranı %80’nin altında olan bireylerin sürekli engelli raporu almasına çoğunlukla izin verilmez (Sallamış burda %56 raporum süresiz)

Yüzde 80 ve üzerindeki engellilik oranları ağır engelli sınıfına girmektedir.(Alakası yok %85 oranlı bağımsız ve kısmi bağımlı birçok rapor alan var)

%40 ya da %60 oranlarda engelliliği olan kişilerin sürekli engelli raporu alabilmesi için sağlık kurulu ile görüşmesi gerekir.(Ben kimseyle görüşmedim Süresiz %56 ✔️ )

Yukarıdaki yazılanlar haberin içeriğinden birkaç örnek. Gerçekle alakası olmayan ne varsa yazmış.

Şu an raporlarda zaten Sürekli diye bir ibare bulunmaz. Süreli veya Süresiz diye ikiye ayrılır. İlaç veya çeşitli tedavi ile bir süre sonra düzelme ihtimali olan hastalara 1 Yıl veya 2 Yıl süreli rapor verilir. Yapılan veya yapılacak herhangi bir tedavi ile durumunda iyileşme olmayacağına kanaat getirilen hastalara da süresiz rapor verilir.

Dikkate alınacak okumaya bile gerek duymayacağınız bir haber yani. İyi Günler

Son düzenleme:
teşekkürler hocam.benim pek bilgim yok bu konularda bende endişelendim aslına bakarsanız.aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.

Emekli olana kadar hiç bir şekilde başvurmam. Emekli olunca yenile diyecekler kesin. Ne zaman emekli olurum orası bile belli değil bu şartlarda.

@Alman, vallaha ben demişim erken emeklilik faydalanmak istemem bir erken emeklilik olacak diye sürekli olan raporu yeniden bozmanın anlamı yok ben şahsen işe girsem derim ben erken emeklilik istemiyorum malulen de istemiyorum normal 25 yıllık hizmet üzerinden emekli olurum bitti gitti uğraşamam sgk yeni hastalık listesi ile

Son düzenleme:
Ben böbrek nakli oldum 2 yıl süreli rapor verdiler. Süresiz vermeler gerekmez miydi?

SÜREKLİ RAPORUNUZ VARSA TEKRAR GERDKSİZ YERE RAPOR ALMAYIN BSŞINIZA İŞ ACARSINIZ

Sürekli raporları izmir vergi dairesi kabul etmiyormuş.

Son düzenleme:
@Cango,

Şu an raporlarda zaten Sürekli diye bir ibare bulunmaz

Önce yukarda yazdığımı iyi okuyun ve anlamaya çalışın şu an verilen raporlardan örnek vermişim görüldüğü gibi. Yeni verilen veya verilecek olan raporlarla ilgili yanlış bilgilerle haber yapılmış. Okuduğunuz cümleyi yanlış anladığınızdan dolayı, benim yanlış bilgi verdiğimi düşünmüş olabilirsiniz normaldir.

Üst Alt