Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli raporum olmasına rağmen SGK beni yeniden hastaneye sevk edecek!?

Volkanocak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2014 senesinde %43 ortopedik sürekli engelle emekli oldum. Bu sabah SGK dan arandım, müfettiş denetlemesi için beni yeniden bir hastaneye sevk edeceklerini öğrendim. Bütün dünyam alt üst oldu. Ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim.

Mutlaka sgk ya gidin yoksa emekliliğin iz iptal olur inşallah aynı puanı alırsınız bu aralar sgk önüne geleni sevk ediyor ihbarmı genel uygulamamı sahte rapor operasyon umu ögrenip Bilgilendirirseniz seviniriz

Volkanocak

Eski raporunuzda herhangi bir sahtelik durumu, iki rapor arasında iyileşme hali ya da çok açık bir tıbbi değerlendirme hatası yoksa hiçbir şey olmaz. Emekliliğiniz MÜKTESEP HAK olarak kabul edilir.

Diyelim ki oldu da SGK iptal etti, dava yoluyla mutlaka geri alırsınız, yürütmenin durdurulmasını talep edip dava boyunca almaya devam edebilirsiniz. Ayrıca yeni raporda oranınız düşerse buna da itiraz edip yeniden inceleme isteyebiliyorsunuz.

Hüseyin İlik

SGK'nın kontrol muayenesinde gitmemesini mi söylüyorsunuz?
Kontrol muayenesi sonucunda raporda yüzde 40 altına düşme meydana gelirse ve bu kesinleşirse dediğiniz gibi iyileşme hali olmuş oluyor.

login

SGK kontrol muayenesine gidebilir burada sorun yok. Bahsettiğim şey aynı engel durumu devam ederken oranın düşürülmesi halinde geçerlidir. Bazen bunu yapabiliyorlar.

peki arkadaslar bende venöz yetmezlikten aldim raporu.ayaktaki yaralardan dolayi %70 verdi.ilk rapor 2 senelik,ikinci rapor surekli oldu.simdi ben vergi indirimi alip emekli olmaya korkuyorum.şayet benide kontrole cagirirsa ne halt ederim.yaralar iyilesmis deyip gonderirler

Volkanocak
rapor hangı hastaneden dı.emeklılık ıslemlerı nereden yapıldı.

ayaz5858
Raporunuz çok yeni sorun yaşayacağınızı zannetmem ama siz yinede e-rapor sistemine işlenmiş mi diye kontrol edin raporu aldığınız hastaneden

@umetinn hastaneye gittim erapor icin yeniden heyete girmen gerekiyor dediler.enabizda var ama eraporda varmi bilmiyorum.rapor numarasi istedigi icin sorgulayamiyorum

Bence sürekli rapora kontrol muaynesi emekliliği iptal etmek amaçlı geliştirdikleri bir yöntem adam zaten sürekli raporlu sen tekrar nasıl rapor istiyorsun ki engelli emekliliğininde içine ettiler... (Engellilerde emekli olmasın ölünceye kadar çalışsın isteniyor herhalde)

@umetinn hastaneye gittim erapor icin yeniden heyete girmen gerekiyor dediler.enabizda var ama eraporda varmi bilmiyorum.rapor numarasi istedigi icin sorgulayamiyorum

E-nabız sisteminde rapor'unuzu görebilirsiniz ve orda rapor numaranızda yazar bkz.
8633qd.jpg
ama mutlaka kontrol muayenesi olmanız gerekiyor raporunuz güncel tarihli olduğundan bir sıkıntı çıkarmayacaklarını umuyorum

Merhaba,

raporun e raporda e nabızda gözükmesinin bizim için avantajı ne ??? gözükmezse ne olur ? umetinn

jack72 bir avantajı yok. görünüp görünmemesi bu mesele için alakasız bir durum. Engelli Raporu ne kadar yeni olursa olsun SGK yeniden kontrol için hastaneye sevk edebilir.

Rapor Arnavutköy devlet hastanesi. Yeni muayene de Okmeydanı aşk da yapılacak

@Hüseyin İlik

Raporumda bir sahtelik yok. Ama yapılan uygulamadaki niyet te belli. Maaşları kesmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

2013 yılında

Yarın 8 de okmeydaninda tekrar muayeneye gireceğim ama hiç umutlu değilim. Zaten maaşı kesmek için insanları tekrar muayeneye çağırıp oranları düşürüyorlar.

bu gün raporu aldım %43 olan ortopedik raporum %24e düşürülmüş.
İtiraz yapacağım ama ilçe sağlık müdürlüğü olmaz diyor. Sebebi, raporda müracaat kısmında "kurum" yazıyor olması. Yani itirazı sgk ya yapacakmışım, onlar yeni bir hastaneye yonlendireceklermiş. Bu konuya hakim bir arkadaş varsa lütfen cevap yazsın.

Üst Alt