Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli raporuma rağmen emekliliğim neden süreli verildi!?

new_besum

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1997 sgk baslangıcım var kanser hastasıyım. %82 sürekli raporla 2 gün önce malülen emekli oldum. Emekliliğim 3 yillık olduğunu sure bitmeden tekrar sağlık kuruluna basvurup hasyaligin devam ettiğini belgelemem gerekiyormus. Ben anlamadim simdi bu durumu raporum sürekliyken emekliliğim neden süreli.

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun. %82 oran aldığınıza göre, 3. yahut 4. evre kanser hastası olup, hastalığınız ya metastaz ya da lokal nüks sınıfında. Normalde bu tarz hastalara raporlar sürekli verilmiyor. Nedeni ise zaman içerisinde tedaviye cevap verip vermeyeceği hususunun bilinmemesi. Her halükarda da SGK Sağlık Kurulu Malüliyet tespitinde nihai karar merci. Onlar 3 sene sonra kontrol kaydıyla emeklilik işlemi yaptılar ise yapacak bir şey de yok. 3 senenin bitiminden 1 ay evvel randevu alıp kontrol muayenesine gitmeniz gerekecek...

Evet hastalik nüks etti. Bu sebeple oranim yüksek. Allah izin verirde o güne gelirsek eğer hastaneyemi basvuracagım yine yoksa ayni %82 lik mevcut raporla sgk ya mi basvurmalıyım.

Geçmiş olsun. Sgk kontrol muayenesi için size bildirim yapıyor. Şu anda yazılı olarak yapılan bildirimler 3 sene sonra nasıl yapılacak tahmin etmek zor. Ama siz en nihayetinde 3 senenin bitimine 1 kala henüz size bir bildirim yapılıp, herhangi bir hastaneye sevkiniz gerçekleştirilmemiş olursa hak kaybına uğramama adına SGK ya başvurun...

Üst Alt