Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli raporuma rağmen vergi indirim hakkım 1 yıl süreli verildi! Ne yapabilirim?

Ekurt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Iyi akşamlar herkese benimde raporum %40 Ankara vergi dairesinden raporum sürekli olmasina ragmen 1 sene sonra hastaneye sevki icap etmektedir diye is yerime tebliğ edilmiş raporu alış tarihim 03.01.2012 2019 şubat ayında gönderdim aynı oranla onaylandığı yazıyor son paragrafta da Ancak adı geçenin Merkez sağlık kurulunca engellilik derecesinde değişiklik olabilecegi dikkate alınarak başvuru tarihinden 1 yıl sonra yeniden hastaneye sevki icap etmektedir diye ibare yazilmistir. Itiraz durumum olabilir mi ve nereye etmem gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim teşekkürler simdiden

İlginç çünkü ;
1- süresiz engelli raporu neden süreli vergi indirimi
2- tekrardan hastaneye gittin %40 altında alırsan engelli raporun iptal mi olur
3- vergi indirimi kontrolü yapmazsan emekli olmana engel bir durum mu ?
4- vergi indirimi kontrolü yapmazsan engelli raporunu etki eder mi ?

Bilen ve tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa iyi olur.

Benim tecrübeme göre vergi indiriminin emeklilik ile ilgisi yok sadece maaşını biraz artırıyor.
Çünkü; emeklilik te SGK kendi sağlık kurulu var

raporunuz sürekli olduğu için geçerli her yerde kullanabilirsiniz bu raporu sadece vergi indirim hakkınız süreli ancak yeni rapor çıkartırsanız yeni rapor eski raporu geçersiz kılar rapor çıkartırken eski raporunuz yanınızda olsun ancak 2008 yılı öncesi ssk olanlar için emeklilik vergi indirimi alma şartı var .sgknın kurulları sadece malul işgöremez durumdaki kişileri emekli ederken kendi değerlendirir ancak vergi indirimi alarak emekli olacaklara bakmaz ayrıca vergi indirimi süresi bitince tekrar rapor almak size kalmış bir şey umarım yardımcı olmuşumdur

Hastalıklarınız ve oranları neydi? Çünkü bazı hastalıklar özellikle psikiyatri rahatsızlıkları süreli veriliyor.

Teşekkür ederim cevabınız için;

2008 dekilerde sonradan engelli olanların Ankara SGK sağlık kurulu orana göre emeklige karar veriyor. Bunda eminim.

Bence 2008 den sonra engelli raporu alanların vergi indirimi emeklite söylediğiniz gibi zorunluluk yoksa tekrardan hastaneye sevk gerek yok...

ssk girişi 2008 öncesi ise emeklilik için vergi indirimi şart 2008 sonrası böyle bir zorunluluk yok

İyi geceler herkese değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim özel sektörde çalışıyorum emeklilikte ugrasilmamasi için şimdiden raporun Ankaraya Maliyeye gönderilmesi gerektiği söylendi o sekilde gönderdik yeni rapor çıkarmadığım sürece sorun yaşamaz isem emeklilik zamaninda bu durumla uğraşırım diye düşünüyordum ama sanırım erkenden rapor alcaz sigorta başlangıcım 2004 raporu yeniletip Ankaraya Maliyeye gondermedigim zaman sorun yaşamayacaksam şimdilik uğraşmanin anlamı yok gorme kaybım var %13 ortopediden de femur kırığı sol diz minimal artroz sag el parmağım 1 distal amputasyon bunlara %22 almıştım son olarakta yapay diz kapağı takıldığı icin dizimi tam kıramıyorum bundan dolayı sol dizde fleksiyon kisitligi %12 aldım toplamda balthazar formülüne göre %40 almıştım 2019 yılında oranlarda güncellenmiş umarım sıkıntı yaşamayız hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim bi nebze olsun rahatladım

Benimde vergi indirirşm ankara kontrol serhi koydu. Emeklilik dilekçesi vermek istiyorsanız rapor sürenizin 3 ay kala ssk dan sevk almanız gerekmektedir. Yoksa emekliliğiniz iptal olur.

2 yıl süreli rapor ve vergi indirimimde süreliydi bitmesine son 1 ay kala gittim. Emekli maaşım kesildi. 05.08.2019 tarihinde yenilemiş olduğum raporum. Sgk tarafından ankaraya gönderildi. Fakat daha hiçbir sonuç yok. Raporum sürekliye döndü inşallah vergi indirimide süresiz gelir hayırlısı beklemekten başka çare yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sağlıklı günler herkeze

Arkadaşlar tamamen şans psikiyatri hastalıklara süreli verilir diye Bi şey yok cevre de bir sürü psikiyatriden süresiz vergi indirimi alan var yalnız psikiyatri hastalık şizofren vb psikotik bozukluklar olması gerekli doktorun rapordaki acıklama kısmına adam akıllı hastalığın başlangıcı ilerleyişi ile yazı yazması lazım bütün hastalıklar İcin geceli bazen kurulda asistan bile olabiliyor sırf kurulda adam akıllı acıklama yazmadığı İcin süreli veriliyor rapor cilvesi bitmiyor üstelik oranlarda düşüyor sıkıntılı iş

Üst Alt