Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli raporuma rağmen vergi indiriminin 1 yıllık verilmesi ve kontrol istenmesi..?

stormaxi

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba 05.08 2015 tarihli ruhsal rahatsizliklar sebebiyle surekli %40 raporumla vergi indirimi icin basvurdum. Bu arada 657 ye tabi memurum. Neyse vergi dairesi 1 yilligina kabul etti fakat 1 yil sonra bana gel ben seni hastaneye yollicam ona gore indirim devam edecek yada etmicek dedi. Benim raporum surekli olmasina ragmen vergi dairesinin boyle bir hakki varmidir. Cevaplar icin simdiden tesekkurler.

psikiyatri de 1 yil aralikli olarak kontrole cagirmalari olagan bir durum degildir.sikca uygulanir..

Onu okumustum lakin rapor surekliyken vergi dairesi "hayir bu psikiyatri ben surekliyi kabul etmem 1 yil sonra kontrol "diyebilmi???

sgk istedigi zaman istedigi kisiyi cagirma yetkisi var.vergi dairesi cagirmaz.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]stormaxi[FONT=sans-serif] [/FONT][FONT=sans-serif]
Arkadaşım bende psikiyatrik engelliyım % 58 engelli sürekli ömür boyu raporum var bende 15 yıldır bipolar ve obsesif bozukluk var psikiyatri , onkoloji ( yani kanser ) , dermatoloji gibi rahatsızlıklara kontrol verilmesi zorunlu imiş maliye ye bende senin gibi itirazda bulundum anlattığım şekilde cevap verdiler yani yönetmelik öyle imiş banada 1 yıl kontrol verdiler ben 1 yıl sonra tekrar rapor aldım % 58 sürekli ömür boyu idi ama bu sefer süreğen kronik eklemişler bu şekilde raporumu maliyeye gönderdim vergi indirimimi sürekli vermişler darısı isteyen tüm arkadaşlarımın başına[/FONT]

denizrüyanaz
Benimde %42 Raporum ve aynı oranda vergi indirimim var. Raporum sürekli.
Ancak vergi indirim belgemde sürekli yada şu tarihe kadar geçerlidir diye bir ibare yok
Rahatsızlığım gözlerimden. Retina hastalığım olduğu için sol göz görmüyor. Sağ gözde 5 numara gözlük kullanıyorum.

[FONT=sans-serif]@fatih1987[/FONT][FONT=sans-serif] [/FONT][FONT=sans-serif]
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Arkadaşım vergi indirim belgenizde her hangi bir kontrol tarihi belirtilmemişse vergi indiriminiz sürekli anlamına gelir hayırlı olsun [/FONT][FONT=sans-serif][/FONT]

Arkadaşlar bana psikiyatri 1 yıllık ilaç tedavisinden sonra süreli değil de sürekli ibaresiyle rapor verdi. Raporum başka bir engelimle beraber %46 .ben ankara maliyeye göndersem raporumu oranı düşürürler mi yoksa 1 yıllık süreli olarakmı geri gelir sizce? Yorumlarınızı okudum da siz de bu konudan bahsetmişsiniz yukarda. Bu arada psikiyatride raporlar illa süreli mi olmak zorunda, doktorun takdiri ile sürekli ibaresi ile şahısa verilemez mi?
denizrüyanaz apomek

Yeni tarihli rapor eskisini geçersiz mi kılar?

Arkadaslar merhaba.

2015 mayıs ayında almış olduğum %40 "sürekli" yineleyici depresif bozukluk raporum vardır. Bu raporla 2016 ekpss ile kamuya atandım. Sonra vergi indirimine başvurdum. Orada kendi doktoruma degilde baska hasteneye gittim orada %40 5 yıl süreli rapor verdiler. Buda 2017 tarihli bir rapor. Şimdi ben 5 yıl sonra vergi indirimi icin tekrar hastaneye gitmek zorundamıyım. Benim 2015 yilindaki surekli ollan raporum artık çöp mü?

Son düzenleme:
Selamlar,

Önerim başlığı yazınızla ilgili kısa bilgiler vererek açarsanız daha sağlıklı yardım alabilirsiniz.

Süresiz aldığınız rapor artık geçersiz. 2017 yılında tekrar hastaneye gidip engelli raporu neden çıkardığınızı anlamadım?

Süresiz bir raporunuz varsa, onun üzerinden devam etseydiniz?

Süreli raporunuzun süresi bittiğinde evet, tekrar hastaneye gitmeniz gerekebilir. Çünkü vergi indiriminizi de süreli rapor üzerinden almışsınız.

StratoS

Oneri icin tesekkurler basligi degistirdim ama forumda ana baslik degismedi sanirim.

Bu arada surekli raporumla vergi indirim icin basvurdum bana 1 yıllık vergi indirimi verildi. 1 yıl sonra tekrar rapor istendi. Bu istenen rapora istinaden tekrar hastaneye gittim ama hata yaparak kendi doktorumun hastanesine gitmedim. Baska hastanede 5 yıllık rapor verdi.

Ben bu 2017 de aldigim 5 yıllık rapora itiraz edebilirmiyim. Itiraz suresi ne kadarki.

stormaxi

İtirazdan ziyade tekrar yeni rapor alma sürecine girebilirsiniz.

Üst Alt