Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli raporuma süreli vergi indirimi geldi. Emekliliğim nasıl olacak?

%47

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
18.09.2018 tarihinde vergi indirimi için başvurduğum Haseki hastanesinde %47 ile süresiz şekilde onaylandı. Yalnız vergi dairesinden 1 sene sonra kontrol şerhi ile geri geldi. Sebeb olarak da engel oranımın değişeceği kanaatıne varmişlar.
hangi hastalığımın değişeceği belirtilmemiştir. Hastalıklarım tansiyon halter sonuçlu, bel ve boyun fıtıklarım, uyku apnesi cihaz kullanıyorum raporlu, husursuz bacak sendromu.
Emekliliğe hak kazanıyorum yalnız Rapor bıtımınde neyle karışılacağım neler yapmalıyım. Okudugum kadarı ile hastanenin süresiz raporları tekrar istek olmayınca yeni rapor ile değiştirilmiyormuş.

Konu hakkında bileğisin olan varsa rica Edicem çok can sıkıcı bir durum.

%47

Ben olsam, eğer çalışmakta aşırı zorlanmıyorsam, vergi indirim hakkımı sürekli hale getirmeden emekli olmam. Tabii emekli olmaya rağmen çalışmaya devam edecekseniz o ayrı. O zaman emekli olup maaş alın tabii. Velev ki bir yıl sonunda emeklilik kontrol muayenesi ile iptal edilirse, zaten çalışıyorsunuz, çalışmaya da devam edersiniz. Bu arada 1 yıl aldığınız emekli maaşı yanınıza kâr kalır.

Şu anda vergi indirim hakkınızı sürekliye döndürmeniz mümkün olmaz. Maliye mümkün değil güncellemez. E zaten yeni rapor da alamazsınız (zaten sürekli raporunuz, hastane neden yeni rapor versin ki).

Bülent bey emekli dilekçemi vereceğim,yalnız kontrol aşamasında süreli rapor verildiği için eski rapor yokmu sayacak hastane tekrar mı rapor hazırlayacak orda kafam karıştı,yoksa süreli rapor verildiği için aynı raporumu gönderecekler.

%47

Sürekli raporla süreli vergi indirimi olduğunda sgk'nın emekliliği süreli mi sürekli mi yapacağını kimse bilemez! SGK rapora bakıp sürekli emeklilik de verebilir.

Ama o da emekliliği süreli yaparsa, kontrol muayenesinden 3-4 ay önce SGK'ya gidip hastaneye sevk alırsınız. Bu sevk sayesinde önceki raporunuz sürekli de olsa muayene olabilirsiniz. Hastane yeni rapor hazırlar ve bunu sgk'ya gönderir...

Anladım,Peki son soru yapılan tetkıkleri tekrardan yaptırmam gerekecekmi örneğin bel ve boyun emarları,uyku testi ve tansıyon holteri bunları 2018 yılında yaptırdım,19.09 2019 daha kontrol süresi,birde o zaman bızım Sağlık kuruluna neden giriyoruz direk bakanlık karar versin bizi görmeden değerlendirme yapıyorlar çok mantıksız.Teşekkur ederim bilginize

%47

Evet, sıfırdan sağlık raporu alacak gibi düşünün...

Peki Bülent bey olası kötü senorya üzerinde durursak,40altında aldık kontrolde eski sürekli rapo ne ifade edecek o zaman mahkeme yolu acıkmı bu durumda, Sonuçta doktorlar kendı kendını çelişmiş olucak bizde ilk rapor yüzünden mahrumiyet yaşıyacaz.

%47

Saçma bir durum. Ama kontrol muayenesi zaten vatandaşın elini bağlamak için var. Eski rapor hükümsüz hale geliyor o durumda. Umalım da bu olmasın.

Çok teşekkür ederim,umarım Olmaz

Arkadaslar ssk dan kontrol için 3 ay önceden sevk aldım,kurula tekrardan sıfırdan işlemlere başladım, dosyam henüz kapsnmadı psikiyatri doktoru kontrol oldugum hastaneden epikiriz raporumu istedi gelişmeleri sizlere aktarıcam yardımı olur belki diger arkadaslar a

Kontrol muayenesi oran düştü

Arkadaşlar kontrol muayenesinde ,raporum 31 e düştü itiraz edicem yalnız ilçe saglık itirazımı almıyor kurumsal diye ssk sevk etmiyor ben bi kere sevk ederim diye ne yapacıgumı sasırdırm. @Ufukalp , OturanBoğa bilginiz varmı?

Üst Alt