Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli raporumla emekli oldum ama Maliye durmadan kontrol muayenesi istiyor!?

orion-rigel

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2014 yılında aldığım %40 lık engelli raporum ile emekli oldum. Maliye (gelir vergisi indiriminden dolayı) 1 yıl sonrasına kontrol muayenesi vermişti. Raporumu hakem hastanede geçen ay yeniledim ve %46 olarak yenilediler. Şimdi de 2 yıl sonrasına kontrol muayenesi vermişler. Ömür boyu yaşayacağım bir hastalık için sürekli rapor mu almam gerekiyor? (Raporlarımda sürekli - ömür boyu diyor ama) Maliye kontrol veriyor. Ne yapmam/nereye başvurmam lazım?

Teşekkürler.

Bu şekilde bir dilekçeyle bunu maliye'ye yazıp kontrol muayenesinin gereksiliğini ve iptalini taleo edin bence. Boşuna eziyet çektiriyorlar!

Teşekkürler Bülent bey,

Engellinin yaşadığı bu eziyet nedir?

hastalık durumunuz neydi devamlı kontrol veriyor genelde psikiyatri hastalığı olanlar bu konudan müzdarip

maalesef sgk burda maliyeye uyuyor yapacak bisey yok ya kontrole uyacaksin yada mahkemeye gideceksin buda biraz zahmetli tekrar rapor filan ama benim fikrim 2 yada 3 kontrolden sonra surekli olur insallah

İşin içine psikiyatrik değerlendirmeler girdi mi kontrol muayenesi neredeyse kaçınılmaz. Hele de psikiyatriden verilen oran % 40'ı ucu ucuna gçmeyi sağlıyorsa...

%40 engelli raporu ve vergi indirimi ile emekli olan bir kişi, raporunu yenilediği zaman-kontrol muayenesinde oranı düşerse emekli hakkını kaybeder mi? Kazanılmış bir hak elden alınabilir mi?

orion-rigel

Kontrol muayenesinin amacı zaten bu. Yani, kişinin emekliliğe temel işgücü kaybı devam ediyor mu etmiyor mu, bunu anlamak için kontrol muayenesi koyarlar. Ve bu kontrolde işgücü kaybının edvam etmediği tespit eidlirse, evet, emeklilğe son veriyorlar.

AMA, kişinin sakatlık hali aynen devam etmesine karşın mevzuat değişikliği ile o sakatlığa verilen oran düşürülmüşse, ya da sakatlık aynen devam etmesine rağmen sgk "artık sakat değilsin" demişse, bu durumda konu mahkemeye taşınır ve hak geri kazanılır. Yeter ki bir "iyileşme" olmasın, sakatlık devam etsin...

Üst Alt